Vérvétel eredményénél egy csillag az mennyire jelent bajt? (tudásbázis kérdés)
a csillag azt jelzi, hogy érdemes oda figyelni, mert a "megadott" normálisnak tartott értéktől eltér
de melyik értéked? és mennyivel?
lehet egy kis életmód váltásea van szükséged, ha hosszú távon , egészségre szeretnél berendezkedni
Köszi a választ. Lehet hipochonder vagyok, de én kértem a vizsgálatot :)
Kb 3 hete voltam dokinál, de csak most péntekre kaptam vérvételre időpontot. Amint van időm húzok a dokihoz természetesen.
így van! A prolaktin szint függ attól is, h a ciklusa melyik szakaszán volt a vérvétel!
Viszont, nyilván nem ok nélkül kérték.... ezt csak szakorvos kérheti, uhogy nincs olyan, h vizsgaidőszak, v vmi miatt nme tudok orvoshoz menni.... ha nincs baj, akkor eddig minek ment, ha meg van, akkor tessék az eredményekkel is visszafáradni....
Köszi! Igazából nekem csak a prolaktint nézték, mert régen volt vele gondom, és most újra megnézettük.
Amint tudok megyek dokihoz, csak most sok a munka, vizsgák vizsgák hátán. Szóval elég stresszes időszak :) De mikor nem az.
A prolaktin-szintet háromszori eredménnyel lehet meghatározni.
Magasabb érték lehet stressz miatt is.
(A ref érték a referencia érték, azaz az átlagos, normálisnak mondott alsó és felső határ.)
Rá tudsz keresni a neten, de szerintem ne ijesztgesd magad. Majd a vizsgaidőszak után ismételtesd meg a dokival.
A csillag csupán az eltérést jelenti, de minden sorban ott van, hogy az adott akármi - is-, a referencia tartománya mettől-meddig van, és az adott dolog, ami több, vagy kevesebb, annak is ott van az értéke, és abból látható, hogy több, mint a referencia tartomány,vagy kisebb..
A vizeletnél, és a vérzsírnál szokott lenni az, hogy keresztekkel jelölik a súlyosságot, de nem csillaggal. A csillag csak jelölés az eltérésre.
Az nem egy csillag, hanem egy plusz jel:)
Ami azt jelenti, hogy magas.
Hogy mennyire? Ez sok mindentől függ. A többi hormontól is és attól is, hogy mikor menstruáltál, stb. Annyira nem értek hozzá.
Az értéke mindenkinél más tüneteket produkálhat, ahogy egy-egy betegség különböző embereknél.
Nekem prolaktint néztek pénteken ( jelzem vizsgaidőszak kellős közepén vagyok, pont a lehető legrosszabbkor nézettem). Most kaptam telefonon az értesítőt családtagtól aki elment az eredményért, hogy egy csillagos. Ref érték 102-496, nekem pedig 610.
Dokihoz most nem tudok menni. Nagyon aggódjak?
További ajánlott fórumok:
- Mit jelentenek a vérvételi eredményen a különböző jelölések?
- 3. napi vérvétel eredmények, tudna valaki segíteni?
- Hogyan lehet megtudni az AFP vérvétel eredményét?
- A vérvételi labor eredményekről bővebben, mi mit jelent?
- Mennyire biztos a vérvétel eredménye két hetes terhesség esetén?
- Mennyi idő alatt készül el vérvétel tumormarker eredménye?