Vaníliás gesztenyés diós piskóta recept
A Vaníliás gesztenyés diós piskóta hozzávalói:A tésztához: 6 db tojás 20 dkg porcukor 10 dkg darált dió 15 dkg liszt 1 mk sütőpor 3 ek forróvíz 3 ek étolaj
A krémhez: 25 dkg gesztenyemassza 2,5 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor ízlés szerint cukor 20 dkg Rama margarin kevés rum A tetejére: 2 dl tejszínhab
Díszítéshez: 2 tk vaníliás pudingpor 2 tk cukor 2 tk étolaj 1-1,5 dl víz A piskóta
lekenéséhez: rumos tej
A Vaníliás gesztenyés diós piskóta elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet. A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük. Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük. Krém elkészítése: A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a Rama margarint, a rumot és a gesztenyemasszát. A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk. A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. nov. 24. 08:05
A vaníliás gesztenyés diós piskóta elkészítési módja és hozzávalói.