Vicces történetek gyerekekkel (beszélgetés)
Nahát.
Ezt nem is láttam!
Mit is akartál mondani?
Vagy valaki lefordítaná? Köszi!
Sziasztok!
De jo fórum:)
Tenyleg milyen jo ötlet , leírni ,örök emlék :)
Az en kisfiam 3 eves ,íme egy -ket gondolat tole:
Anyosom vigyázott ra,mert beteg volt,es próbálta altatni ,es o meg közölte vele,hogy mama, apa azt mondta,hogy nem kell aludnia,eleg h ülök:) allitolag par perc mulva ülve elaludt :)
Nyaron szobatisztasagra szoktattam,es közölte velem a boltba,hogy kakilnia kell ,rohantam at a soron a kasszánál es elnézést kertem,mondtam mindjart jövünk vissza ,csak pisilnie kell(ez azert gondoltam jobban hangzik nyilvánosan ),erre a fiam bele kiabált az kígyózó sorba:"nem pisi anya ,kaki"...csak a nevetest hallottam en vissza se mertem nézni :)
Es egy utolso,szinten szobatisztasag ,pisiltettuk folyton,h be ne csurogjon,es ha végzett mindig közölte ,hogy mar :"üres":)
A másik esetem a kislányommal volt.2-3 év körüli volt.A szőlős kertünkbe minden hétvégén mentünk dolgozni.Természetesen a gyerekekkel.A barackfákon már megjelent az első barack.Kislányom még életében nem látott termő barackfát, csak bevásárlás során a zöldséges pultnál a leszedett barackot.
Nem is hagyta szó nélkül.
- Anya ki kötözte fel a barackokat a fára ?
Nekem a fiammal volt egy mosolyra fakaszto sztorim.
Második osztályos. Környezet óra. Felmérő. A kérdés "Hova telepítenéd a gyárakat ?"
A fiam válasza - A kémény mellé.
Húsvét... Lányom amolyan nyuszihozta gyerek: ha későn van húsvét, akkor vagy előtte, vagy utána van a születésnapja. A negyedik szülinap húsvét előtt egy héttel volt, nagyon megünnepeltük - család, kis barátok, barátnők, a húsvéti hétvégén pedig 3 napra elutaztunk. (Ja, nem akarta, hogy elutazzunk, mert hogy fog minket megtalálni a nyuszi, honnan tudja, hogy hová mentünk?! :-)))
Kőszeg-Szabóhegyen április 18-án szakadt a hó! Odaértünk, a gyerek elaludt, mi addig eldugdostuk a szobában a nyusziajándékot, hogy ha felébred, hadd örüljön neki. Meg is talált mindent, boldogan leltározott az ágyunkon - egyszer csak ragyogó kis pofival felkiáltott: "Nézzetek ide, bolond ez a nyuszi, elhozta a születésnapi csokimat is!" :-)))
Nekem nagyobb izgalom volt az utazás és a csomagolás, a húsvéti ajándékok összepakolásakor megláttam egy hatalmas tábla, gyönyörű csomagolású csokit - mondom, szép hímes tojás, virágok, nyuszi, puff, mehet a csomagba! Igenám, csak azt a barátnőmtől kapta születésnapjára, és ő azt is nagyon megjegyezte... :-))) A bolond nyuszi meg nem :-)))
A minap a férjem hozott haza nagy csalàdi fagylaltot! Sajnos csak vanilia volt a boltban! Bàr
a fiam a csokiért rajong ahogy meglàtta a fagyit azt mondta: azért ki ne sporóld a vaniliát:-). Nagyot nevettünk!
Fiam első egybefüggő mondata ( Tisztaság fél egészség topic hozzászólói kiméljetek !!!)
amikor meglátta, hogy fürdéshez készitem, komoly képpel rámutatott a kádra ezzel a szöveggel :
" abba baba nem !!!! "
Nekem nincs gyerekem, de ez vicces volt.
Megyek hazafelé, két 5-6 éves kislány lóg a kerítésen az utcában, rám néznek és elkezdenek kiabálni, hogy "anyaaaaaaa, anyaaaaaa!" Meglepődök, körbenézek és ott állnak a szüleik. Most akkor mi van?:D
Jaj, ezek nagyon jók. :D Hihetetlen mekkora formák már ilyen kicsinek is.
Én is mesélek akkor ismerős, rokon gyerekekről.
Anyukám ment át a szomszédba. kb 2-3 éves kisfiú kint játszik az udvaron.
Anya: Ki van itthon?
Kisfiú: A bátyám.
Anya: Mit csinál?
Kisfiú: Bent döglik...
Anya: Mit csinál???
Kisfiú: őőőőőőő bent alszik.
Másik unokahúgom olyan 2 éves lehetett mikor beszökött a nagynénémhez, mikor ő wc-n volt. Épp menstruált is, és észre vette a kislány a véres betétet.
Kislány: Az mi?
Anyukája szépen elmesélte neki, hogy a nagylányok menstruálnak, természetes folyamat, stb nincs baja nem azért vérzik.
Kislány felfogta, eltelt pár nap. Egyszer csak a kislány ment ki a szobából az anyjához, bugyival a kezében( épp vendégek is voltak)
Kislány:Tessék anya, ebbe vérezhetsz.
Másik ami még beugrott:
Unokatesóm épp bilire szoktatta a kisfiát (2-2,5 éves lehetett),már nagyjából ment is a dolog,nappal már nem volt rajta pelenka.
