Viszeres problémával milyen orvoshoz érdemes fordulni? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok.Erika vagyok,18 éves.Nagyon pattognak az ereim a lábamon.Nem tudom mit tehetnék.Orvosságokkal nem szeretném magam tomni.Ajánlottak krémeket rá de nem tudom bizzak e bennuk.Esetleg nem tudtok valami jooo házi gyogymodot rá?
Az otleteket légyszíves uzenetben kuldjétek ugyanis nem mindíg van idom olvasni a forumot.
Nagyon szépen koszonom.KELLEMES NAPOT KíVáNOK MINDENKINEK!!! :)
Engem a körzeti sebészetre utalt, minél hamarabb műtétet javasoltak. Ujjnyi vastagon kilátszott.
Megdagadt a lábfejem és fájt.
Gerinc érzéstelenítőt adtak. 10 cm-ként 1 vagy fél centis vágások. Azóta immár 15 éve semmi bajom.
Érsebészeten kezelik az ilyesmit ha jól tudom, de vannak olyan helyek, ahol meg tudod nézetni az ereid állapotát. Fájdalommentes és árban sem vészes, persze ez magándoki amiről szó van.
Nekem 20 évesen jöttek ki a visszereim, pedig nem szültem, nincs rajtam súlyfelesleg és nem is terhelem a lábamat. Aztán egyik nap már rá se bírtam állni, akkor vettem Plerudin kapszulát, 3 napig szedtem, azóta semmi bajom.
Megmondom őszinté, hogy fagalmam sincs mennyire vannak oda az ereim. Szülés előtt semmi problémám nem volt, de most egy évvel a szülés után fálynak a lábaim, az erek, és látszanak is, de nem dudorodnak. Eddig is látszottak, az erek, mert ahogy észrevettem elég vékony a bőröm (vagy mi).
nagyon szeretném a műtétet elkerülni ezért is kértem tanácsot. Most Liotonnal kenem, de nem vagyok vele maradéktalanul megelégedve. Ideig óráig csillapítja a fájdalmat és a nehézláb érzést, de ennyi.
Lézeres kezelés:
Az argon vagy NdYag lézer fénye a vérfestékben elnyelődik és ennek következtében elzáródnak a kis erek. Egy-két hétig még látszanak ugyan, de mivel keringés már nincs bennük, fokozatosan felszívódnak, eltűnnek. A kezelés után enyhe bőrpír vagy kékeszöld foltok előfordulhatnak, de ezek néhány nap alatt elmúlnak. A lézer csak az erek vékonyabb ágainak kezelésére alkalmas, 2-3 mm-nél vastagabb ágak már nem kezelhetők hatásosan, ezeknél meg lehet próbálni az injekciós kezelést vagy más plasztikai sebészeti módszert.
További ajánlott fórumok:
- Miért félünk orvoshoz fordulni? (általános)
- Miért nem akar a szenvedélybetegek nagyrésze orvoshoz fordulni?
- Köldöktől jobbra állandó fájdalom nem túl erős de állandó.Szükséges orvoshoz fordulni, vagy mitől lehet?
- Patkányharapással orvoshoz kell fordulni?
- Hova lehet fordulni ezzel a problémával?
- Ezzel a problémával melyik orvoshoz érdemes fordulnom? Ki tudna alaposan kivizsgálni?