Vetélés után mindig van gyógykaparás? Ugyan olyan mint az abortusz? (tudásbázis)
A magan orvos elmondasa alapjan a kaparas soran a méh teljes uregenek a kitisztiasa tortenik. Nem azt a pici reszt "kaparjak", ahol van "valami", hanem vakummal kiszivjak a nagyobb darabot, ea/vagy egy fem kaparoval vegighuzzak a meh nyalkahartyan. Ha nincs komplikacio, akkor a meh nyalkahartya konnyen regeneralodik, es olyan, mintha semmi nem tortent volna. A magan orvos is megnyugtatott, hogy annyira ettol sem kell felni, mert az esetek 99,9%ban ez tortenik, vagyis nincs szovodmeny.
Nagyon nagyon kicsi az esely, hogy megsertsek a meh falat.
Sziasztok! Leirom az en tortenetemet is, hatha segit valakinek. En 8 hetesen veteltem el, ekkor mar sokminden van a mehben a magzaton kivul, ami nyilvan nehezebben/kisebb esellyel urul ki, mimt egy pl. 5 hetes terhesseg eseten, amikor kisebb a mehlepeny kezdemeny.
Nekem is befejezetlen vetélést allapitottak meg, 2 cm vaskos szovetmaassza maradt a mehemben. Az orvos azt mondta, h ezt aznap haladektalanul muttessem ki, mert magatol biztosan nem jon ki, tul nagy, es nagy a fertozesveszely.
En nagyon nem akartam a mutetet, ezert ugy dontottem, varok, hatha megis kijon. Agynyugalmat javasoltak, de ugy ereztem, hogy akkor valoban nem fog kijonni, ha csak fekszem.
Ezert futottam, ami nekem mentruaciokor is fokozza a verzest, es jógaztam.
Masnap ettol meg is indult rendesen, es kijott minden. Ket kisebb es egy hatalmas darab, egyertelmu volt, hogy ezt lattak az ultrahangon.
Szia!
Nekem két vetélésem volt. Egyszer sem kellett "kaparni" - bár ez elég csúnya szó. A vetélés magától indult be és a magzatok maguktól távoztak. Ezt az ultrahangol látja az orvos. Vagyis látja, hogy ami elkezdődött be kell-e fejezni, vagy magától lezárul.Amikor a baj mgtörtént, mind a kétszer, egy hét után kellett visszamennem és akkor nézték meg uh-val, hogy kiürlt-e minden. Szerencsére igen, de ezt én otthon észre vettem, láttam mindkétszer.
Azt nem tudom, hogy milyen az ilyenkori abortusz, de szerintem az nem magától, mint olyantól függ, hogy abortusz, hanem az illetékes kórház hozzáállásától, a személyzettől, orvostól. Az én véleményem is az, hogy ha félsz a dologtól valamitől, merj kérdezni a hozzáértőtől. Ha pedig úgy látod, hogy nem lehet az orvossal kommunikálni, nézz másik orvos után, mert hosszú távon ez nem lesz kifizetőtő.
Sok szerencsét és nagy ki tartást!!
Szia!
Nem teljesen ugyanaz, ne izgulj. Kíméletesebben, körültekintőbben csinálják. Kíméletesebben végzik az orvosok is ,ha nem Te döntesz úgy, hogy nem tartod meg a babát. A nevében is benne van: Ilyenkor műszeres befejezést végeznek. Nekem 4 vetélésem volt, utána született a 4 gyermekem. Azt hittem már sosem leszek anyuka. Aztán megtörtént a csoda és sorban születtek a gyermekek. Bízz az orvosban, ha nem találtad meg akiben teljesen megbízol, keress másikat! Rengeteg jó nőgyógyász van, ez intim terület, muszáj teljesen megbízni a dokiban. Ha megtalálod aki neked megfelel az már fél siker, könnyebben marad meg a baba legközelebb, ha hiszel benne Te is meg a doki is. A vetélésnek rengeteg oka lehet, ezt persze ki kell vizsgálni. Ne félj!
Én is így voltam tele félelemmel, aztán előbb a lelkem gyógyult meg és amikor elhittem, hogy lehetek még anyuka (4 vetélés után!), akkor tényleg bekövetkezett a várt csoda.
Sok szerencsét! Írj nyugodtan, ha kérdésed van!
További ajánlott fórumok:
- Elítélendő az a fiatal nő vagy asszony aki abortuszra megy?
- Volt-e abortuszod valaha?
- Ne az abortuszt válaszd...
- Hogyan zajlik az abortusz?
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- Szerintetek hogy hozzam rendbe a kapcsolatomat a párommal abortusz után? Van köztetek olyan, akinek ugyanattól a férfitól született gyereke?