Vetélés - egy doki szerint nem lenne ennyi vetélés, ha .... (beszélgetés)
szia!
nekem is két vetélésem volt(az elsőnél üres volt a petezsák, a másodiknál a 6. héten volt szívhang a 8 már nem)kivizsgáltak, engem az orvosom elküldött.végül is semmit nem találtak, a sárgatest hormonom alacsony szerintem.az orvos csak annyit mondott hogy legközelebb Ultrogestant kll szednem.
Te mit kaptál-mit kellett szedned?hétfőre bevagyok jelentkezve Dr. Siklosihoz, kiváncsi vagyok hogy mit fog mondani.Nem tudjátok mennyibe kerül egy konzultáció?Mi a véleményetek róla?
Sziasztok!
Dokki most 15.000.- ot kér.
Sajnos ismerem a témát.3 vetélésem volt lányom előtt.2-nél kaptam progipótlást is és kevés volt.Ut.kerültem egy dokihoz nem az itt említetthez aki kivizsgált nem kicsit.(4-5 hó min.,autó és allóimunra kitérve)Találtak sok problémát:trombózis lehetősége terhesség alatt,pajzsmirigy allulműködés ,alloimmun stb.Ezeket kezelve született meg kislányom 2 éve.
Siklósi dr.-ról nem tudok sokat, én is láttam a riportot.Ő a peteérésnél látja a problémákat.Gyógyszer nevet nem említ.
Mo
Egy kicsit sokkalom azt a 12,000ft-ot 6-7 évvel ezelőtt, mert Dr Czeizel Endre most az első alkalommal 10,000ft-ot kér.De te biztos jobban tudod mint én hisz te voltál nála.
De amikor egy nő már nem az első babáját veszti el akkor minden szálba kapszkodik azért,hogy babája legyen.Amugy meg minden doki pénzhajhász lehet az akár milyen.
én csalódtam benne, nekem nagy pénzhajhásznak tűnt. a magánrendelője meg csili-vili volt, külön teakonyha a betegeknek bekészítve a tea és kávéfőző minderre külön személyzet stb. de teát 12,000Ftért otthon is tudok inni és nem is kértem soha. utána kötöttem ki a Budai meddőségi centrumba (János KH )ahol mindezeket megcsinálták ingyen és 2 év múlva kezembe foghattam a kisfiamat csak a gyógyszereket kellett fizetni a patikába meg ha adott az ember az orvosnak pénzt volt hogy vissza adta mondván hogy most elég drága gyógyszert írt fel!!!!!!!!!!
De ez az ember már nem dolgozik ott. ( Dr Wiegandt Péter Richárd)
Tudod, egy nő két dologért mindenre képes:-)
Bennem a férjem tartotta a lelket. Na meg a doki, aki együtt sírt velem a műtét után. A lányomat ennek a két pasinak köszönhetem.Egy életre hálás vagyok nekik :-)
Sajnos nagyon nehéz ezt feldolgozni de muszály.
Nekem ebben a kapcsolatomban ez volt a 4-dik és az előzőben is volt 3-om:-(Tudom lesz aki ezt nem hiszi el de sajnos nem volt kegyes hozzám az élet.Igaz van 3-om gyerekem az előző kapcsolatomból. De akkor is szeretnénk a párommal közös gyerkőcöt és nem adom fel.
Azért még egy érdekes dolgot mondott a doki.
Vizsgálat nélkül általában mit mond az orvos? Biztos valami kromoszóma rendellenesség volt, azért ment el a baba. Ez a doki azt mondta, nagyon sokszor nem kr.az ok, hanem olyan, ami kezelhető lenne.
nekem 2 vetélésem volt. Az 1-nél a 12. héten derült ki, hogy 3 hete maghalt a Baba. A 2-nál első perctől valami D betűs gyógyszert szedtem, feküdtem, még levegőt is óvatosan vettem, de sajnos nem maradt itt az a Baba sem. :(
Aztán a következő terhességemnél az első harmadban valami U betűs gyógyszert szedtem. Végig pecsételtem és a 8. héten elütött egy motor a zebrán, a Kisfiam azonban túlélte ezt is. :)Most 4 hónapos. :)
Van valami ebben a gyógyszer dologban. De abban is, hogy ha menni akar, semmi nem tartja itt; ha pedig maradni akar, megszületik.
Azért én biztos utánajárnék, hátha segít.
Mindegyikőtöknek szívből kívánom, hogy mihamarabb anyuka lehessen! :)
Láttam én is műsort.
Érthetetlen,hogy miért nem fogadják el ami egyszerű és jól működik?
sajnos mindez nem elég...:-(
ha egy baba megakar maradni az megis marad.mégha az ember kinnt kapál a kertben akkor is...
Tök sokan vannak(sajnos)akik végig cigiznek terhességük alatt és mégis egészséges babát szültek.
Én azt hallottam, hogy terhesség alatt kímélni kell a szervezetet, nem szabad aggódni, mérgelődni, hanem nyugodtnak kell lenni, és sok gyümölcsöt ill. zöldséget kell enni.
Alkohol fogyasztása ill. cigi tilos....
jaa és akkor is könnyen el lehet vetélni, ha hirtelen leül az ember vagy elesik...szóval erre is figyelni kell...
Igen,én is ezzel nyugtatom magam,hogy inkább most,mint hogy 5hónaposan vetéljek el vagy,hogy beteg babám szülessen...
Te nagyon kitartó voltál!12 év?
Gratulálok a kislányodhoz!
Az én dokim, annak idején azt mondta, higgyem el, jobb,hogy most vetéltem el, mintha megszültem volna egy nem egészséges babát. Annak oka van, ha egy magzat elhal.Valószínű nem életképes.
És be is igazolódott. 12 év kisérletezés és 3 vetélés után megszületett egy makk egészséges kislányom:-)
Sziasztok!
Én szedtem gyógyszert a terhességem alatt a sárgatestek növelésére...
Aztán sajnos mégis elvetéltem a 8.héten
De lehet, hogy a fél kettőben...
Ma volt az biztos....
Sziasztok!
A reggeliben volt ma.Azt vissza lehet nézni!
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- A vetélésről - néhány kérdés és válasz
- Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra?
- 3 vetélés után, ha mind a 3 az orvosok szerint a véletlen műve és nincs semmi kimutatható bajunk a férjemmel, mikor lehet újra próbálkozni?
- Spontán vetélés a doki szerint rendben lezajlott, de miért vannak ezek velem?
- Ez most a vetélés lenne?