Vásárlás okosan (beszélgetős fórum)
7dkg élesztő? Nem 7 gramm esetleg?
Az 10 csomag lenne.
Egyébként köszönöm :)
Bölcsit próbáltam, nem veszik be, mert nincs hely. Apuka fizeti a gyerektartást, de albérletben még így is nehéz. Panelban lakunk egyébként.
Pennyben sikerült ma 5000-ért egész jól vásárolnom. Tej, tojás,hús, tejföl, hagyma, krumpli, tészta, vaj, kb ennyire futotta. Fűszerek még vannak itthon.
Krumplis, száraz hüvelyes (bab, lencse, sárgaborsó) ételek kiadósak és nem egy vagyon talán.
Zsír, pirospaprika, alapfűszerek (só,bors, kömény, babérlevél).
Liszt, gríz, rizs, tej. Ezekből lehet tejberizs, tejbegríz, párolt rizs.
Kis száraztészta, krumpli, rántás és kész egy leves.
Lecsókolbász. Mehet levesbe, rakott krumplihoz...főzelékhez feltétnek.
Zöldborsó, paraj, krumpli főzeléknek.
Ha gondolod, nézz be a naplómba, sok-sok kifli-kenyér, egyéb receptet találsz.
Munka nehezebb, pár órás takarítás, idősgondozás akár kisgyerek mellett is megoldható.
1 év feletti gyereknek már jó a bölcsi. Irasd be és keress munkát.
Ez most nem húz ki a csávából, de pár hónap múlva igen.
35dkg liszt,,kisk.só,,kisk.cukor,,7dkg porélesztő,,kb,2 dl langyos víz,,fél dl olaj,,
Összeállítod és félórát kel,utána kicsit kinyújtod,,felcsavarod(mint a csigát), ezt mégegyszer,,utána kistepsiben ,vagy jénaiban kel még 20 percet , tetejét bevagdosod megvizezed,,180° 30-35 perc.
Köszönöm. Megkeresem,bár az a bajom a régebbi fórumokkal, hogy ott aztán tényleg mindig nagyon eltérnek a témától. Mindenesetre belenézek majd.
A kenyér receptjét pedig szintén nagyon megköszönném.
Dolgozni nem tudom mit tudnék,alig múlt egy éves a fiam. Próbáltam itthon végezhető munkát keresni, csak MLM akadt volna.
Van ilyen fórum elég sok ötlettel,,talán valaki jön és belinkeli neked én nem tudom hogy kell.
A 7 ezer ft. tényleg nagyon kevés, hogy ezt hogy csinálnám egy hétre ,,elképzelni nem tudom..kenyeret pl süthetsz kb 600 ft-ból és nem ördöngös,,ha kell leírom a receptet.
Krumpli,kis dara,rizs,egy kis tej ,tojás legyen otthon.
Húst a legolcsóbból az a legkadósabb hidegen is jó a zsírja finom kenyérre.De ez csak pár ötlet,,és valószínűleg nem húz ki a csávából,,valamit ki kell találnod hogy kicsit több legyen. Bármi munkát.
Értelek,,,van rálátásom bőven a húsüzemre:))Egy látogatónak sokszor akkor is megdöbbentő lehet ha épp a legegészségesebb anyagokkal dolgoznának.
De a parizer valahogy"alapélelmiszer"nálunk,persze nem mindennap de heti 2-3 alkalom azért van.
Havonta 2x nagybevásárlás a Metróban.Sok mindent ott, ha gyűjtővel veszek, sokkal jobb az ára. Pékárut, kenyeret itthon készítem évek óta.
Vegyi- tisztító és egyéb háztartási árut , ami nem élelmiszer, a netről levadászom jó áron és annyit rendelek, hogy a kiszállítás ingyen legyen. Még nem rohadt rám soha semmi.
A parizerről hogy ne lehetne leszokni!
Fiam mikor a kereskedelmi technikumba járt, elvitték őket üzemlátogatásra a húsüzembe. Szóltak nekik, ne egyenek előtte, ők meg azt hitték, lesznek biztos nagy kóstolások. Aztán jött a meglepi. Még üres gyomorral is végig öklendezte az egész osztály az üzemlátogatást.
Elmondta nekem mit látott, mit raknak bele, hogy néz ki, milyen a szaga, egyből leszoktam róla. Azóta semmi töltelékárút nem veszek, és évek óta remekül megvagyok nélkülük. Nem kívánom.😂
További ajánlott fórumok:
- Hétköznapi mérgeink...hogyan induljunk el a tudatos vásárlás felé?
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Idősávos vásárlás szempontjából a kínai vegyes bolt minek minősül?
- Tudatos vásárlás, spórolás, menütervezés, kamrafeltöltés. Ti hogy csináljátok?
- INSUMED por vásárlás
- Méz vásárlása közben, hogyan/miről ismerhetem fel, hogy a méz eredeti vagy hamisított?