Finom, szaftos húsételek /nem pörköltre gondolok/ receptjét keresem (beszélgetős fórum)
Kinai egytál-ahogy én szoktam
H:
30-40 dkg darált hús
2 v.hagyma,2-3gerezd f.hagyma
3-4 sárgarépa
1 közepes cukkini
1 csésze cukorborsó
szójaszósz
vegeta,bors,piros paprika
500 gr..tészta(penne,széles metélt,fodros nagykocka,kagyló)
A hagymát apróra vágod,2-3 evk.olajon átpiritod,mehet rá a darált hús,majdnem készre párolod.Ezután mehet bele a gyufára vágott sárgarápa,kockára vágott cukkini,borsó.Izesited szójaszósszal,borssal vegetával,kevés pirospaprikával.Önts bele a tésztét és öntsz fel annyi vizzal hogy atésztát ellepje +még jó decit.Ha a tészta megfőtt kész is vagy.Fűszerezz bátran!Lehet hogy vizet még kiván majd meglátod mennyi szaftot szeretnél. Gyors,finom. Jó étvágyat
Citromos csirke receptje:
A csirkét feldaraboljuk, és forró olajban hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk.
Megsózzuk és egy kevés vízzel, (vagy tetszés szerint többel), fedő alatt, félig puhára pároljuk. Én húsleveskockát szoktam belerakni só helyett.
Ekkor reszeljük rá a citrom héját.
Ha puhára főtt, a csirkedarabokat kiszedjük.
Levébe keverjünk 1 citrom levét.
Egy pohár tejfölbe elkeverünk egy evőkanál lisztet, besűrítjük vele a mártást, felforraljuk, és visszahelyezzük a csirkedarabokat.
Rizzsel vagy tésztával köríthetjük.
Mi nagyon szeretjük a jó fokhagymás ízt, szerintem ez ízlés kérdése. Mikor egy fejjel csináltam, szólt a férjem, hogy lehetne még fokhagymásabb ízű. De ahogyan gondolod, szerintem ha kipróbálod, biztosan kiderül, a te ízlésednek mi felel meg.
Másrészről: én mostanában őszi fokhagymát használtam, annak gyengébb az íze, több kell belőle. Ha tavaszit használsz, az erősebb ízű.
Sapporói pulykaragu
Hozzávalók (4 főre):
50 dkg pulykamellfilé,20 dkg csiperkegomba
4 dkg vaj,fél kisk. só,1 evők. finomliszt,
1 dl főzőtejszín,2 dl tejföl
10 dkg csemegekukorica,fél kisk. fehér bors és currypor
1 kisk. fölaprított kapor
Elkészítés:
A pulykamellet csíkokra metéljük. A gombát megtisztítjuk és vékonyan fölszeleteljük. A húst széles szájú serpenyőben a fölolvasztott vajon kb. 4 perc alatt kevergetve fehéredésig sütjük, megsózzuk, majd a gombát hozzáadjuk.
Néhány percig együtt pirítjuk, és amikor a gomba a levét elfőtte, a liszttel meghintjük. Még fél percig kevergetve sütjük, de vigyázzunk, mert egy kicsit sem szabad megpirulnia.
A tejszínnel meg a tejföllel dúsítjuk, a lecsöpögtetett kukoricát beleszórjuk, végül a fehér borssal, a curryporral meg a fölaprított kaporral fűszerezzük. Kevergetve 1-2 percig forraljuk, ezalatt tejszínes leve mártásszerűen besűrűsödik. Köretnek párolt rizs,tészta illik hozzá.
Köményes-tejfölös-fokhagymás hús (eredetileg disznónyelvből készül, gyakorlatilag bármilyen húsból elkészíthető)
A húst kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, hozzáadunk jó sok fokhagymát (fél kg húshoz másfél-2 fejet is), őrölt köményt, felöntjük egy kis vízzel, többször pótolva a vizet készre pároljuk. A végén hozzáadjuk a tejfölt (jó sokat) és egy kis étkezési keményítőt sűrítőnek, összeforraljuk. Mi tésztával szoktuk enni, szerintem isteni finom.
tejfölös borsos spagetti!!
fél kg sertés vagy akármilyen soványhús
hagyma
majoranna,
bors,
olaj
delikát
2 pohár tejföl
3 kanál liszt
megdisztolod a hagymát ,aztán beletszed a kockákra vágott húst teszel rá bőven borsot,majorannát és jól átsütöd
ha átsült felöntöd vizzel ,csak annyival hogy ellepje és teszel bele sót, delikátot.
Miután megfőtt a tejfölt kikutyulod a liszttel és behabarod ,nem kell hogy nagyon sűrű legyen de ne legyen hig sem.
Főtt tésztával ,vagy rizzsel tálalod:))
Hússzeletek pikáns szaftban
Hozzávalók: 8-10 szelet sertés- vagy marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
5 nagy gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
fűszerpaprika
só
őrölt bors
ízlés szerint ecet
zsír vagy olaj
Elkészítés: A húst vékonyra kiverem, félreteszem. A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom. Mikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, csak annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet). Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint mindig pótoljuk annyira, hogy egy pörköltszafhoz hasonló lé legyen. A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja. Párolt rizzsel a legfinomabb
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Tudja valaki a mirindás süti receptjét?
- Tudja valaki a tartármártás receptjét?