Vezetési morál idehaza. Zebrás átkelők, kereszteződések, miegymás...... (beszélgetés)
A vezetési morál,egyenlő a nullával.
Itt nemszámit a záróvonal,a terelősáv,zebra.Én nem pénzbüntetést alkalmaznék.!Elvenném a jogosítványt de AZONNAL.Mert addig az emberek ugy sem veszik komolyan.De ha már a WC re sem tudnak
autóval menni ,akkor már bajuk van.
Legszivesebben egyik-másik a lépcsőházba is felmenne autóval ha lehetne."Le a járdáról mindenkinek" ha én jövök.Ez a szemlélet!
Hát én sem tudom... Pedig úgy tanítják, hogy a zebránál előzni tilos, több sávos útnál meg ha áll az autó az egyik sávban, akkor meg kell állni és ha meggyőződtem, hogy nem jön a zebrán senki, akkor mehetek tovább..
Na de ki alkalmazza ezt? Sajna nem sok ilyen autóst látok :(
Nálunk az a gond hogy a zebránál nincs lámpa.Hiába van itt iskola,ovoda.
Megállt a troli hogy menjünk (2 sávos az út) elindultunk a gyerekkel mikor a troli mögül kivágott egy autó és majdnem elütött minket a zebrán!Nem tudom ilyen embernek miért adnak jogsit..
Sziasztok!Szerintem szar az egész..Én autót is vezetek már majdnem 10 éve(balesetmentesen,büntetésmentesen)és természetesen gyalogos is vagyok babakocsival kigyerekkel.A zebrán szinte lehetetlen átjutni 50 helyett a sok hülye 80-90-el megy.Néha úgy kell átrohannom a zebrán ,mert gyorsabban jön mint hittem,ezért nem merem a lányomat egyedül elengedni az iskolába..
Autósként:Én sokszor megállok a gyalogosoknak(pont azért mert nekem is jólesik ha átengednek),de néha félek,hogy a mögöttem jövő (aki eddig is a seggembe volt)belémjön,sőt van,hogy ledudálnak,pedig nem sokáig állok..Én betartom a sebességkorlátozásokat,de pl mifelénk ha le akarok kanyarodni akkor ki kell mennem a külső sávba(ami utána kanyrodó sáv lesz és megszűnik)én inkább megvárom míg minden száguldozó barom elhúz és csak utána merek besorolni,nyomulnak mögöttem,pedig kirakom az indexet...
Barátom anyukáját a zebrán ütötték el,méghozzá a "tipikus"zebrás balesettel, amikor több sávos úton kell átmenni, és 3-ból csak 2 sávon engedik át...10 métert repült...Állítólag az volt a mázlija, hogy 1[{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]50 cent[{[{[/A]}]}]i, és "jó helyen"kapta el az autó. 1,5 év telt el, mostmár soha többet nem fogja tudni a feje fölé emelni a kezeit, mert rosszul forrtak össze a csontjai, és azóta nem mer átmenni a zebrákon.
Ja, és aki elütötte egy szolgálaton kívüli RENDŐR volt. Úgy próbálta menteni magát(rendőr létére), hogy a 150 centis, rövid lábú, tűsarkú cipős 57 éves nő túl gyorsan ment át a zebrán.:)Ez több,mint nevetséges.
Viszont tényleg van, amikor a gyalogosok a hülyék, tegnap egy férfi rohant át előttünk az úton, körül se nézett.
Mondjuk néhol fölöslegesnek tartom ezt a 30-ra való lassítást, lehet, hogy fekvőrendőrökkel is lehetne javítani a dolgon...
Az orsztrákoknál autóztam egy faluban, nem messze a magyar határtól. Még a falu előtt a "szabadban" leelőzterm a magyar zöld suzukist, mert 80-nal döcögött, én meg megengedtem magamnak külterületen a 100-at. Na, de a faluban ugye szigorúan 50 km/h, gyerek, kutya, macska végett, meg szabályok is ugye.
Gyerkőc állt a zebránál, megálltam, gyerek elindult, a zebra közepére ért, suzuki utolért, továbbra is 80-nal haladt, engem az úton állva biztosan hülyének néztett, beelőzött, gyerek egy lépést visszaugrott, becsülöm a drága lélekjelenlétét, suzuki elcsapta volna, ha nem kapcsol, bennem megfagyott a vér.
Az autóvezetés majdnem hűen tükrözi az egyén mentalitását. A magyarok pedig irigy disznók, vezetés közben is, az úttestre, amit nem is ők építettek, se meg nem vettek, de csak magunknak akarják tudni.
A többsávos úton való közlekedés egy külön téma Magyarországon! Egyszerűen mindenki a belső sávban akar haladni, a külső tátong üresen, pedig jobbratartás van! Talán az a rögeszme kínozza a magyar autóst, hogy ő annál többre való, mint hogy a külső sávot használja.
Aki sokat jár külföldre, vagy ott él, azok mások és az agyukra megy a sok idióta, itthonragadt, tisztességesen vezetni nem hajlandó, trabantból suzukiba, majd onnan renault thaliaba stb átült magyar sofőr!
További ajánlott fórumok:
- Milyen a vezetési stilusod? lassu gyors?
- Elsõ vezetési élmény
- Mit kezdjek magammal szerintetek, ha elkezd a gyerekem betegeskedni olyan gyomorideg és miegymás rámjön?!
- Candida, coli és miegymás..
- Budapesten az M3-as és a Szerencs utca kereszteződésben működik a kamera?
- Szegeden a Bercsényi és Szűcs utca kereszteződésében tényleg van parkolóautomata, ami még a sárga zónába tartozik?