Vaníliarúd külső része is ehető? (tudásbázis)
A rudat mindenestül, illetve egy darabját bele lehet főzni pl. a madártejbe. Konkrét emlék gyerekkoromból.
Süteménybe felhasítják, az asztallapra fektetik, szétnyitják, a belsejét a kés fokával kitolják belőle. Az üres héja is jó cukor közé, aromaként.
De régen még nem volt aromazáró a csomagolása, Nagymama eleve a cukorban tartotta, fokozatos felhasználásra.
Igen köszi, régesrég csináltam, csak már elfelejtettem hogy a héjából vagy a magból :)
Jöhetnek még vaníliarudas receptek, én még mézbe is bele szoktam rakni :)
Többnyire ha krémet főzök vagy ilyesmi akkor belefőzöm. Krémes alap, grízes krém, tejberizs stb.
Kikaparom majd a külső rész is megy a cuccba. Aztán ha kész persze kiveszem. Nagyon jó a puncsba forraltborba is. Ha csak a mag kell tedd félre a héjat (úgy hogy ne száradjon ki. Jó erre az a kis kémcső szerűség amiben áruljak. Később felhasználhatod ilyesmire
További ajánlott fórumok:
- Szólánc - ehető növényekből, ételekből
- Valaki tudja kb. mennyibe kerül egy bourbon vaníliarúd?
- Most vettem sütőtököt. Belül a mag 3/4 része kicsírázott kb. 2 cm-esre. Ehető a tök?
- Az emeleti műanyagredőny külső része hogyan mosható le?
- Magánszemélyek részére igénybe vehető Mobil Flotta csomag
- Tudja valaki, hogy az olyan hajvasaló aminek a külső része hajsütő melyik a jobb? A Bellissima vagy az új Rowenta(az a fehér)?