Mascarponés fincsi baracktorta recept
A Mascarponés fincsi baracktorta hozzávalói:6 ek teavaj 15 dkg darált édes keksz 250 g natúr krémsajt (mascarpone) 50 g porcukor 1 doboz őszibarack befőtt 1,5 ek zselatin 60 ml meleg víz 150 ml habtejszín 23 cm átmérőjű csatos tortaforma
A Mascarponés fincsi baracktorta elkészítési módja:
A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában és tegyük hűtőszekrénybe amíg megkeményedik. A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, és jól keverjük össze. A barack felét botmixerrel pürésítsük, majd a gyümölcspürét keverjük a krémsajthoz. A zselatint oldjuk fel meleg vízben, majd adjuk a barackos krémhez. A tejszínt verjük habbá és adagoljuk a krémhez. A krémet kanalazzuk a tortaformába, majd tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta tetejét díszítsük barack darabokkal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. nov. 21. 11:03
A mascarponés fincsi baracktorta elkészítési módja és hozzávalói.