Vendégek jönnek mit főzzek? (beszélgetés)
Nah túl vagyok rajta! Most mentek el a vendégek... :)
Csináltam krumpligombócot és majonézes krumplit köretnek, és búbos husi, rántott husi és juhtúrós rántott husi... Nagyon bejött mindenkinek. Desszertnek pedig Tiramisu volt.
Köszönöm a tippeket! :)
Ahhoz, hogy tudja az ember mit főzzön a vendégeknek, ismerni kell őket. Ha valaki engem hívna vendégségbe és valami különlegességgel akarna meglepni, nem biztos, hogy nagyon boldog lennék. Én speciel a jól megszokott hagyományos kajákat jobban szeretem, mint az új ízeket.
Lehet, hogy egy ritka példány vagyok, de például a narancsos kacsát sem hiszem hogy szeretem, pedig sokaknak finom.Én úgy vagyok vele, hogy a kacsát megeszem natur, a narancsot meg utána.
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, kiverjük, kicsit besózzuk. Egy nagyobb jénait sugáralakban kibélelünk bacon szalonnával úgy, hogy a tál szélén kilógjanak a szeletek és a tál alján középen találkozzanak.
A csirkemell darabokat lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, és a szalonnára tesszük. Befedjük sonkaszeletekkel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. Felül csirke legyen. Ezután ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket, és a sütőben 40-45 percig sütjük, amíg a szalonna a tetején piros nem lesz.
Kiborítjuk a jénaiból. Melegen krumplipürével tálaljuk.
Vagy ami még nálunk bejön az a tejszínes-sajtos húsi.
Krumplit kockára vágom, olajozott tepsibe teszem, karaj szeleteket teszek rá ( előtte ízlés szerint fűszerezni kell ) a krumplit is sózni, esetleg vegetázni is. Majd megint krumpli, húsi...sütni, majd amikor a krumpli már félig puha, akkor rá főzőztejszín, reszelt sajt és összesütni az egészet. Finom nagyon. Ja, én alufólia alatt sütöm, csak a végén veszem le, hogy picit piruljon is.
További ajánlott fórumok:
- Pofátlanok a vendégek vagy én vagyok hisztis?
- Szereted ha vendégek jönnek hozzátok, vagy inkább ti mentek szívesebben vendégségbe?
- Az emberek többsége tényleg csak a vendégek érkezésekor takarít?
- Nem szeretem a vendégeket.
- Babád első szülinapján te alkalmazkodsz a vendégekhez, vagy ők hozzátok?
- Csak akkor fürdök, ha vendégek jönnek.