Egyik nap épp látogatóba mentünk,alig raktuk le a cuccunkat,a kicsi véletlenül bepisilt. Elkezdett leöltözni,ledobta a nadrágját a kicsit pisis padlóra. Unokatesóm kedvesen kérdezi,hogy "Kicsim,bepisiltél?",mire a kicsi feltartja a tenyerét: "Anya! Te ezt nem akarod látni! Majd én intézem...."
:D
Még gimis koromban ültem reggel a buszon,felszállt egy házaspár 2 ikerkislánnyal,olyan 2 évesek lehettek. Az apuka leült elém az egyik kislánnyal (kislány az ablaknál ült),a másik oldalt velük egy vonalban anyuka a másik kislánnyal (szintén kislány az ablaknál).
A lényeg: Épp haladunk át a Tisza-hídon,minden kisgyerek az ablaknak préselődve bámulja a Tiszát,mire izgatottan megszólal az egyik iker: -Nééézd,Dojii! Ottana Ticsa!
Mire a másik nagyon meglepődve:
- Néééézd! Itt is vaaan! :O
Hát én fuldokoltam a nevetéstől,annyira édesek voltak. Nagyon meglepődtek :D
No, ezt még gyorsan, aztán megyek:
Ez saját általános iskolai emlékem: harmadik osztályosok voltunk, és a gellérthegyi kirándulásról kellett fogalmazást írnunk. Az egyik kisfiú leírta, hogy neki legjobban a CiCadella tetszett, ott biztos macskák is voltak... :-)))
Milyen jó, hogy indítottad ezt a fórumot!
Kicsi lányom második születésnapjára (hiába, a kezdetektől indulok :-)) is már nagyon készült a család (az első után nyilván :-)), keresztanyja faggatta, hogy mit szeretne? Ő lelkesen magyarázta, hogy lubicát! Nem jöttünk rá, hogy mi az, mert elég sok mindent "elkeresztelt", pl. a hangya az buji volt :-).
Pár héttel később egy kisállat kereskedés kirakatában meglátta az akváriumban úszó halacskákat, és felkiáltott, hogy ott a lubica, mennyi lubica! :-))) Az aranyhal volt a lubica :-) Apja rögtön vett egy lubicát, szegénykét nejlonzacskóban hoztuk haza egy-két hínárral, a lelke is kilötyögött, itthon pedig egy nagy befőttes üvegben lakott, ki kellett főznöm hozzá kavicsokat meg csigaházakat - végülis átmeneti otthonnak mutatós lett :-)))
Nem sokáig... Egyik délelőtt boldogan jött, hogy nézd, milyen ügyes vagyok, megfogtam a lubicát! Kis karja a válláig vizes volt, körme elfehéredve, annyira szorította a halat, de nagyon boldog volt, hogy sikerült megfognia... :-)))
Köszönöm mindenkinek, nagyon jó ilyeneket olvasni.
Várom, ha valakinek van még ilyen :)
A lakásunkban egy karnison volt a tüll függöny és egy sötétítő függöny.
Kértem fiacskámat, hogy húzza el a sötétítő függönyt. Elhúzta, majd visszakérdezett: "A világosító függönyt is elhúzzam?"
Lányom talán kétéveske ha volt, amikor egy nyári este a öcséméktől sétáltunk haza. Lányom elfáradt, apja nyakába vette - este volt, sötét, mondom neki, hogy jaj, kicsim nehogy leess, kapaszkodj! Simogatta apja homlokát, hogy "de hát apának itt semmi nincs!" :-)))
Szintén ekkortájt, este vihar készülődött, már látszott a villámlás: "nézzétek, fel akar kapcsolódni a nap!" :-)))
Fiam alsótagozatban igy szavalta Petőfi versét :
"Fut Bécs felé Jellasich, a drága "
Frissen fel kell jegyezni az ilyen vicces eseteket. Én nem tettem sajnos. Most milyen jólenne olvasni őket.
Azt is : pl mikor a kiságyat lejjebb tettük, hisz kifordulhatna a kiságyból.
Mikor kapaszkodva felállt. Napi szinten nem olyan sok. Amit fontosnak találtok.
Óvodás korban volt a lányom.
Megfázásos időszak, tea, jó meleg. Nem forró. Mondtam a lánykámnak : Ha szőrös a torkod megbírod inni.
Megitta, és visszakérdez, Anya most tényleg szőrös a torkom?
Augusztusi forróság, utcán kb. 3 éves lurkó a mamával jön szembe velem.
A mama észreveszi, hogy csupa sár a kicsi lába:
- te meg hol lettél csupa sár, hetek óta egy csepp eső sem esett???
- de én találtam!!
:))) :))) :)))
Sziasztok! Mesélnétek a gyerekeitek (esetleg ismerős gyerekeinek) vicces kis történeteit?
10 hónapos a kislányom, és alig várom, hogy beszéljen, már most is nagy bohóc. :)
További ajánlott fórumok:
- Ha van egy vicces történeted írd le!!!!
- Vannak vicces, vagy különleges utazással kapcsolatos történeteitek?
- Segítsetek légyszi! Egy kreatív, vicces, rövid kis történetet kellene írni.
- Vannak vicces koleszos, lakótársakhoz kapcsolódó történeteid? Leírnád?
- Csintalanságok, vicces gyermekkori történetek
- Humoros, fogyatékos gyerekekkel előadható történetet, mesét keresek.Tudtok segíteni?