Vega szülőként hogyan etetitek a gyermeket? Esznek húst? (beszélgetés)
Pedig a vörös hús is kell. Már rehabilitálták azt is, mint pl a vajat :-)
A B6, B12, vas és cink tartalma magas és sokkal jobban hasznosul, mint pl. a növényi vas. Gyereknek pláne kell.
Nyilván nem minden nsp, hanem módjával és megfelelöen elkészitve. Csakúgy fontos a máj is az A vitamin miatt. Az is időnként fogyasztva persze.
Teljesen megértem. Én van, hogy húst hússal eszek 🤭
Meg úgy vagyok vele, miért lenne gumós rágófogunk, ha nem azért, mert mindenevők vagyunk... amibe a hús is beletartozik.
Nem vagyok vega, nem is leszek soha.
Van környezetemben vega anyuka, nekem szimpatikus az ő hozzáállása a kérdéshez.
Hozzátáplálást az ajánlasok szerint végzi, nem szelektálja a húsokat, csak mert ő úgy döntött, nem eszi.
Kicsit nagyobb gyereke, ha kérdezi, hogy ő miért mást eszik, elmondja neki. Ennyi. A gyerek meg majd, ha megfelelően érett lesz, eldöntheti, követi-e az anyja példáját. (nem bíz rá mindent, nyilván nincs csak fagyi ebédre, meg ilyenek, hanem dönthet úgy, hogy kéri a húst, vagy most anyja ételéből enne).
Nem mesél neki az állatok szenvedéséről, mészárszékről, meg környezettudatosságról - hanem a szintjének, kb életkorának megfelelően elmondja, amit úgy gondol, megért a gyerek, és nem sokkolja vele. Persze mellette nyilván nem fröcsög habzó szájjal a "húszabálás ellen" - ha a gyereke marad a húsnál, akkor az is rendben lesz a részéről.
Talán nem jó helyen érdeklődtél. Facebookon vannak vegetáriánus és vegán csoportok is.
Ott biztosan kapnál jó tanácsokat.
Mindkét oldalon van ilyen is és olyan is. Itt is elég sokan felháborodtam a növényi étrenden.
Én senkit sem szerettem volna megtéríteni, a saját gyerekem etetéséről kérdeztem és mégis nekem estek. Marhára nem érdekel, hogy egy vadidegen mit eszik. :)
A legtöbb embernek a vegánok agresszivitásával van baja.
Nagy részük olyan, mint egy szektás hittérítő.
Van fogalmam róla, elég mélyen beleásódtam.
Ezt csak példaként hoztam fel. Azok, akik szinte átkot szórnak a vegákra és leegészégtelenezik őket sokszor maguk táplálkoznak a legegészségtelenebben.
Rémisztő, hogy minden mondatomon lovagoltok.
"Na meg aztán egy zsírtól tocsogó húscafat marhára egészséges."
Ha te a hús elkészítéséről csak ennyit tudsz, akkor - ne haragudj - de fogalmad sincs a főzésről. És valószínűleg a környezetednek sem, ha te csak zsírtól tocsogó huscafatot láttál életedben.
Többször hangoztatod, hogy nem tartod etikusnak a húsfogyasztást.
Elmagyaráznád, hogy az "etikus" szót milyen jelentésben érted?
Apám abban a korban nőtt fel, mikor a szilárd hozzataplalast fél évesen mondták. A nagyanyám egy 11 éves kortól dolgozó óvónő volt, aki 21 évesen menstrualt először. A gyyerek egy csoda volt. Egyporfeszekbol elment "a városba", és májat vett. Az apám meg kikopkodte,mert husi van benne.
Amúgy felnőttként húst hússal szeret enni.
De azt fenntartom, hogy túlzásokba esni biztosan nem egészséges semmilyen téren.
Mondják igyunk sok vizet. De ha megiszok egyszerre 8 litert, lehet hogy belehalsz. Ha nem, és megiszod napokon keresztül, akkor biztosabban kivégez. :)
A böjt rendkívül egészséges dolog. Főleg azok számára akik rendszeresen nagy mennyiségű hússal, zsírral terhelik a szervezetüket.
Mértékletességet kell tartani az élet minden területén!
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- SpermaJOGOK, avagy a férfiak is dönthessenek, akarnak e gyermeket!
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Akik gyermeket vállalnak, szoktak arra gondolni, hogy milyen "jót" tesznek ezzel?
- Gyermekét egyedül nevelő szülőként, honnan és milyen támogatásokat lehet igénybe venni?