Van valakinek Smoothie Makere? Mik a tapasztalatok? (beszélgetés)
Sziasztok!
Aki még a vásárláson gondolkodik, annak a smoothie maker alternatívájaként szeretném a figyelmébe ajánlani russell hobbs mix and go mini turmixgépét. Már régóta szerettem volna kicsi, egyszerűen használható és könnyen tisztán tartható turmixgépet. Ezért én is szemeztem a smoothie maker-rel, de annyi rosszat írtak róla, hogy végül emellett döntöttem:
Imádnivaló :-) és nincs mi elromoljon benne. Mellesleg a russel hobbs elég megbízható márka és olcsóbb is mint a smoothie maker.
Sziasztok!
Elsősorban olyanoktól kérnék segítséget akik már próbáltak green smoothiet csinálni. Érdeklődnék, hogy a zöld levelűeket mennyire aprítja a 300 W gép?
Itthon a turmix gép mindig csak apró darabokra tudja szétszaggatni, ezért gondoltam hogy beruházok egy Smoothie Makerre:)
Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok Sorstársak! Van valakinek magyar nyelvű felhasználói kézikönyve? Nagyon nagy szükségem lenne rá. Lehet, hogy az enyém is gagyi?
Előre is köszönöm.
Azt hiszem nekünk nem WS-es van, hanem valami gagyi másolat.
Megnéztem pár képet meg videót. Kinézetre tökéletesen ugyanolyan, viszont olyan nehéz szétszedni, hogy tuti nem WS-es.
Szóval az előbbit ezen információk hiányában írtam.
Mi ajándékba kaptunk egyet. Egy rakás f**.
Olyan rohadt nehéz lezárni meg letekerni azt a hülye küblit az alján, hogy kb svájci négernek kell lenni hozzá. Ha már kicsit nedves vagy csúszós akkor szinte lehetetlen.
Mi maradunk a hagyományos turmixgépnél. Abba jóval több cucc fér és nem is kell vele így szenvedni.
Amit ez a vacak tud azt tudja egy botmixer+egy hengeres mély korsó is.
Kb. egy hónapja használom a gépet, és nekem bejött. Kisbabám 9 hónapos, miatta vettem. Én is vártam rá közel egy hónapot, aztán mikor megérkezett az egész család nagy elánnal vetette rá magát. A 25 éves nagy gyerekem egész nap paradicsomlevet ivott, zöldpetrezselyemmel. Aztán mikor kellően kiméregtelenítette magát, beálltunk egy normál üzemmódra. A kicsi baba kajájának elkészítése azóta csak a smoothie-val történik. A nagypohárba beleszórom a megfőzött zöldségeket (pl. krumpli-sóska-alma /hogy ne legyen annyira savanyú)és egy hús vagy májkockát, egy kis hidegen sajtolt olajat (lenmag, oliva stb.) és hajrá! A húskockákat is a géppel készítettem, szép friss csirkemellet és májat vettem, a mellet egy kis lestyánnal, a májat egy kevés majorannával puhára főztem, majd a főzőlevével ledaráltam. fagyasztóban jégkockatartó segítségével kis kockákat fagyasztottam belőlük, amiket dobozban tárolok, és mindig kerül egy a főzelékbe. A nagy pohárnyi kaja felét eszi meg egy lendülettel a gyerkőc, a másik felét a tetővel lezárva a hűtőbe teszem, ez a másnapi ebédje. (vacsira főzöm, olyankor jobban rá is érek, és így napközben kétfélét eszik a gyerek).
Fagyit is próbáltam, pl. sárgadinnye kockákat fagyasztottam, rá egy kis méz, tejszínpor és víz(!). Nagyon fincsi lett. A tisztítást a kis pohárral viszont elég gagyinak találom, én mindig lecsavarom a darálófejet és elmosogatom.
Igen, az aszalt dolgok nagyon jók, meg az olajos magok is, tele vannak esszenciális zsírokkal.
Tisztított víz helyett persze jó az ásványvíz is - nekünk egyszerűbb a csapvizet tisztítani mint cipelni a rengeteg ásványvizet.
A hétvégén barackos spenótos pici mézes smoothiet ittam, isteni volt. :)
Szóval, vettünk smoothit. Az elsőnél a tisztító pohár nem illeszkedett, így ezzel nem működött a készülék. A másiknál kb a harmadik használatnál elkezdett füstölni.
Az elsőnél is pénzvisszafizetést kérünk, felajánlották, hogy levásárolhatjuk, így maradt a csere. Most még nem kaptunk választ a pénzvisszafizetésre. Elég bosszantó volt mind a 2x mikor gyorsan kellett volna, hogy kész legyen a pép a kisfiamnak és persze nem sikerült. Azóta a réig jól bevált botmixerrel készítem neki és nagyon jó, még egyszerűbb is takarítani és nem foglal annyi helyet.
Köszi párat kifogok próbálni belőle mert nagy szükségem lenne az energiára, mostanában állandóan fáradékony vagyok, pedig annyira nincs rá okom...
Ezek a kelkáposztás dolgok valahogy nem szimpik, pedig főzelékben imádom. Tisztított vizem nincs max ásvány vizet veszek.
Viszont nekem ami nagyon ízlik az áfonya, málna aszalt szilva joghurttal. Állítólag az aszalt dolgok jók...
A zöld turmix (green smoothie) egyik alapja a zöld levél, a másik összetevője pedig valamilyen édes gyümölcs. A hozzávalókat a következõ arányban kell összeturmixolni: kb. 40%-ban (lehetőleg bio) zöld levél és 60%-ban érett (lehetőleg bio) gyümölcs. És tisztított víz vagy ásványvíz. A variáció óriási, csak saját képzeleted szabhat határt.
Gyümölcsöt (általában almát), kevés mézet és valamilyen zöld levelet (pl. petrezselyem, sárgarépa zöldje, spenót, stb. ) egy kevés tisztított vízzel összeturmixolok, ez a reggeli italom.
Szoktam még napraforgómagot (bármilyen olajos mag megfelel), kevés mézet, karobport, tisztított vízzel összeturmixolni - ez olyan kakaószerű ital, tej nélkül (magtejjel).
Barackos spenótos
Kelkáposztás körtés
Spenótos almás
Banános kelkáposztás
Kelkáposztás almás
Kiwis-banános-petrezselymes
Határ a csillagos ég. Rengeteg energiáit adnak. Néha csírát is turmixolok bele.
Volt a Smoothie reklámban is a Kv hab de kivették vagy mi, mert emklékszem, az is fogott meg benne, tetszett hogy habos lett, bár tényleg nem lehet valami finom hacsaknem édesítve..
Írnál még erről a zöld dolgokról hogy mit mivel érdemes....
Nekem is többször kell vízzel tisztítanom és ha apró magvas gyümölcsöt "turmixolok" vele akkor magok beszorúlnak... kikell piszkálni...
Nemtudom hogy jobb e a sima pohár csak hát a reklámjukban sima ez meg úgy jön le mintha utánzat, hamisítvány lenne.. :-(
További ajánlott fórumok:
- Mi ez a Smoothie őrület?
- Mi a véleményetek a Teleshopos Smoothie Maker-ről? Lehet hinni a reklámjának?
- Nyers zöldség turmix / smoothie készítéshez milyen gépet érdemes venni?
- Joe Cross féle léböjtkúrához csak gyümölcscentrifuga használata ajánlott? Smoothie géppel mennyivel másabb, lehet azzal is?
- Tud valaki ajánlani smoothie készítő gépet keményebb zöldségekhez?
- Miért nem fut a Movie makerem?