Vegyes táplálás bevezetése, szoptatás mellett? (tudásbázis)
Hát ez érdekes, nekem teljesen más sorrendben jönnek a kaják a védőnő által adott papír szerint.
4 hós kortól répa, krumpli, sütőtök, cékla, gesztenye, alma, őszibarack, meggy. 7 hós kortól körte, szőlő, cukkini, brokkoli, zeller, zöldborsó. És csak 10 hósan a paradicsom, kelbimbó, káposzta, padlizsán, zöldbab, kelkáposzta, banán!
Szerintem ezeket nem kell ennyire betartani, csak érzéssel és ahogy a baba kívánja, jelzi, mit szeretne.
Na látod, ebben egyetértünk :)
Csak elég nehéz hozzájutni a bioélelmiszerhez, vagy én vagyok tájékozatlan :(
Na akkor tessék elolvasni egy tápszeres doboz hátulját. :)
Ha szükséges, egy vegyész ismerőst is meg lehet kérni, hogy segítsen elmagyarázni mi micsoda.
Én inkább a bio-nak mondott tejet, zöldségeket, stb adom neki, mint a tápszert. :)
Lehet, hogy nem ismerték az allergiát, mert nem tudták mi az. Csak azt, hogy pl. 50 évesen már meghajtotta tej az illetőt.
Arról nem is beszélve, hogy a mai tehenek tele vannak tömve növekedési hormonnal, meg hasonló szörnyűségekkel.
De persze Te tudod :)
igen, de tehéntejet kaptak - nem valami dobozba zárt fehér színű folyadékot ami a spajzban fél évig eláll
kíváncsi lennék hány éves a dokitok?
mert ha belegondolsz a dokitok nagymamája, aki a dokitok anyukáját szülte még a dokinál is egészségesebb volt, mert nem evett ennyi E betűs kaját mint amit a ma élő népeknek meg kell enni, kvázi a doki anyja is egészséges volt, nem nagyon volt mire allergiásnak lenni, nem tarósított kolbászt, hanem házit ettek, nem holmi páclébe áztatott porból készült sonkát, hanem az igazi csülköt! sorolhatnám- de nézd meg mit eszel ma- azért vagyunk allergiásak!
A gyerekorvosunk mondta, hogy az ő fia 5 hónaposan már ugyanazt ette, amit a felnőttek, csak kevesebb fűszerrel. Ő helyeselte például a tehéntejet is,mondván régen nem volt tápszer, ennek hiányában pedig rendes tejet adtak a babáknak, és lényegesen erősebb szervezetű gyerekek voltak akkoriban, ráadásul az allergiát még hírből sem ismerték.
:)
Én úgy vagyok vele, ha nem okoz gondot a fiamnál, akkor egye nyugodtan.
Én 3 hónapos korában kezdtem. Az új ételeket mindig délelőtt próbáltuk, első nap 5 kiskanállal, második nap 10 kiskanál, harmadik nap annyi, amennyi jólesik neki.
3 hónapos kortól ehet már: krumpli, paradicsomos krumpli, sárgarépa, sütőtök, cukkini, brokkoli, cékla, alma, őszibarack, sárgabarack, banán, tejpép, tejberizspép
5 hónapos kortól jöhet ezekhez még a szilva, körte, mangó, meggy, zöldborsó, zöldbab, csirkehús, pulykahús.
Az én fiam holnap lesz 5 hónapos, ma már adtam neki tehéntejből készült tejbegrízt is. HIPP Jó éjt papi, ízlett neki. :)
Szia!
Mi nemrég kezdtük, öt és fél hónapos a Törpém. Sajnos már nem elég tápláló neki a tejem, így elkezdtük délelőtt a gyümölcs(lé)kóstolást (alma), este pedig kap egy kis tejpépet.
Van valami oka, hogy szeretnéd elkezdeni a hozzátáplálást? Mert ha elég a tejed, és a Babi is szépen fejlődik, ajánlott megvárni a hat hónapos kort (én szerettem volna megvárni).
További ajánlott fórumok:
- Fogyókúra kisgyermek mellett, szoptatás alatt
- Lehet-e fogyni szoptatás mellett édességfüggőnek? Hogyan?
- S.O.S.! Mi a teendő tejláz esetén? Milyen fájdalomcsillapító szedhető szoptatás alatt ( 4 hetes baba mellett)?
- Igény szerinti szoptatásról áttérés vegyes táplálásra
- Kismama diéta. Fogyjunk lassan de biztosan szoptatás mellett.
- Hogyan tartható fenn a szoptatás, hozzátáplálás mellet? Kislányom 8 hós, idáig szinte csak szopis volt, mióta kanalazunk tejem alig van:(