Vízhólyag a talpon (beszélgetés)
Szerintem nem az izzadás okozza, hanem a nyomás. Bárhol lehet vízhólyagot létrehozni, ha kellő ideig és intenzitással nyomkodják. Belülről puha bélése legyen a cipőnek, az ergonomikus kialakítás külön előny.
Tudom, most nem volt a kérdés, a már kialakult hólyagokat én lecsapolnám, de a fedő bőrt nem vágnám le. Ha nyitottá válik, jobban fáj a hólyagosnál is. Egy fertőzési forrás, hiszen friss seb. Szépen kialakul alatta az új bőrréteg, és ha a külső megszárad, levágható. Vagy leesik :)
Azt teszem, ahogy mindenki, ahogy te is...
Volt nekem is olyan hólyagos az egész talpam, hogy sem állni, sem menni nem tudtam.
Jól van, hajtogasd a magadét. Gondolom a te lábad nem túl érzékeny, így nem is tudod, hogy miről beszélgetsz.
Ha kemény a cipő belseje, akkor tehetsz bármit, mert mindenképp hólyagot csinál a talpadra, legyen az dr. Blatz papucs vagy kínai tangapapucs. De ha puha, jó kiképzésű, akkor kilómétereket gyalogolhatsz, akkor sem lesz bajod.
Nem értek egyet. Hiába puha, ha nedvesség keletkezik közötte, lesz hólyag.
A túrabakancs talpa kemény, olyannyira, hogy nem is igazán hajlik, de hintőporral mégsem lesz hólyagom benne.
Pedig új cipő kellene!
Milyen cipője van? Lányos?
A fiam is pincér és néhány hete vett a Decathlonba egy teljesen fekete gyalogló cipőt, ami légáteresztő, enyhén vízálló és nagyon kényelmes.Ja, és 2.990 Ft volt! Ebbe nem lesz hólyagos a talpa. Napi 12 óra talpaláshoz kötelező a jó cipő!
Ha olyan helyre megy felszolgálni pl. esküvő, ahol elegánsabbnak kell lenni, akkor felveszi a sima bőr cipőjét, de abba is vett egy jó talpbetétet, mert folyamatosan hólyagos volt a talpa, amióta van benne betét, már nem.
Ja! A hólyagot ki kell szúrni, de nem csak egy helyen, mert ha nem tud kifolyni a szmötyi, akkor tuti fertőzés a vége. Én jártam már így! Nagyon fájt a lábam és már ment fel a piros csík. Jól kiáztattam, szúrtam még néhány lyukat, illetve levágtam a hólyagot. Csak innentől tudott gyógyulni.
Ha egész nap cipőben van, akkor naponta többször jól be kellene hintőporoznia a cipőt, és akár többször is szárazra cserélni a zoknit, mert az átizzadást,felpuhulást követő súrlódástól lesz a hólyag.
Egy többszáz km-es gyalogtúrát is meg lehet úszni hólyag nélkül, ha 10 km-enként bőven hintőporoz és zoknit cserél az ember.
A már meglevő hólyagnál is az lenne fontos, hogy a cipőn belül szárazon maradjon, mert ha nem, nem gyógyul, akár el is mérgedhet. A tapasz rossz megoldás, mert még kiszívja, puhítja a bőrt. A géz talán maradhat.
Szóval napközben sok hintőpor, száraz zokni. És éjszaka esetleg bekenheti valami körömvirágos kenőccsel. De szerintem jobban gyógyulnak a hólyagok száraz környezetben.
A bőrt levágni nem ajánlatos, mert alatta friss seb van, és az kegyetlenül fáj. Anyu is kiszúrja, a folyadék miatt és én is ki szoktam, ha kijön.
Köszönöm a tippeket! Azt hittem, lesz valami, de szegénynek nagyon fáj...
Az jó krém.Műtét után nekem is azt ajánlották,viszonylag hamar gyógyult.
Talán még az aloevera...
Mást nem tudok.
Vazelin ,vagy bőrlágyító krém is jó.
A gyógyszertárban lehet kapni.
Éjszakára vegyétek le a kötést róla,hogy szellőzzön a seb.
Körömvirágkrém,steril kötés.
Én soha nem szoktam kiszúrni,de ha kiszúrja ,akkor sem szabad levágni a bőrt róla.
További ajánlott fórumok:
- Hatalmas vízhólyag nőtt a szemölcs helyén, mit tegyek?
- Milyen "praktikák" vannak vízhólyagra?
- Nekem egy jó ideje az egyik ujjamon apró vízhólyag kinézetű pontocskák vannak és rettenetesen viszket és, ha kiszúrom vagy kikaparom akkor e
- Sziasztok!Tudtok olyan bőrbetegségről ami vízhólyaggal jár?
- Mi a legjobb kenőcs, krém vagy akár spray kidurrant vízhólyagra? Hogy ne fertőződjön el!
- Kidörzsölődik a lábad ujja a cipődtől/szandálodtól/papucsodtól. Vízhólyag keletkezik. Mit teszel?