Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zúzából készült ételek (a pörkölt kivételével) receptjét várom. fórum

Zúzából készült ételek (a pörkölt kivételével) receptjét várom. (beszélgetés)


20. szöszi71 (válaszként erre: 18. - Agnesss0129)
2010. febr. 23. 08:29

Nagyon köszönöm az ötletet.

A hétvégén vettem kacsazúzát és megcsináltam rántva, nagyon ízlett, finom volt:)

19. szöszi71 (válaszként erre: 18. - Agnesss0129)
2010. febr. 18. 14:33

Azúzát mi szeretjük és ezt a rántott zúzát is kifogom próbálni:)

Melyik fórum volt az? Emlékszel rá?

18. agnesss0129 (válaszként erre: 17. - Szöszi71)
2010. febr. 18. 14:23

pedig van,én sem hittem először.de többen ettek már belőle nálunk mikor vendégek voltak,és izlett nekik.azóta több helyről hallottam,hogy a kedvenc receptjük közt van nyilvántartva otthon!csak babrás!babrásabb mint a gomba panírozás.persze a szaga,bocsi!illata sem kellemes főlés közben,legalább is az én "finnyás"orromnak!a belsőség szagot akár,hogy is készítem el nem csípem!

de a végeredmény a lényeg+a tálalás!

(egy másik fórummal kapcsolatban akadtam rád,és ott valamiért egy véleményezésed megtetszett,ugy néztem meg az adatlapod,és ott figyeltem fel erre a fórumodra.)

2010. febr. 18. 14:09
Ez nagyon jónak tűnik, ilyet még nem is hallottam. Köszönöm az ötletet:)
2010. febr. 18. 14:06

én rántani is szoktam a zúzát.igaz babra egy kicsit,de állítólag nagyon finom!(nem szeretem a zúzát,de meg csinálom azért...)

én csirkéből csináltam még idáig.a zúzát vegettás vízben megfőzőm,hogy puha legyen.(általában kuktában.lehet fűszerezni is,hogy jobb ízű legyen utána)mikor ki hűlt akkor ugyan úgy mint a rántott húst be panírozom,és ki rántom olajban.rizi-bizi,rizs illik hozzá.de izléstől függ!én tartárt is csinálok hozzá,de jó a savanyú is.nem egyszer csináltam már,először csodálkoztam rajta mikor meghallottam,de mindig sikere van!

15. c33bd8536b (válaszként erre: 1. - Tidike)
2009. dec. 1. 15:45
Én mindig zúzából készítem a rizseshúst. A férjem csak így hajlandó megenni.
14. Tidike (válaszként erre: 13. - H.Ancsi)
2009. dec. 1. 15:27
Tuti, hogy megcsinálom. Köszi mégegyszer:)
13. H.Ancsi (válaszként erre: 12. - Tidike)
2009. dec. 1. 15:25
én is:) és szivesen, ez a szósz egyébként bármihez jó, csirke, marha, akármi
12. Tidike (válaszként erre: 10. - H.Ancsi)
2009. dec. 1. 15:21
Köszönöm! Nagyon jól hangzik. Szeretem a különleges ételeket. A zúzapörkölt már nagyon unalmas.
2009. dec. 1. 15:19
húst:) bocsi
2009. dec. 1. 15:18

hát a vadast azt a hagyományos recept szerint, csak nem huszt főzök bele, hanem zuzát.


