Nekem egy jó ideje az egyik ujjamon apró vízhólyag kinézetű pontocskák vannak és rettenetesen viszket és, ha kiszúrom vagy kikaparom akkor e (tudásbázis)
Nekem is volt ilyen.
Allergia váltotta ki ekcéma.
Én a mosogatószerre voltam allergiás. Amint elkezdtem gkesztyűben mosogatni, lassan megszűnt.
Nem akarok bunkó lenni, de a rühesség is így néz ki. Igen, már láttam ilyet, onnan tudom.
Legjobb, ha dokihoz mész, és nem itt kérsz tanácsot.
Ekcéma, ez egyértelmű.
Az ekcémának általában allergisá eredete van, vagy pedig valami belső folyamat, pl. legyengüléskor is előjöhet.
Nagyon jó rá az Elocom kenőcs, de csak bőrgyogyi írhatja fel. 1-szer kell egy nap bekenni, és nagyon gyorsan elmulasztja. (szteroidos)
Nekem most már csak ritkán jön elő, de akkor bekenem, és elmúlik másnapra. Pedig voltak kegyetlen isőszakok is...
nekem akkor jön elő egy ujjamon ha műkörmösnél vtam.
sztünk a zselét reszeli annak a porára lehetek allergiás...
menj el orvoshoz!
sztem ahogyan már előttem írták lehet allegria, de belgyógyászati dolog is...
mielőbb menj el dokihoz!
ami biztos, hogy a hisztamintól viszketnek a hólyagok és arra jó, ha szódabikarbónás oldatot csinálsz.
pl.1,5 dl víz, késhegynyi szb.
jobbulást!
Nekem is pontosan ilyen hólyagok szoktak előjönni az ujjaimon, aztán szörnyen rondán lehámlanak.
Nekem anno évekkel ezelőtt, amikor elmentem vele bőrgyógyászhoz, azt mondta, hogy a fémallergiám miatt van. Arról már évek óta tudtam, hogy allergiás vagyok a fémre, de ez új volt. A mosogató és tisztítószerekben lévő fémszármazékoktól begyulladnak az apró verejtékmirigyek az ujjamon, és ettől lesznek a hólyagok. Kaptam rá valami kenőcsöt, de semmit sem ért. A megoldás: gumikesztyűben csinálom a mosogatást és a takarítást. Bár nem tudom, egy férfinál ez a probléma mennyire áll fenn :) De ha kiütést kapsz a fémdolgoktól (óraszíj, övcsatt, fémgomb), akkor valószínűleg erről lehet szó.
Mindenesetre menj el bőrgyógyászhoz!
Viktor
Ne az okosságokat hallgasd, hanem sipirc a bőrgyógyászatra.
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam 1 éves, rettenetesen akaratos, gyakran hisztizik. Normális ez a viselkedés az ő korában, vagy valamit elrontottam?
- Sziasztok! Kérem, valaki segítsen. 6 hetes terhes vagyok, és rettenetesen fáj alul a bölcsességfog. Van valakinek ötlete, mit csináljak?
- Kisfiamnak rettenetesen száraz, ekcémás a bőre. Halicar nevű homeopátiás szer segíthet?
- Hallott már valaki olyanról, hogy kisgyermeknek rettenetesen fáj a hasa? Főleg gyomortájékon és orvos, orvosok nem tudják mitől lehet?l
- Mi lehet ez? A szemem előtt pár centis látótérben úszkál egy moszat féle és bármerre nézek ott van, rettenetesen zavar.
- Napok óta rettenetesen fáj a torkom-nektek mi szokott beválni?