Veszekedés-kötekedés (beszélgetés)
Miért kell bárhol összeveszni, egy más vélemény miatt?
A világon a legfőbb bajok okozója a tolerancia hiánya.
Engem is:-) Ha bajom van, rajtuk szoktam kitölteni, mert nem hagynak ott sértődötten a 3. hsz után:-)
Mindenki jó valamire..
Nem vakok, és nem is járnak becsukott szemmel, de nem okoz nekik akkora lelki traumát.
Lásd, aki mindenáron babát szeretne, boldog kismamákba botlik lépten-nyomon, vagy akit elhagy a párja, mindenhol boldog párokba botlik. Most veszítette el két rokonom a férjét, nem mennek sehova, mert azt mondják, mindenki a férjével van, csak ők vannak egyedül, pedig dehogy, de nekik most ez a probléma.
Ilyenre gondoltam, a látásmódra, amit vélni látnak ilyenkor. Pedig nincs több baba, nincs több boldog pár, csak ez foglalkoztatja őket. Az ilyen tükörhatásra gondoltam, amikor a saját lelkivilág tükröződik vissza.
Szerintem egy-egy embert nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni..
Úgy is tűnhetett, valami általánossá váló jelenségről beszélsz.
Nyilván észreveszi az is! Csak át tudja lépni:)
Trollokat nem etetünk. Alap. (Legfeljebb ha szórakoztat:) )
Sztem nincs összefüggés. Aki egy kicsi emberismerő képességgel is rendelkezik és lelkileg, mentálisan egészséges, egyből észreveszi azt, ha valaki gonosz és megkeseredett. Sajnos nagyon sok ilyen ember van.
Miért ne figyelhetne fel az az ember ezekre a dolgokra, akinek nincsenek gondjai? Ezek az ember vakok, vagy becsukott szemmel járnak? :D
Amikor egy adott embernél minden rendben van, boldog a párjával, családjával, anyagilag nincsenek gondjai, nem gyötri betegség, akkor fel sem figyel arra, hogy körülötte netán gonosz, megkeseredett emberek vannak.
Ezekre a dolgokra azok érzékenyebbek, akik valamilyen okból maguk is ilyenek......a tükörhatás.
Eszemben sincs sem veszekedni sem fikázni! :)
Csak bizony utánad is írták ego..,igen pl. ő nagyon eldurvított egy két fórumot,ahol tényleg semmi ok nem volt veszekedni.
Csupán dühít amikor rögtön neki esnek a másiknak pl.egy kis gépelési hiba miatt és ugye olyankor szegény már tanulatlan,buta stb. :(
Teljesen mindegy, felvállalja magát valaki, vagy sem.
A szavak magukért beszélnek, és amint leírsz egy véleményt, azzal magadat adod.
Akik meg egy gondolatmenettel, vagy hasonlóval rendelkeznek dolgokról, megismerkednek privátban.
Részemről a fáklyásmenet...
ha valaki kíváncsi rám, kérdezzen! Bár egy-egy fórumon többé-kevésbé már meg lehetett ismerni, mert még soha nem bújtam más bőrébe. (Nemcsak itt, máshol sem!)
Csak az az érzésem, hogy én vagyok az egyik legkevésbé érdekes alak.
Ezzel kicsit vitáznék, ha megengeded.
1. Nem örökké vesznek itt össze az emberek. Legalábbis nem mind, ugye? Pont az ilyen - első látásra is téves - általánosítások vezetnek egyenesen a vitákhoz.
2. A nézeteltérések 99 %-a egyszerű véleménykülönbség, vita. Ezt a passzív-agresszív jellemek veszekedésként, sőt egyenesen háborúként élik meg. Hiszen valaki az Ő (!) véleményüknek merészelt ellentmondani. És ez ugye skandalum.
3. Innen úgy tűnik, te egy passzív-agresszív ember vagy, aki valami sérelmét akarja itt és ilyen kerülő úton levezetni.
Ha tévednék, és valóban az önkéntes és önzetlen jobbító szándék vezérelt, hogy jobbá tedd ezt a fórumot az emberek számára, akkor feltétlenül elnézést kérek Tőled!
Ha nem, akkor nem.
De ez kiderül hamar, mert ha utóbbi, akkor dühösen (vagy leplezett dühvel), ezen a néven vagy fikanickeden, de nekem fogsz esni.
Legviccesebb számomra, amikor valakivel vitába keveredek, és az nem mer nyíltan nemkedvelős jelet küldeni, hanem előveszi 6 hozzászólásos fikanickjét, és azzal küld ilyet. Az ilyen sunyi embereket sokkal rosszabbnak gondolom, mint a nyíltsisakos vitázót. Ilyen is van.
Egyik véleményem erről, hogy komoly problémát nem szabad megosztani, mert egyből nem magánügy lesz, ami eddig az volt.
Másik véleményem, nem egyforma emberek vannak itt, hála Istennek, más családi háttérrel rendelkezünk, más a végzettségünk, tehát ami nekem probléma,lehet másoknak bagatell ügy. Viszont, ha véleményt kérek, akkor tudnom kell, amit fent leírtam, nem egyformán élik meg a problémámat, és nem szabad megsértődni rajta. Ha nem tetszik valamelyik fórumozó hozzászólása, át kell ugrani.
Persze :)
Na de az is más kategória, én a megrögzött kötekedőkre gondoltam, akiknek jólesik bántani a másikat.
Azoknak az embereknek biztos hogy valami magánéleti problémájuk van, vagy utálják saját magukat, irigyek...stb.
És ezt máson töltik ki, jól esik nekik belerúgni valakibe :(
További ajánlott fórumok:
- Miért van ilyen sok konfliktus, veszekedés és személyeskedés a Hoxán?
- Aki azt állítja, létezik házasság veszekedés nélkül, az hazudik?
- Vita, veszekedés, megoldás?
- A veszekedések "slágerlistája"
- A szerelmed egy veszekedés alkalmával (annak hevében) lek*váz, hogy reagálsz?
- Hány nagy veszekedést élhet túl egy kapcsolat?