Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 50 éves korban 160-as vérnyomással mennyi idő után kell orvoshoz fordulni? fórum

50 éves korban 160-as vérnyomással mennyi idő után kell orvoshoz fordulni? (tudásbázis)

22. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:33
Mondjuk jóval elmúltam,mint 50 de nekem a változó kor csinált ilyen tüneteket.Nem játék kaptam rá vérnyomás csökkentőt,nekem estére ment fel 160 fölé. Ha nő vagy érdemes erre is odafigyelni!
21. Panna.33 (válaszként erre: 20. - Birebora)
ma 17:02

A reggel-delben-este az naponta többször van.😉

Az orvos is ezt fogja kérni, legalábbis tőlem így kérte. Nyilván ha már kezelik és beállt, nem muszáj már folyton méregetni.

20. birebora (válaszként erre: 19. - Panna.33)
ma 16:34
A sok mérés sem jó. Rá fog stresszelni. Reggel, este esetleg délben. És azt sem kell ilyen gyakran ha már beállt a vérnyomása. Persze ha érzi, hogy felment vagy leesett akkor mérje meg. Fel fogja ismerni a tüneteket.
ma 16:16

Valószínűleg szerdáig nem lesz semmi baj, de azért szerdán mindenképp menj, addig is mérd naponta többször, nyugalmi helyzetben.

Leülsz, vársz percet és akkor mérj.

18. 55Judit (válaszként erre: 10. - 55Judit)
ma 16:06

Írták nekem privátban hogy nem magyar a videó és nem értik.

A magyar felitat beállítható.

17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Birebora)
ma 15:49
Köszönöm szépen 😘
16. birebora (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:27

Ez már valamennyire informativ a doktornak. Persze utána is kell majd mérni, hogy felirt gyógyszert. Ha beáll a vérnyomásod, utána már nem kell sűrűn.

Gyógyulást kivánok neked.

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Birebora)
ma 15:18

Köszi ,így fogom ,remelem minden rendben lesz .

Remélem nem lesz kevés ez a kettő nap méres ha csak ennyivel megyek dokihoz.

ma 15:09
Kezd el mérni a vérnyomásodat reggel és este. Úgy menj az orvoshoz. Ird fel a pulzusodat is.
13. asztanaviszta (válaszként erre: 6. - Perzsacica)
ma 13:53
Egy vérnyomásmérő sokkal pontosabb és olcsóbb.
12. asztanaviszta (válaszként erre: 9. - Shukran)
ma 13:49

A 100-as alsó érték kifejezetten magas.

Jelenleg a 120/80-at tartják optimálisnak.

Idősebb korban lehet kicsit magasabb, de 140/90 felett már kimondottan magas.

11. asztanaviszta (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:47

Menj mielőbb, de szerdáig nem hinném, hogy baj lesz.

Mérd meg egy nap többször is, így az orvos pontosabb képet lát.

140 felett már nem játék a magas vérnyomás. Néma gyilkosnak is nevezik, mert sokáig nem okoz tüneteket, de a szervezetet roncsolja.

A terápiád függ a korodtól, egyéb betegségeidtől. Remélhetőleg az orvos megtalálja a helyes módszert.

10. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:31

Ha aggódsz és van lehetőséged most orvoshoz menni, akkor ne késlekedj! A feszültség benned csak növeli a bajt.

Viszont akár mész akár nem, ezt a rövidke videót mindenképpen nézd meg, és próbáld ki azt amit ajánl.

[link]

Másoknak is ajánlom, mert jól jöhet bármikor.

9. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:23

Szerintem azonnal fordulj orvoshoz, ezzel már foglalkozni kell!

A felső értéknek legfeljebb 120, az alsónak 100 alatt kell lennie.

Elképzelhető, hogy több vérnyomáscsökkentőt is ki kell próbálnod, amelyik használ.

Nekem a harmadik vált be, az elsőtől szédültem, a másodiknál zsibbadt a fejem.

8. Alnisa (válaszként erre: 6. - Perzsacica)
ma 13:15

Jó az okosóra, de vérnyomást nem tudnak mérni, az kamu minden órán.

160-as vérnyomás nem jó, magas. Persze ha éppen futsz, akkor jó, de egy normális aktivitás mellett nem. A /90 is épp határ, az a veszélyesebb, ha az magas.

Biztos, hogy kell vérnyomás naplót vezetni, meg a házidoki tud nézni egy ekg-t. Aztán meglátja mi lesz, kell e kardiológus, plusz vizsgálat, stb.

Azert aggódom mert este es reggel is magas volt ,147 ,délben volt 160.

Várhatok még szerdáig az orvoshoz menetellel ?

ma 12:59
130/90 Hgmm a jelenlegi határ, nyugalmi helyzetben , ami még jó. De ha magasabb az sem mindig kóros . A fizikai aktivitástól is függ. A házi orvossal mindenesetre meg kell beszélni, hogy mikortól igényel kezelést. Célszerű lesz a jövőben egy vérnyomást is mérni tudó okosóra beszerzése.
ma 12:53
Ha a gyógyszeres kezelést választod, mielőbb.
Köszi nektek
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:16
Pár napig mérd meg napi 3x, írd fel. A vérnyomásnapló sokat segít, ha mégis gyógyszert irnának.
2. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:14
Hívd fel a háziorvosodat, kérj időpontot és menj. Mondjuk a héten, pár napon belül.
160-as vérnyomással mennyi idő után kell orvoshoz fordulni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook