Fürödnél most a Velencei-tóban az elpusztult halak ellenére? (tudásbázis)
Szépen felszívódik a Velencei-tó nemsokára, akár a Balaton.
Lesz majd rally-, foci-, tenisz- meg golf-pálya a helyükön:))
Én sem szeretem, ha nem látom mi van a vízben amiben fürdök.
Mert "akármi" is lehet:((
Minél többet kiszednek, annál kevesebb dög marad benne :).
Állítólag már leállt a további pusztulás.
Persze, hiszen ők közvetlenül és tömegesen találkoznak a tetemekkel.
Talán azért, mert soha nem melegedett még ilyen hirtelen a tó vize.
A mostani szituhoz nem szólok hozzá, mert nem vagyok hozzáértő. De alapvetően az élővízben igen, szoktak ilyen dolgok történni. :)
Magam részéről strandon már többször kaptam el bőrgombát, a Dunában pl. soha, pedig az egész család ott fürdik emberemlékezet óta.
Én pl. a strandokat tartom posvadéknak, ahol egymás hegyén-hátán áztatják a testüket a mindenféle népek.
Talán azért, mert ettől még alkalmas fürdésre a víz.
Ez nem a feszített víztükrű olimpiai úszómedence, amit klórral, UV fénnyel fertőtlenítenek, hanem természetes víz.
Az élővizek már csak ilyenek. Most a nagy felmelegedés miatt több a tetem benne, de a halak sem örökéletűek, egyébként is kimúlnak, beletojnak, beleköpnek a vízbe. A ragadozó halak ott hagyják rohadni a maradékot, nem takarítják ki maguk után a tavat.:)
Sőt, növények rohadnak bele a vízbe!
Én ha fizetnének sem mennék abba a posvadékba, gondolj bele, azok a döglött tetemek baktériumai, mérgei mind a vízben landolnak.
Még a gondolatától is borsózik a hátam, hogy az a mocskos víz hozzám érjen...brrr!
Azon csodálkozom, hogy az ÁNTSZ mért nem tiltja be a fürdést a tóban. Ki tudja még milyen fertőzésekről hallunk majd.
Nem. Egyébként sem.
Miért tudásbázis kérdés ez? Nem jobb lett volna egy szavazás?