Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Finom, szaftos húsételek /nem pörköltre gondolok/ receptjét keresem fórum

Finom, szaftos húsételek /nem pörköltre gondolok/ receptjét keresem (beszélgetés)


18. aesa (válaszként erre: 1. - 15f77e95d6)
2010. máj. 29. 13:22

Kinai egytál-ahogy én szoktam


H:

30-40 dkg darált hús

2 v.hagyma,2-3gerezd f.hagyma

3-4 sárgarépa

1 közepes cukkini

1 csésze cukorborsó

szójaszósz

vegeta,bors,piros paprika

500 gr..tészta(penne,széles metélt,fodros nagykocka,kagyló)


A hagymát apróra vágod,2-3 evk.olajon átpiritod,mehet rá a darált hús,majdnem készre párolod.Ezután mehet bele a gyufára vágott sárgarápa,kockára vágott cukkini,borsó.Izesited szójaszósszal,borssal vegetával,kevés pirospaprikával.Önts bele a tésztét és öntsz fel annyi vizzal hogy atésztát ellepje +még jó decit.Ha a tészta megfőtt kész is vagy.Fűszerezz bátran!Lehet hogy vizet még kiván majd meglátod mennyi szaftot szeretnél. Gyors,finom. Jó étvágyat

2009. jún. 15. 19:42
Szia....sziasztok...vn egy receptem az a neve,hogy , Gombás marhahúsos finoman ,..receptek között megvan de ha mégse akkor ird meg....ez nagyon finom szaftos és laktató.
2009. jún. 15. 19:26
tökjó receptek :)
15. vereskati (válaszként erre: 14. - Erika25)
2009. jún. 15. 19:17
Nem hangzik rosszul! Ki fogom próbálni:)
2009. jún. 15. 14:52

Citromos csirke receptje:

A csirkét feldaraboljuk, és forró olajban hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk.

Megsózzuk és egy kevés vízzel, (vagy tetszés szerint többel), fedő alatt, félig puhára pároljuk. Én húsleveskockát szoktam belerakni só helyett.

Ekkor reszeljük rá a citrom héját.

Ha puhára főtt, a csirkedarabokat kiszedjük.

Levébe keverjünk 1 citrom levét.

Egy pohár tejfölbe elkeverünk egy evőkanál lisztet, besűrítjük vele a mártást, felforraljuk, és visszahelyezzük a csirkedarabokat.

Rizzsel vagy tésztával köríthetjük.

13. gyopár (válaszként erre: 11. - Supin)
2009. márc. 24. 21:27
Az előzőt neked akartam írni :)
2009. márc. 24. 21:27

Mi nagyon szeretjük a jó fokhagymás ízt, szerintem ez ízlés kérdése. Mikor egy fejjel csináltam, szólt a férjem, hogy lehetne még fokhagymásabb ízű. De ahogyan gondolod, szerintem ha kipróbálod, biztosan kiderül, a te ízlésednek mi felel meg.


Másrészről: én mostanában őszi fokhagymát használtam, annak gyengébb az íze, több kell belőle. Ha tavaszit használsz, az erősebb ízű.

11. supin (válaszként erre: 8. - Gyopár)
2009. márc. 22. 14:42
Bíztos,hogy ennyí sok fokhagyma kell?
10. pierot
2009. márc. 20. 19:08

Sapporói pulykaragu


Hozzávalók (4 főre):

50 dkg pulykamellfilé,20 dkg csiperkegomba

4 dkg vaj,fél kisk. só,1 evők. finomliszt,

1 dl főzőtejszín,2 dl tejföl

10 dkg csemegekukorica,fél kisk. fehér bors és currypor

1 kisk. fölaprított kapor


Elkészítés:

A pulykamellet csíkokra metéljük. A gombát megtisztítjuk és vékonyan fölszeleteljük. A húst széles szájú serpenyőben a fölolvasztott vajon kb. 4 perc alatt kevergetve fehéredésig sütjük, megsózzuk, majd a gombát hozzáadjuk.

Néhány percig együtt pirítjuk, és amikor a gomba a levét elfőtte, a liszttel meghintjük. Még fél percig kevergetve sütjük, de vigyázzunk, mert egy kicsit sem szabad megpirulnia.

A tejszínnel meg a tejföllel dúsítjuk, a lecsöpögtetett kukoricát beleszórjuk, végül a fehér borssal, a curryporral meg a fölaprított kaporral fűszerezzük. Kevergetve 1-2 percig forraljuk, ezalatt tejszínes leve mártásszerűen besűrűsödik. Köretnek párolt rizs,tészta illik hozzá.

2009. márc. 20. 19:05
Persze sózzuk is :)
2009. márc. 20. 19:04

Köményes-tejfölös-fokhagymás hús (eredetileg disznónyelvből készül, gyakorlatilag bármilyen húsból elkészíthető)


A húst kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, hozzáadunk jó sok fokhagymát (fél kg húshoz másfél-2 fejet is), őrölt köményt, felöntjük egy kis vízzel, többször pótolva a vizet készre pároljuk. A végén hozzáadjuk a tejfölt (jó sokat) és egy kis étkezési keményítőt sűrítőnek, összeforraljuk. Mi tésztával szoktuk enni, szerintem isteni finom.

7. cb4c323adf (válaszként erre: 3. - 15f77e95d6)
2009. márc. 20. 19:02

tejfölös borsos spagetti!!


fél kg sertés vagy akármilyen soványhús

hagyma

majoranna,

bors,

olaj

delikát

2 pohár tejföl

3 kanál liszt

megdisztolod a hagymát ,aztán beletszed a kockákra vágott húst teszel rá bőven borsot,majorannát és jól átsütöd

ha átsült felöntöd vizzel ,csak annyival hogy ellepje és teszel bele sót, delikátot.


Miután megfőtt a tejfölt kikutyulod a liszttel és behabarod ,nem kell hogy nagyon sűrű legyen de ne legyen hig sem.


Főtt tésztával ,vagy rizzsel tálalod:))

2009. márc. 20. 18:52
Én a pörköltet megbolonditom lecsóval,isteni!Ami még nagyon finom a Böllér máj,ismered?
2009. márc. 20. 18:50
Oldalas lesütve paprika-paradicsom-hagymaágyon :D Naggyon tuti:D
2009. márc. 20. 18:50

Hússzeletek pikáns szaftban


Hozzávalók: 8-10 szelet sertés- vagy marhahús


1 nagy fej vöröshagyma


5 nagy gerezd fokhagyma


2-3 babérlevél


fűszerpaprika



őrölt bors


ízlés szerint ecet


zsír vagy olaj

Elkészítés: A húst vékonyra kiverem, félreteszem. A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom. Mikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, csak annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet). Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint mindig pótoljuk annyira, hogy egy pörköltszafhoz hasonló lé legyen. A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja. Párolt rizzsel a legfinomabb

2009. márc. 20. 18:49
Recepteket szeretnék:)
2009. márc. 20. 18:42
Rakott húsos kaják
2009. márc. 20. 18:40
Írjatok nekem légyszíves finom, szaftos húsételeket/nem pörköltre gondolok/

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook