Velencei karnevál 2011 (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Az egyik utitársunk a párjával egy étteremben ettek pizzát. 12 euró volt a pizza fejenként + 4 euró "szervízdíj"... A pizza nem is ízlett nekik. Nem az ára miatt :))
Mi vittünk 12 szendvicset és bőven elég volt kettőnknek az egész útra oda és vissza.
Csak a legszükségesebbeket, mert cipelheted egész nap. Én amiket vittem 2 felnőttnek: 2-2 szenyó, 1 üveg ásványvíz, fényképezőgép, zsepi, törlőkendő. + amit a buszon fogyasztotok.
Ja és sok-sok pénz!!!
Guszta szendvicseket 4-5 E-ért kapsz, kávé 2-3 E, fagy 1,5 E. Persze vannak normális főételek 15 E-tól , mi azt kint ettük Mestrében és Miránoban.
Az biztos, Isteni volt, teszek fel képeket is, csak még vissza kell zökkennem az itthoni éltbe, teljes átéltem a karnevált, és ilyenkor még magamhoz kell térnem, fel kell kelnem az álomból.
Igyekszem!
szia
azt szeretném kérdezni, hogy volt időd bejárni murano és burano szigetét is és Velence főbb látnivalóit is 12 óra alatt?milyen jegyekt vettetek a velencei utazásokhoz?
előre is köszi a válaszokat
Sziasztok!
Mi is busszal megyünk pénteken Velencébe, egyelőre még azén gondolkodom, hoyg mit vigyek enni , inni, milyen ruhában menjek, és egyálalán mi kell mindnképp egy ilyen útra?
ÉS egy fontos kérdés, tud valaki biztoságos és ingyenes parkolót a Hősök tere környékén?
Olvastam, hogy a Felvonulás téren ingyenes, és elég nagy, az biztonságos?
Előre is köszi a segitséget!!!!
Sziasztok!
Mi is megjöttünk a párommal Velencéből. Autóbuszos utazással mentünk,péntek este indultunk és vasárnap hajnalban már itthon is voltunk. Punto Sabbione-ban megállt a busz ,hajóra szálltunk és voltunk Murano és Burano szigetén mielőtt belevetettük magunkat a karnevál forgatagába. Nagyon jó volt,de az a rengeteg ember picit sok volt nekem. Az időnk nekünk is szép napos volt,a társaságra sem lehet panasz,mert mindenki ídőben ott volt a megadott találkozási helyeken.
Egész életedben vissza fogsz vágyni a hangulatra, a képekre, az illatokra, a színekre, a forgatagra.
Szóval mindenre. Örülök, hogy jó időtök volt!
Szeretném mielőbb látni a képeket!
Kifogtuk, ami az időt illeti, még az arcom is megpirult!
Igaz milyen varázslatos volt? A sok díszes ruha, szenzációs,a bor a szökőkútból.
Ezek az olaszok tudnak élni. Imádom őket!
Nagyon kedvesek , jó indulatúak.
Bár volt egy kávézó cannaregio-ban, ahol csúnyán néztek ránk, mivel csak kávéztunk, és capuccinóztunk, nem ettünk semmit. De marha drága volt.
Aztán a Rialto környékén ettünk egy pizzázóban 4- 5 Euro-ért, ami isteni volt.
színes csokit bánjuk, h nem hoztunk. Láttátok?
Sziasztok mi is megjöttünk a karneválról, bár én még maradtam volna, olyan gyorsan eltelt ez a 3 nap.
Élmény van rengeteg, és kép is, az biztos, h ezt soha nem felejtjük el.
Burano egy mesebeli város, szerelem volt első látásra!
bármilyen kérdésre én is szívesen válaszolok!
Én egyszer szakmai gyakorlaton voltam Dániában 3 hetet még középiskolásként.
Énekkaros is voltam,de 3 alkalom után "eltanácsoltak". Viszont gitározni megtanultam :)
Énekkarral jártam többször Erdélyben...
Életre szóló élmények magyarságból, nemzeti öntudatból, vendégszeretetből.
Én még megboldogult gyerekkoromban voltam. Választhattam a kirándulások közül akkor: osztálykirándulással a Krisztina berekbe vagy a szülőkkel egy Velencei út.
Szerintem jobban jártam Velencével :)
Szia!
Köszi az infót. A program szerint délután egy óra fele már Velencébe leszünk.
20 éve voltam a Doge palotában és még a toronyba is felmentünk,szegény apám azt mondta, "ha meglátok még egy hidat hazamegyek a p..ba..." :D:D
Arra figyeljetek szombaton, hogy a Szent Márk székesegyházat 5-kor bezárják!
Sajnos ezt nem tudtam... Az orrom előtt:(