Virágkedvelők és hozzáértők:mi ennek a virágnak a neve?Kép az adatlapomon. (tudásbázis)
28 éves pálma?Az igen!Gratulálok hozzá és a fiadhoz is!:)
Ezt a virágot nőnapra hozta a munkahelyemre egy úr a női dolgozóknak és napról napra jobban a szívemhez nőtt és nagyon tetszik.:)
Megtaláltam! EUPHORBIA (kutyatej) pompás kutyatej. A pompás kutyatej már régi kedvenc, s igénytelensége miatt ma is előkelő helyet foglal el a napsütötte blakba való szobanövények között. Nem kell permetezni, elviseli, ha kicsit elhanyagolják, és télen sem kell fűtetlen szobába átvinni. Vastag hajtásain hosszú tüskék ülnek, és terebélyes növény felső része télen és tavasszal tele van virágokkal. Leveleit télen elhullathatja, de egy-két hónapon belül megjelennek rajta az őj levélrügyek. (
Az E. fulgens kevésbé elterjedt és növekedése más. Hosszú lehajló ágain a fűzfához hasonló levelek találhatók, és télen sötétpiros virágokat hoz. Elvirágzás után vigyük hűvös helyre, és egy-két hónapig alig öntözzük.)
Hőigény: Átlagos meleg, télen legalábbis 12 C.
Fényigény: A lehető legtöbb fény, de nyáron védjük a tűző naptól.
vízigény: tavasztól őszig mérsékelten öntözzük, télen még ritkábban. Két öntözés között hagyjuk a földjét kicsit kiszikkadni.
Páratartalom: tavasszal és nyáron az E. fulgenst időnként permetezzük.
Átültetés: Kétévenként, tavasszal.
Szaporítás: Tavasszal vagy nyáron, hajtásdugvánnyal. Mielőtt a földbe tűznénk, hagyjuk a tejnedvet megszáradni.
MEGJEGYZÉS: Az E. milii splendens nedve mérgező!
Ennyit találtam.
További ajánlott fórumok:
- Nem tudom felrakni a látogató számlálót az adatlapomra! Le tudná írni nekem valaki, hogy kell?
- Az adatlapomon lévő képről mit gondoltok?
- Hogy nézek ki? Kép az adatlapomon.
- Feltörték az adatlapom egy közösségi portálon és visszaéltek a nevemmel, mit lehet tenni?
- Tudja-e valaki ennek a virágnak a "hivatalos" nevét? (Képek az adatlapomon.)
- Mi a neve ennek a virágnak? Kép az adatlapomon...