Vérnyomásesések - milyen élethelyzetekben? (beszélgetés)
Fogalmam sem volt róla, hogy folyadékhiányom van :(
Alapból nagyon nagyon keveset iszom, mert sosem vagyok szomjas és így ..úgymond elfelejtek inni . Sorozatos rosszullétek, rossz közérzet, szédülés , látás , beszédzavar volt ami leginkább megijesztettek , de még ekkor sem gondoltam a vérnyomásra illetve a folyadékra . Vérnyomásmérőm itthon nincs ..A tüneteimmel felkerestem a háziorvost aki ugyan mért vérnyomást , de éppen akkor normálisnak mondható volt , így tovább küldött ..szemészet, neurológia, labor ..végül ideggyógyászat. Mindenhol tökéletes eredményeket kaptam ..míg nem az ideggyógyász megkérdezte mennyit iszom ? ! Közöltem, hogy HETI 2 liter talán elfogy ... Az ideggyógyász fogta a fejét..
A kiszáradásnak két formája van , az egyik a gyors amit hányás, hasmenés okoz ..ilyenkor is esik a vérnyomás ..és van a lassú kiszáradás (ez volt nálam ) ,..ami hosszú hónapok alatt alakul ki , ilyenkor sajnos előfordul ,hogy a folyadékhiánytól a sejtek, szervek is károsodhatnak . Ettől kialakul egy állandó alacsony vérnyomás ami még jobban leesik, ha pl. nagy meleg van ..stb. Azóta beszereztem egy vérnyomásmérőt és figyelek a folyadékra . Már eljutottam napi fél literig ;)
Talán azért feszegettem már máskor, más fórumokban is a témát, mert érint, érdekel, foglalkoztat...
Természetesen orvostól, vizsgálatoktól várom a megoldást. Ugyanakkor kíváncsi vagyok, hogy a többiek miket írnak még, milyen helyzetekben érdemes fokozottan odafigyelni magunkra.
ne haragudj, de ez a hatodik fórumod ebben a témában, nem hiszem, hogy újabbat hallanál
az általad leírt esetekben mindben előfordulhat vérnyomásesés, de ahány ember, annyiféle választ fogsz itt kapni, kinek melyik esetben szokott leesni, nem hiszem, hogy ebből kiderülne számodra, neked mitől is esik le...
ami - mint mondtam korábban - néha előfordulhat, de gyakran az nem normális dolog, ki kell deríteni
ezt csak orvos és személyes kivizsgálás után fogja tudni megmondani neked
Hetek óta igyekszem körüljárni a témát, mivel ilyesmi rosszullétek történtek velem az utóbbi pár hónapban. Az orvosok szerint az eddigi vizsgálatok arra utalnak, hogy nincs semmilyen szervi bajom, a rosszullétek oka vélhetően hirtelen jövő vérnyomásesés.
De vajon mitől???
Akivel történt már ilyesmi, azokat kérdezem: jellemzően milyen körülmények között, milyen helyzetekben történik meg Veletek?
Pl. amikor nem esztek-isztok eleget?
Vagy amikor sokat idegeskedtek, stresszeltek, kimerültek vagytok?
Esetleg menses idején, amikor egyébként is le vagyunk gyengülve?
Nyáron, a nagy melegben?
Vagy ha egy túlzsúfolt helyen vagytok, ahol nincs elég oxigén (pl. szórakozóhely, tömegközlekedés)?
Esetleg az is lehet, hogy látszólag minden ok nélkül jön ez az egész, szinte bármikor, bárhol???
További ajánlott fórumok:
- Magas vérnyomás esetén milyen diétát érdemes tartani?
- Alacsony vérnyomás milyen tünettel jár? Mit lehet tenni ellene?
- Milyen márkájú vérnyomásmérőt érdemes venni, ami kitart pár évig?
- Milyen érték alapozza meg a terhességi magas vérnyomást?
- A főnökömnek köszönhetően magas lett a vérnyomásom és a pulzusom. Milyen jogaim vannak?
- Magas vérnyomással milyen mozgást javasoltok?