A "szalon" is nagyon egyszerü, megfőzöd sós, vegetás, babérleveles vizben a zuzát, amikor teljesen puha berántod, én ugy szoktam, hogy kevés olajon 1-2 kanál cukrot karamelizálok, arra kevés liszt, ezzel berántod a főtt zuzit. amikor jól besürüdösött, tejföllel jó sokkal még izesited. A lényege, amikor kész és elzártad a gázt, nyomsz bele egy jó nagy adat mustárt. Ennyi, én tésztával, zsemlegombóccal szoktam

mindenki kedvence nálunk

9. Tidike (válaszként erre: 8. - H.Ancsi)
2009. dec. 1. 15:04
Ezeket hogy csinálod? Leírod nekem? Nagyon jól hangzik:)
2009. dec. 1. 15:00
én szoktam vadast is csinálni belőle, vagy mustáros tejfölös -szalontüdőszerű- mártással.
2009. dec. 1. 13:58
Köszönöm a recepteket, kifogom próbálni őket:)
6. 9c8432d068 (válaszként erre: 5. - Rékanya)
2009. dec. 1. 13:03
:)))))))
5. Rékanya (válaszként erre: 3. - 9c8432d068)
2009. dec. 1. 13:00
Ez tuti jól hangzik,már tudom mit főzök holnap:))
2009. dec. 1. 12:55

Igaz,hogy virslivel készítettem ezt a receptet,de ha főzöl egy zúzapörköltet,és azzal készíted el virsli helyett,hasonlóan finom lesz.



Rakott kel virslivel, Éva módra



Hozzávalók: kb.1 kg kelkáposzta

10 dkg margarin,vagy olaj

őrölt kömény

2 db tojás

2 evőkanál liszt

2 dl tejszín/tejföl

2 pár virsli

1 kis fej hagyma

1 tasakos rizs (vagy 15 dkg rizs)

bors

pirospaprika

majoranna

3 gerezd fokhagyma

10 dkg sajt reszelve

Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát feldarabolom,mintha főzeléknek lenne.

Serpenyőbe margarint/olajat teszek,és ha felmelegedett,beleszórom a kelkáposztát.

Kevés, kb. 0.5 dl vizet öntök alá,rászórom a préselt fokhagymát,sózom,és fedő alatt lassú tűzön párolom. Mikor már majdnem puha,szórok rá köménymagot bőven,és még azzal párolom keveset.A levét elpárologtatom.Mikor kész,bőven megszórom majorannával,és összekeverem.

Közben a hagymát apróra vágom,zsiradékot teszek alá,megdinsztelem.Ha kész,szórok bele pirospaprikát,belerakom a karikára vágott virslit,és nagyon kevés vízzel felengedem.Sózom kicsit,borsozom,és pár perc alatt készre főzöm.

A rizst sós vízben puhára főzöm,leszűröm.

A két evőkanál lisztet kevés vízzel simára keverem,hozzákeverem a 2 db tojást,hozzáöntöm a tejszínt,sózom,borsozom.

Mikor minden elészült,egy tálat kiolajozok vékonyan,beleterítem a kelkáposzta felét,erre ráterítem a megfőtt rizst,azt is megszórom majorannával.A rizsre terítem a virslis masszát,majd pár kanál tejszínes keverékkel meglocsolom,de csak annyival,hogy még a tetejére is maradjon belőle.Rászórom a sajt felét.

Ha ez megvan,akkor ráterítem a maradék kelkáposztát,ezt is meglocsolom a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot.

200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.


Tanácsok: Ha jénait használsz,hideg sütőbe tedd!!!

2009. dec. 1. 12:51

Gombás zúzaragu



Hozzávalók:


50 dkg zúza


15 dkg gomba


1 fej vöröshagyma


zsír vagy olaj


1 kis pohár tejföl



pirospaprika

Elkészítés: A megtisztított zúzát feldaraboljuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. A hagymát kockára vágva zsiradékon megfuttatjuk, megszórjuk a pirospaprikával, belekeverjük a zúzát. Sózzuk, és kevés vizet öntve alá majdnem puhára pároljuk. Mikor a zúza már majdnem puha, belekeverjük a szeletelt gombát, készre főzzük, majd belekeverjük a tejfölt, egyet még rottyantunk rajta. Galuskával tálaljuk.

2009. dec. 1. 12:50
Raguleves,hús helyett zúzával
2009. dec. 1. 12:46
Ide olyan ételek receptjét várom amik zúzával készülnek. (A zúzapörkölt kivételével.)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook