Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vitaindító, mikor pörkölt és mikor nem fórum

Vitaindító, mikor pörkölt és mikor nem (beszélgetés)


1 2 3 4 5
147. Katinkaboszi (válaszként erre: 145. - Lolita2112)
2016. dec. 1. 22:22
MIóta odafigyelünk az étkezésünkre, azóta használom és ismerem jobban.
146. Katinkaboszi (válaszként erre: 144. - Lolita2112)
2016. dec. 1. 22:21

Szia:)


Vannak olyan ételek, amiket már én sem főzök, hiszen eszembe sem jut, csak nagy ritkán.

145. lolita2112 (válaszként erre: 143. - Katinkaboszi)
2016. dec. 1. 06:13
bocsika,de a regi neven sem ismerem.
144. lolita2112 (válaszként erre: 141. - Katinkaboszi)
2016. dec. 1. 06:12
szia!a toroskaposzta is finom.annyi fincsi Magyar etel van,de mivel cask ritkan fozok Magyar etelt igy sok ezertis megy feledesbe.
143. Katinkaboszi (válaszként erre: 140. - Lolita2112)
2016. nov. 30. 22:44
Régebben burizsnek is hívták,, ma inkább gersli néven fut.
142. 328e1b30ab (válaszként erre: 140. - Lolita2112)
2016. nov. 30. 13:46
A gersli az árpagyöngy. Keress rá!
141. Katinkaboszi (válaszként erre: 139. - Lolita2112)
2016. nov. 30. 00:09

Nyugodtan csinálhatsz többet, és ahogy mondod, lefagyaszthatod.

Mi nem szaladunk a székelykáposztáért, viszont a toroskáposztát imádjuk, amit mindig sütőben sütök, szép lassan, vaslábasban.

140. lolita2112 (válaszként erre: 136. - Katinkaboszi)
2016. nov. 29. 05:23
bocsika,de mi az a gersli?nem akarok kimaradni semi finomsagbol sem!
139. lolita2112 (válaszként erre: 138. - Katinkaboszi)
2016. nov. 29. 05:21
nagyon erdekes parositas az edes kaposzta es kapor.mar regota gondolkozok,hogy fozni kellene toltott vagy szekelykaposztat,de gondom,hogy 1 szemelynek?fiam nem szereti a kaposztat sajnos.de elobb,vagy utobb tuti neki ugrok.a maradek jo lefagyaszrva nemde?sosem fagyasztottam le kaposztat ezertis kerdezem.
138. Katinkaboszi (válaszként erre: 127. - Lolita2112)
2016. nov. 28. 23:18

Próbáld ki édes káposztával, bár anyukám annak idején pár napra berakta a leveleket egy nagy üvegbe, kis kenyeret és sok kaprot tett rá, majd két nap után kivette és úgy töltötte, én ezt kihagyom, viszont marad a kapor és a édeskáposzta.

Borzalmasan finom, főleg rántás nélkül, tejföllel habarva :D

Csodás tavaszi, nyári íz, amikor már kerül bele egy kis paprika és paradicsom is, főzés előtt :D

137. Katinkaboszi (válaszként erre: 129. - 328e1b30ab)
2016. nov. 28. 23:12

Addig nem volt rossz, míg a paradicsom szóba nem került.

Csináltam már így, de senkinek nem jött be, ezért lemondtam róla, főleg mert én nem szeretem a paradicsomos dolgokat.

Viszont ez a főzési eljárás, ez tetszik.

Kenyeret mi sem eszünk hozzá, de szoktam bele füstölt csontot tenni, már csak az íze miatt.

2016. nov. 28. 22:40

Mi töltött káposztát akkor eszünk, amikor megkívánjuk.

Tavasszal és nyáron édes káposztából, savanyítás nélkül, simán ahogy télen szoktam, a tölteléket, viszont nem rakom annyi hagymára, mint a savanyú változatot és a töltelékbe ilyenkor egy csomag kaprot teszek, ahogy a töltelékek közé is rakok.


Nem szeretjük a rántást, csak simán tejfölös habarás kerül a tavaszi és a téli káposztára is.


A savanyú káposztánál az aprójából jócskán rakok a húsba is és csak utána teszem a levélbe.


A ssavanyú káposztából készültet azzal kezdem, hogy az edény aljára mangalica füstölt szalonnát rakok, vékony, kakastaréj alakban, erre jön, ha kisült, a hagymakarika. vastagabbra szelve.

Ezután kezdem rápakolni a megtöltött káposztákat.

Néha gerslivel, néha barna rizzsel készítem.

135. 328e1b30ab (válaszként erre: 134. - C73db520ef)
2016. nov. 28. 18:07
Nem készült direkt semmilyen mintára, egyszerűen a szánk íze szerint alkottuk meg a magunk töltött káposztáját. De ha akarom, simán lehet kóser, sőt, halal is. :)
134. c73db520ef (válaszként erre: 129. - 328e1b30ab)
2016. nov. 28. 16:24

Ez olyan koser mintara keszul?

