Végrehajtás esetén van mitől tartanom? (beszélgetés)
Érdekes ez amúgy
Pl ha haszonélvezet van, akkor a haszonélvező aláírása kell, a túliaké nem.
Eddig is alá kellett írni.
Tulajdonos, szállásadó, meg nem tudom még mi van a lapon.
Így- így.
Ott a pont.
Nekem is vinnem kellett az adásvételi szerződésemet.
Mint tulajdonos?
Megváltoztatták a törvényt de a nyomtatványt nem, vagy mi a csöcs?
Ilyenkor nem a "hivataloknak" kell atjavitani a titulust?
Persze, hogy nem ért senki semmit.
Az már volt bő 10 éve, műszaki cikk miatt futottunk a rendőrségre, es ha megvan a "blokk" és a szériaszám, "a papírjai", az tiéd.
Ha a lefoglalt, bejelentett, lopott zargyaknál van, amiket pontosan le tudsz írni, visszakapod.
És nagy értékű dolgokat ritkán vesznek keszpenzre, ott a bankszámla kivonat.
A lakcímbejelentési kötelezettségnek éppen az a lényege, hogy akármelyik hivatal (rendőrség, bíróság stb.) az alapján könnyen megtalálja azt, akit keres. Nem csak a részünkre adott lakcímkártyán szerepel, ott van az a "Népesség-nyilvántartó"-ban is. Tehát ha valaki bejelentkezik egy lakcímre, a végrehajtók is percek alatt ott vannak.
Valamikor régen (még a 60-as években is) hosszú, harmonika-szerű nyomtatványon kellett jelenteni, és nem csak az ingatlan tulajdonosa, de az utcabizalmi/házbizalmi is köteles volt aláírni. Ez az, ami manapság már nem létezik.
Szerintem ne jelentsd be a pasit semmiképp. Ha szerepel a cím a lakcím nyilvántartóban, akkor a végrehajtó meg fogja találni azon a címen.
Lehet azt mondani, hogy vendég és két napja van nálad.
Van még olyan igazolvány amibe/amire rávezetik a lakcímet? Azt nem külön a lakcímkártya tartalmazza?
"beírják a bejelentett lakcímet bárkinek az igazolványába"
vagyis akkor mégis be kell jelenteni?
A legtöbb bérlő csak mint postázási/kézbesítési címet használja az albérlet címét, ha nincs bejelentve.
Bérleti szerződést kell vinni, vagy adásvételi szerződést/tulajdoni lapot, hogy te vagy a tulajdonos.
Ha nincs bérleti szerződés, akkor kell a tulajdonos aláírása (hozzájárulása).
Az más kérdés, hogy az aláírás valódiságát nem tudják ellenőrizni.
Hát nem tudom van e vagy nincs, és hogy mit gondolsz " régen nincs " alatt.
Tavaly aug.- szept. jelentettem be a magam és 2 gyermekemnek a mostani lakcímet tartózkodási helyként ( ideiglenes lakcímként ) nekem alá kellett írni mindkét gyermekemnek mint tulajdonos
.
A külön ingatlan soha nem lesz közös.
5 év után közösség válnak a szokásos felszerelési tárgyak, ingóságok. Pl. hűtőszekrény, ágy, stb.
Dehogynem.
Meg tudja akadályozni.
Nem irja alá a lakcimbejelentőt és ennyi.
A lakást nem, mivel az ingatlan nyilvántartásból egyértelműen kiderül, hogy az a te saját tulajdonod.
Az ingóságokat sem, mivel a te lakásodban vannak, és a végrehajtónak kellene bizonyítania, hogy az a párodé.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- Nyugdíjból végrehajtás esetén a nyugdíjbiztosító tudja, mikor telik le a tartozás?