Mi ez a Smoothie őrület? (beszélgetős fórum)
Jajjj, most láttam Fb-on 2 rettenetesen gagyi "hordozható akkumulátoros smootie turmixgép" (?) hirdetést!
Meg ne vedd 12.990-ért!
Ingyen se fogadd el!
En nem is tudom, milyen ez. Főnököm régen kirakta a libafos-színű italát az asztal közepére, egész nap "gyönyörködtünk" benne, gondolhatod, hogy nem jött meg az étvágyunk rá. Jobban szeretem eredeti formában.
Egyébként tényleg igaz a mondás, hogy bármit meg lehet enni, ha elég apróra van darálva 🙂 Ételben is.
Nekem meg botmixerem.
Hát ilyen ez.
Fő, hogy mindenki elégedett legyen.
A botmixeres gépem gyártói erre is gondoltak, a tartályai egy nagy és egy kisebb pohár, amire rá lehet cuppantani egy jól záródó fedőt, amin van "szopi" rész. A kisebben készítettem anno a gyereknek cuccost és abból itta ki míg kicsi volt.
Na mindegy. Nem lesz smoothie készítőm.
Azért van annak egy feelingje, mikor bedobod a tartályba az almát, narancsot, meggyet, megpörgeted, aztán semmi átöntögetés, semmi mosogatás, hanem fogod a kis kulacsodat és felpattansz a bringára, vagy csak kifekszel a kertbe, majd jólesőn elszopogatod 😀
Nem "kell" és nem muszáj.
Csak egy lehetőség, ahogy kő nélkül is lehet pizzát sütni.
Na ezért nincs smoothie készítőm. Mert teljesen kiváltható más, elterjedtebb eszközökkel.
Én a gazpachot is botmixerrel készítem, mint ahogy írtam vettem egy "bika" gépet több feltéttel, mint pl botmixer, aprító.
Egy sűrű gacpachohoz kevés a botmixer.
Ám minden kütyü kiváltható egy késes aprítóval.
Hát hogy neked miért kell ez vagy az, vagy miért nem, azt én nem tudhatom.
Mert egészséges. A zöld leveleket nem tudjuk annyira szétrágni, amennyire a turmixgép szétviszi. Csak az élő növényekben vannak enzimek, és a vitaminok se mennek tönkre. Nagyon finomak is ! Spenót, madársaláta, kevés rukkola ( nem egy turmixban iszom, de lehet ), a kertből csalánlevelek, pitypanglevél. Nyáron megy bele 1-2 petrezselyemlevél, zellerlevél,sárgarépalevél,káposztalevél, stb.
A kedvencem : 1 alma héjastól,(kockára vágva) 1 banán, 2 marék bébispenót, forrásvíz. Esetleg kevés méz is. Próbáld ki ! :)
Olvasgass a neten !
Lehet, csak a turmix tisztítás végképp utálatos dolog. A botmixer egyszerűbb.
Turmixot ajándékba kaptam, sose vettem volna magamnak.
A "multi-talentum" gépet, amihez a botmixer csak az egyik kiegészítő már én vettem magamnak.
Én is azt kérdezem, egy krémlevest nem lehet egy turmixszal pürésíteni?
A turmix volt az első változata a sokféle elektromos darálónak, régen még a házilag készült bébiétel is abban kapta meg a végső állagát.
Gondolom nem készítesz krémleveseket, mert ahhoz botmixer kell.
Na de a kérdés arra irányul miért kell nekem smoothie készítő ha van turmixom, botmixerem, aprítóm?
Mivel tud többet a smoothie készítő mint egy turmix vagy botmixer esetleg ha magvak is kerülnek bele aprítógép?
Mert ittam már "pénzért" smoothiet, de nem tudtam rájönni mennyivel tud többet mintha itthon leküldtem volna a benne lévő cuccokat botmixerrel, vagy turmixgépen.
Én a smoothie készítőben csak újabb haszontalanságot látok a polcomon.
Az enyém azért hagyott a lében némi rostot.
Pucolni, az valóban nem volt egyszerű.
De a volt szomszédasszonyom azzal nagy mennyiségű ribizlit tudott elrakni, egy falubeli bácsi pedig remekül tudta használni a paradicsom eltevéséhez.
Szívesen adtam kölcsön ismerősöknek.
Aztán megszűnt szegény masina.
Én kb. kétszer használtam a gyümölcscentrifugámat, fent csücsül a padláson.
A zöldség/gyümölcsből aránytalanul kevés lé jött ki, ahhoz képest, hogy mennyit kellett utána pucolni az eszközt, és pont a rosttartalmat kidobálni, hát az nagyon nagy vétek.
További ajánlott fórumok:
- F1 őrület, szereti más is?
- Van valakinek Smoothie Makere? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a Teleshopos Smoothie Maker-ről? Lehet hinni a reklámjának?
- Nyers zöldség turmix / smoothie készítéshez milyen gépet érdemes venni?
- Joe Cross féle léböjtkúrához csak gyümölcscentrifuga használata ajánlott? Smoothie géppel mennyivel másabb, lehet azzal is?
- Tud valaki ajánlani smoothie készítő gépet keményebb zöldségekhez?