Mert ettem mar hasonlot spec. unnep alkalmaval.

133. 328e1b30ab (válaszként erre: 132. - Elbb)
2016. nov. 28. 13:46
Köszönöm, mi is szeretjük :)
132. elbb (válaszként erre: 129. - 328e1b30ab)
2016. nov. 28. 11:34
Ez nagyon jol hangzik!
131. ab61752c45 (válaszként erre: 128. - Mietze Katze)
2016. nov. 28. 11:34
a lányom is a mamáét szereti.pedig én még több hússal csinálom.
130. ab61752c45 (válaszként erre: 82. - Selena78)
2016. nov. 28. 11:32
rántva a tarját nálunk senki nem eszi meg.csak én sütve.
2016. nov. 28. 11:08

Töltött káposzta nálunk kizárólag karácsonykor kerül terítékre. Libahúsból és füstölt libahúsból készül, soha nem darálva. Aprítógéppel aprítjuk pástétom-masszává, és egy kg húshoz maximum 15 dkg gersli kerül. Így nem darabos az állaga, hanem szinte krémes. Kovászolt káposztába tesszük, és rántás nélkül készül.


A leve nem víz, hanem passata (paradicsomlé tulajdonképpen), nem szárított babérral, csomborral, frissen őrölt fekete borssal és balzsamecettel ízesítjük, és dinsztelt hagymára tesszük rá.


Soha nem fő, hanem, mint a sólet, max. 120 fokon készül a sütőben nagyon hosszan. Kenyeret nem nagyon eszünk hozzá, de ha valamelyik vendég igényli, házi kalácsot ehet mellé.


Elképesztően finom, egy új dimenziója a töltött káposztának.

2016. nov. 28. 10:54

Töltött káposztát mi ritkán eszünk (az évi egy disznófeldolgozás, plusz esetleg esküvőkön, egy-egy bálon). De szerintem pont azért szeretem annyira, mert ritkán kerül terítékre.

És igen, anyué a legjobb :) Én eddig csak segédkeztem az elkészítésénél. Savanyú káposztával, darált hússal, rántás nélkül, jó sok tejföllel nyakon öntve.

2016. nov. 28. 05:57
en a toltott kaposztat husgombocokkal es fustolt kolbasszal csinalom es keveske tejfolos-paprikas/piros paprika persze/rantassal csinalom.es ti?
126. Katinkaboszi (válaszként erre: 125. - 9b10f3d7ff)
2016. nov. 27. 21:42

A töltöttkáposzta egy jó téma, azt is sokféle módon készítik még. Szinte ahány város, annyi.

Arra esküszik még mindenki, hogy az övé a legfinomabb, az ő anyukája, nagymamája, keresztmamája, anyósa, szomszédja, férje, apja, stb, készíti a legfinomabbat.

Dobd fe a témát én ott vagyok :D

2016. nov. 27. 19:58
A pörkölt téma kinyuvasztva, lehetne esetleg a töltött, székelykáposztákról eszmét cserélni, itt van a szezonja. Na, azt aztán sokféleképpen főzik, arra is esküszik a legtöbb készítő, hogy övé a tuti.
124. lolita2112 (válaszként erre: 115. - C73db520ef)
2016. nov. 25. 05:26
nalunk ugy epitik a hazakat,hogy keresztul ki lehet szelloztetni,plusz szagelszivoja is van itt mindenkinek.egyetertek veled a citrommal kapcsolatban.en is ugyanezeket hasznalom.a citrom nemcsak hogy egeszseges/levet is imadom/hanem az illata is csodalatos.
123. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 117. - Mietze Katze)
2016. nov. 24. 21:08

Mmmm... Kedvencem :) Galuskával természetesen!

Van egy kis maradék?

:DD

122. Katinkaboszi (válaszként erre: 117. - Mietze Katze)
2016. nov. 24. 20:48

Akkor nem volt rossz, hogy erre jártál.


Imádom a gombapörit, a végén egy kis tejfölt belerottyantva, apró nokedlivel, csoda finom.

121. Katinkaboszi (válaszként erre: 116. - Globus)
2016. nov. 24. 20:44

Normál körülmények között,nem árt a csípós, de nem ehetetlenül sok.

Oda kell készíteni és aki szereti, rakjon amennyit akar.

120. Katinkaboszi (válaszként erre: 114. - Lolita2112)
2016. nov. 24. 20:41
Finom és szeretem is, de ahogy mondod, mértékkel.
119. Katinkaboszi (válaszként erre: 112. - Lolita2112)
2016. nov. 24. 20:40

Citrom jó mindenre, a céklát és a vöröskáposztát is ragyokóan leviszi, ahogy a tej is.

Egyébként takarítani, főleg a konyhában a vízkövet, mindig citromporral tüntetem el.

118. Katinkaboszi (válaszként erre: 111. - Lolita2112)
2016. nov. 24. 20:38

Azért ettől sokkal többféle hagymát használunk és lehet kapni.

A fehérhagymát főleg salátába használom és a sonkahagymát is.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook