Vízum, letelepedési engedély Magyarországra, Afrika (beszélgetés)
".Igen van ott nagykövetség,a"....most olvastam nincs képviseletünk ott.
Innen bővebb információkat megtudhatsz. Olvasd el, nagyon fontos dolgokat tudhatsz meg.
Az országban nem működik sem hivatásos, sem tiszteletbeli magyar konzulátus. Javasoljuk, hogy szükség esetén vegyék föl a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.
Szerinted olyan még nem is fordult elő, hogy a magyartól kellett menekülni?? Sajnos nem egyszer megesik. Általában az anyaotthonok nem a külföldi férjek miatt vannak csordultig, hanem saját nemzetünk férfitagjai miatt.
Nem mondom, hogy külföldi nem lehet szemét, de így nem lehet általánosítani.
Szia, bocsánat először is, azt hittem csak valaki felvetette és kész (előfordult már)
Szerintem természetesen hazajöhetnétek.
Az Idegenrendészeti Hivatalban tudnak adni bővebb felvilágosítást.
Az biztos nem hetekbe fog telni az ügyintézés,hónapokba.
Le kell fordíttatni az ott hivatalos nyelvre az irataidat,születési, személyi, cím, iskolai végzettség. Csak a hivatalos fordítóirodait fogadják el. Itt simán százezres nagyságrendre számíthatsz. Igazolást, hogy nem élsz házasságban.
Helyesebben járjatok utána, hogy ott mit kérnek, hogy hiánypótlás miatt ne keljen várakoznotok.
Ott kell egy tolmács (Magyarországon kell legalábbis), hogy tudd mit írsz alá. Egyházi esküvőt nem fogadnak el itthon hivatalosnak, ha ott esetleg el is fogadják. Nem ismerem az ő szokásaikat, csak megjegyeztem.
Nem hiszem, hogy házasságkötés miatt visszaengednék, rögtön az a kérdés merülne fel bennük, lett volna ideje szerelmi házasságot kötni itt tartózkodása alatt. Arra gondolnának alibi házasság, ha nagyon akarjátok, ha Te kiutaznál az lehetne a megoldás, mert utána családegyesítés jogcímén már ő is kapna beutazást, letelepedést.
Ehhez viszont nem ismerem a körülményeket, hogy azt mondjam jó szívvel Neked,fuss és legyetek boldogok. Nem tudhatod , nem álarcot hordott-e hazánkban.
Szia!
Nem értem, ha nem fejezte be a tanulmányait, hogy járhatott le a vízuma.
Van nagykövetség Angolában?..mert ha nincs akkor bizony elhúzódhat. Bőven belefér, hogy nem kap vízumot, kevés afrikai kap Magyarországra beutazást. azt nagyon nem ajánlanám, hogy ott köss házasságot, mert nem tudhatod mit írsz alá.
Ezt neki kellene megoldania.
Ha ennyit nem tud elintézni, akkor arra sem érdemes, hogy itt éljen.
Ne a házasság legyen a mentőöv a számára!
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- EU-s állampolgárnak milyen papírok kellenek a magyarországi munkavállalási engedélyhez?