Világos barna mokaszinhoz milyen színű harisnya illik? (beszélgetés)
Ááá, ez már nem igaz a fekete harisnyára!
Szerintem sehol.
És inkább egy jó fekete harisnya, mint nem jól összeválogatott öltözék.
Szó nincsen erről! :))
(Nekem ahhoz, ennél lényegesen több kellene)
Nem gondoltam, hogy félre értesz.
Ha figyelmesebben olvasod, láthatod, hogy veled értek egyet.
A vitatkozást az előző hozzászólóra értettem, csak neked írtam, mert a többit neked szántam.
Azt hol olvastad, hogy azt írtam volna, hogy a testszínű harisnya siki, vagy éppen trendi.
Ideollózom, hogy pontosan mit is írtam:
(Csak halkan jegyzem meg, a testszínű harisnyával kapcsolatban nagyon sokaknak tévesek az információi)
Úgy gondoltam, ez érthető, de most már látom, hogy magyarázatra szorul.
Az általam látogatott üzletek eladói közül - pedig szakemberek - bármibe fogadok, hogy min. 80%-nak fogalma nincsen a testszínről.
Ha az mondom, hogy a szivárvány összes színében pompázó harisnyát próbáltak már eladni TESTSZÍNŰKÉNT, akkor cseppet se túloztam.
Vitázik itt valaki?
Hol gondolod, hogy a vita kedvéért írtam volna bármit?
Ha nem hiszel nekem, akkor olvassál vissza!
Mindenhol lehetőségről és nem kötelezőről írtam.
(Ha olyan helyekre nem jársz, ahol a kötelező öltözéket előírják, akkor máshova azt veszel fel, amit csak akarsz.)
Amúgy nem tudom mire gondoltál, de nekem az jött le, hogy a testszínű harisnya egyenesen ciki, mert nem trendi :-(
Csak a színes, mintás, csilli-villi...
De ha tényleg nem passzolnak ezek a darabok mindenhez, akkor is fel kell venni???
Nem gondoltam, hogy vitatkozás lesz a kis csip-csup kérdésemből :-(
Szerintem mindenki vegyen fel azt, amit akar. Ha esetleg baja lesz belőle, akkor így járt...
Sok ember szeret a saját kárán tanulni...
Szabad a pálya! Mint mondtam, mindenki azt vesz fel, amit csak akar! (Csak halkan jegyzem meg, a testszínű harisnyával kapcsolatban nagyon sokaknak tévesek az információi)
Ha az általam említett helyre mégy, és fekete harisnyát húzol, ne csodálkozzál majd, ha egyesek furán néznek majd rád. :))
Egyéb helyeken szabad a pálya! :)
Ahogy írtam, az élet lazán felülírhatja a szabályokat. :)
A munkaruha, formaruha összeállítása során a munkáltató azt határoz meg, amit csak akar.
Azért az olyan helyeken, ahova a meghívó dresscod-ot tartalmaz, próbáljatok majd fekete harisnyát húzni! Még fekete kosztümhöz és cipőhöz is! :))
Nem tudom, neked mi a csini szoknya, bár nem emlékszem, hogy azt írtam volna...
Én farmer, kordbársony, vászon, pamut anyagra gondoltam.
Szerintem nem nyanyás...
Köszi, még ha pasiként is írtad :-)
Legalább tudom, vannak jó szemű férfiak is...
Pontosan ezt tanácsoltam volna én is! :)
Vannak ugyan az öltözködésnek szabályai, de azokat lazán felül lehet írni.
(Ahogy a zokni színe a nadrágéval kell, hogy egyezzen, úgy a harisnyáé a szoknyával kell, hogy harmonizáljon)
Elegáns öltözékhez fekete harisnyát tiltja a protokoll. (Csak gyászoló özvegy esetében tesz kivételt)
Szerintem a stílustanácsadó is így gondolta.
A láb nyújtása nekem sem árt, mert nem vagyok manöken-lábú :-(
Akkor marad a barna cipő+barna harisnya, fekete cipő+fekete harisnya párosítás.
Még jó, hogy nem csak 1 pár cipőm van :-)
Nem mondom, hogy ronda, de az arányokat elrontja.
Persze lehet azért gondolom, így mert nekem fontos, hogy megmaradjanak:)
Tehát, ha a cipő világos és "fölötte" kezdődik a fekete harisnya, akkor a láb úgymond el lesz vágva ott, annyival megrövidül a láb, ez által a boka is vaskosabbnak tűnik.
Én azt szeretem, ha a lábam optikailag hosszabbnak tűnik, ezért mindig közel egyforma a cipőm és a harisnyám színe.
Képzeljétek, tegnap írtam egy szakértői oldalra egy stílus tanácsadónak, Ő már válaszolt is: azt írta, hogy a cipőmhöz (küldtem róla képet), csak a sima, testszínű harisnya illik.
Akkor a többi mintásat majd a fekete magassarkúval fogom hordani...
Én vettem már fel vastag fekete harisnyát világosabb cipőhöz, mert fekete volt a pulcsim. Nekem tetszett.
Köszi neked is, gyűjtöm a véleményeket :-)
Célszerű a harisnya színét a cipőhöz igazítani, hogy a láb arányai ne rontsa el, valamint szerintem esztétikailag sem szép pl. egy világos barna cipőhöz fekete harisnya.
Tehát a legjobb a színben hasonló színű harisnya.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudok a fekete hajamból (kékesfekete) a leghamarabb és a legkíméletesebben világos barnát csinálni? Milyen festéket vegyek?
- Létezik, hogy közép vagy sötétbarna hajat egy világos szőke hajfesték világosbarnává netán szőkévé tesz?
- Szőkésbarna haj vilagosítása tartós hajszínezővel milyen lenne?
- Buliba testhez símuló, fekete fehér ruhához sima, barna üvegszálas harisnya való vagy fekete harisnya?
- Mi volt a neve, egy gyerekkori süteménynek, amit szerettem? Hasonlít az islerhez, kerek, lapos, de az világosbarna és kemény bevonatú volt
- Leszívattam a hajamat, világosabb lett a vártnál. Ráfestettem barnával, de túl sötét lett. Mit csináljak?