Az emberek többsége tényleg csak a vendégek érkezésekor takarít? (beszélgetés)
Cafolom.
Az en csaladom a kiglancolt lakast (kiemelt helysegek: konyha, nappali, folyoso) 2 ora alatt ossze tudjak disznolkodni.
Eleg, ha a kutya 3x ki-be megy, a gyerekek gyurmaznak meg esznek egyet, en fozok gyorsan valamit, es a ferjem begyujt a kandalloba.
Kesz. Oda a tisztasag, mocsok van megint mindenhol.
Amugy hetvegente felporszivozok, ha van idom, 1-2 helyseget fel is mosok, meg legalabb az egyik furdoszobat kitakaritom.
A varatlan vendegeket illetoleg meg csak annyit, hogy remek erzekuk van, hogy a legnagyobb kupiba erkezzenek :D Az elmult fel evben 2x volt vendegunk, egyszer, amikor 2 hete nem takaritottam betegseg miatt (allapotok minosithetetlenek voltak), a masik meg akkor esett be, amikor epp atrendeztuk a szobakban a butorokat, es nyilvan minden szanaszet volt. Utobbi esetben legalabb a konyha meg a nappali elfogadhato allapotban volt :)
Amugy szeretek kitakaritani, mielott vendeg jon. Nem azert, mert tenni akarom magam, hanem mert pl. lehet, hogy kellemetlen neki leulni arra a WC-ulokere, amit a gyerek nem sokkal azelott veletlenul lepisilt (mi meg nem vettuk eszre).
Azért adnád lejjebb az igényed, mert a barátnőd trehány?
Akkor neked nincs is igazi igényed:)
Előfordul, hogy nem áll minden tárgy elvágólag úgy, mint az Otthon, Lakáskultúra magazinban - szerintem ezek a lakások olyan érzést sugallnak, hogy nem lakják őket-, de a tisztaság igenis alap. Nincs szemét, kosz, hulladék, büdös levegő, mosatlan edény, átlátszatlan ablak, koszos ruha szerteszéjjel. Sőt, van vendégszoba, ahová bármikor betoppanhat valaki.
Éppen annyi időbe telik a tárgyak helyükre tevése, mint a másutt elszórása.
Gondolom, nem.
Mi rendet tartunk a hétköznapokban, gy mosogatógépet vagy szennyestartót funkcionálisan használni nem bonyolult vagy megerőltető.
A bejárónő minden második héten jön, ami elég, mert háziállatunk nincs, teljes állásban dolgozunk, így alig vagyunk otthon.
Sziasztok !Én megyek takarítani csak szóljatok ha tudtok ,h keres valaki takarítót
Választ privátban
köszönöm
Sziasztok !
Valaki tud lakástakarítást legyetek szívesek írjatok privátba. Segítségeteket köszönöm
Cezorina
Ha heti 1x ki van takarítva, az a lakás hétközben nem szalad. A rendetlenségtől szaladhat, de akkor kupiról van szó, nem koszról. És aki olyan, hogy minden héten mindig kitakarít, az maga egy rendszerető ember nagyjából, elképzelhető, hogy hétközben sem bújik ki a bőréből és nem kupizik annyira, hiszen ezzel hétvégèn időt spórol.
Az emberek többségének már van mosogatógépe, úgyhogy ezt is inkább urban legendnek tartom, hogy valaki hétközben akkora csetreszt halmoz fel.
Érted. Aki kupis, az hétvégén meg hétközben is az, aki meg nem, az nem. Ha van annyi rendszer az életében, hogy heti egyszer pontban takarít, akkor valszeg mos is meg mosogat is, nem szarik a szoba közepére.
A barátnőmnél ez kicsit mást jelent, mert heti egyszer biztosan fogad vendégeket, szóval gondolom úgy értette, hogy hétvégén kitakarít, hétközben meg szalad a lakás.. De gondolom sokan vannnak, akiknél minden nap rend van. Én is ezt szeretném elérni. :)
Amúgy másoktól sokkal rosszabb sztorikat hallottam már, pl. heti egyszeri mosogatás és társai..
"Ha a vendégektől tenném függővé, akkor nálunk sosem lenne kitakarítva."
Ha ily kevesen mennek hozzád, szólj, hívj meg mondjuk ebédre. ;))))))))))
:DDDDDDDDDD
Ha a vendégektől tenném függővé, akkor nálunk sosem lenne kitakarítva.:XD Számomra elképzelhetetlen lenne, hogy hetente egyszer legalább az alaptakarítást ne csináljam meg. A mosogatnivalót meg pláne nem halmozom fel. Sőt, addig neki sem állok sem főzni, sem enni, amíg az előző edények ott vannak. Ágy bevetetlenül soha nem marad.
Nagyon gáz barátnőd lehet.:(
További ajánlott fórumok:
- Az emberek többsége miért fél a szellemektől? Állítólag nem bántanak senkit, igaz ez?
- Vajon miért nem hiszi el az emberek többsége, hogy vannak boldog emberek? Hogy valaki valóban elégedett az életével?
- Nem értem, hogy az emberek többsége miért csalja meg a...
- Miért nem tud írni az emberek többsége normálisan?
- Az emberek többsége úgy nyilatkozik, hogy nagyon sajnálja,...
- Miért nem tud emberek túlnyomó többsége csendben lenni?