50 éves korban 160-as vérnyomással mennyi idő után kell orvoshoz fordulni? (tudásbázis)
A reggel-delben-este az naponta többször van.😉
Az orvos is ezt fogja kérni, legalábbis tőlem így kérte. Nyilván ha már kezelik és beállt, nem muszáj már folyton méregetni.
Valószínűleg szerdáig nem lesz semmi baj, de azért szerdán mindenképp menj, addig is mérd naponta többször, nyugalmi helyzetben.
Leülsz, vársz percet és akkor mérj.
Írták nekem privátban hogy nem magyar a videó és nem értik.
A magyar felitat beállítható.
Ez már valamennyire informativ a doktornak. Persze utána is kell majd mérni, hogy felirt gyógyszert. Ha beáll a vérnyomásod, utána már nem kell sűrűn.
Gyógyulást kivánok neked.
Köszi ,így fogom ,remelem minden rendben lesz .
Remélem nem lesz kevés ez a kettő nap méres ha csak ennyivel megyek dokihoz.
A 100-as alsó érték kifejezetten magas.
Jelenleg a 120/80-at tartják optimálisnak.
Idősebb korban lehet kicsit magasabb, de 140/90 felett már kimondottan magas.
Menj mielőbb, de szerdáig nem hinném, hogy baj lesz.
Mérd meg egy nap többször is, így az orvos pontosabb képet lát.
140 felett már nem játék a magas vérnyomás. Néma gyilkosnak is nevezik, mert sokáig nem okoz tüneteket, de a szervezetet roncsolja.
A terápiád függ a korodtól, egyéb betegségeidtől. Remélhetőleg az orvos megtalálja a helyes módszert.
Ha aggódsz és van lehetőséged most orvoshoz menni, akkor ne késlekedj! A feszültség benned csak növeli a bajt.
Viszont akár mész akár nem, ezt a rövidke videót mindenképpen nézd meg, és próbáld ki azt amit ajánl.
Másoknak is ajánlom, mert jól jöhet bármikor.
Szerintem azonnal fordulj orvoshoz, ezzel már foglalkozni kell!
A felső értéknek legfeljebb 120, az alsónak 100 alatt kell lennie.
Elképzelhető, hogy több vérnyomáscsökkentőt is ki kell próbálnod, amelyik használ.
Nekem a harmadik vált be, az elsőtől szédültem, a másodiknál zsibbadt a fejem.
Jó az okosóra, de vérnyomást nem tudnak mérni, az kamu minden órán.
160-as vérnyomás nem jó, magas. Persze ha éppen futsz, akkor jó, de egy normális aktivitás mellett nem. A /90 is épp határ, az a veszélyesebb, ha az magas.
Biztos, hogy kell vérnyomás naplót vezetni, meg a házidoki tud nézni egy ekg-t. Aztán meglátja mi lesz, kell e kardiológus, plusz vizsgálat, stb.
Azert aggódom mert este es reggel is magas volt ,147 ,délben volt 160.
Várhatok még szerdáig az orvoshoz menetellel ?
További ajánlott fórumok:
- 33 évesen 135/85 vérnyomás magas vagy jó?
- 18 évesen mitől lehet ilyen alacsony a vérnyomásom?
- Szerintetek mennyi egy 32-éves nő átlag vérnyomása?
- 50 éves cukorbeteg férfinak, karbantartott szénhidrátbevitellel, inzulinadagolással a vérnyomása 130/65. Mitől lehet?
- Több mint 20 éves OMRON vérnyomásmérő új elemekkel nagyon rossz értékeket mér, mi lehet a baj?
- Anyukám 62 éves, egy ideje ingadozik a vérnyomása, vagy magas, vagy nagyon alacsony. Van valakinek ilyen téren tapasztalata?