Hogyan oldottátok meg a kutya kinti tartását, ha a kert egyik oldala nyitott a szomszéd felé? (tudásbázis kérdés)
Akkor ezek szerint rosszul tudom. A lényeg, hogy szabályozva van, vita esetén melyik kerítés kihez tartozik.
Az biztos, hogy nem kötném meg a kutyámat csak azért, mert a szomszéd nem tartja rendben azt a kerítést, ami egyébként az ő dolga lenne. Szóval a mondandómnak ez lett volna lényege, de köszi, hogy szóltál. :)
Az utcáról nézve a jobb oldali kerítés elvileg a telektulajé.
Meg persze az utcafront, és a hátsó kerítés fele.
Azt amit ír, hogy "előtte levő szomszéd telek felőli kerítés", ezt értelmezni sem tudom. Mi az, hogy előtte?
Azt hogy kell értelmezni, hogy a hátsó szomszéd felőli kerítés a hátsó szomszéd feladata?
Ez szerint kindenki mutogathat hátrafelé. Hisz mindenki hátsó szomszéd attól függően, hogy honnan nézzük.
Elég nagy udvarunk volt, a tacskó bőven elbóklászott benne egész nap. A kerítés nélküli kertbe csak akkor mehetett, ha valami miatt mi magunk is ott voltunk.
Útálta, ha vizes lesz a lába, ezért leginkább ő is csak a csapáson közlekedett, mert ugye a veteményt locsoltuk. Csak olyan feledkezett meg róla, ha macskát látott. Azt bizony meg kellett kergetni. ?)
Tudomásom szerint az építésügyi hatóság vagy önkormányzat, bíróság stb. csak akkor vizsgálja, hogy melyik oldalon hiányzik a kerítés, ha annak hiánya a szomszédok között peres ügyet vált ki. Amennyiben a szomszédokat ez nem zavarja, senki nem fogja vizsgálni.
Ahol én laktam kertes házban, ott is hiányzott a hátsó szomszéd felé a kerítés, de nem tették szóvá, hogy a mi tacsink átjárt az ő kertjükbe is... ha ebből gondot csináltak volna, az ő kerítésük hiányzott, nem a mienk.
Mi attól nem kötöztük volna vezetőszárnyra a tacskónkat, mert ő lusta a saját kerítését rendben tartani. Mert mi, mint kutya tulajdonosok, így néztük a dolgokat.
Igen. Aki állatot tart, kötelessége gondoskodni arról, hogy az otthon maradjon. Tévedés ha valaki azt hiszi, hogy ha rossz a szomszéd kerítése, vele kell megjavíttatni. Senkit nem lehet kötelezni kerítés építésre. Az én építési oldalamon ha rossz a kerítés vagy nincs, az engedélyemmel a szomszéd is megcsinálhatja ha akarja. De nem kötelező telekhatáron lévő kerítéssel otthon tartani az állatot. Saját telken bárhogy megoldható ez.
Nehogy azt kelljen már figyelnem, mikor visz a házhoz a szomszédom gyöngytyúkot és fogjak hozzá behálózni a telkemet hogy át ne repüljön! Az ő kötelessége otthon tartani azt.
Ezt nem neked szólt Libikóka, csak ennek kapcsán írtam a szomszédjogból egy szeletkét a saját szavaimmal.
Attól függ, melyik szomszéd felé?
Tudomásom szerint mindenki az előtte levő szomszéd telek felőli kerítésért felelős. Annak megléte, állapota az ő feladata, felelőssége.
A hátsó szomszéd felőli kerítés a hátsó szomszéd feladata.
Ha a hátsó kerítés hiányzik, és a hátsó szomszédnak nem tetszik, hogy a kutyád átjár, csináltassa meg a telekhatárt jelző kerítést.
Az első szomszéd felőli kerítés megépítése a te dolgod. Ha oda jár át a kutyád, joggal tiltakozik a szomszédod.
Ha a kerítés nem opció, csinálnék egy nagy kennelt.
Bár én nem vinnék kutyát kerítés nélküli telekre, és nem is tartanék kutyát csak kinti tartással. Mondjuk nyilván a benti kutyát is kiengedem, tehát kell valami kerítés. Futószáras láncon sosem tartanék kutyát. Ennyire önző nem lehet senki.
Két almafa közé (15 m) kihúzott fémsodrony kb 1,5 méter magasan. Erre akasztva a póráz. Tud futni, lefeküdni napra és árnyékba is.
De remélem nem állandóan ezen tartanád szerencsétlent. A miénk benti kutya, ha a tiétek kinti akkor kerítést kell építeni.
További ajánlott fórumok:
- Orgazmus hiány, ti hogy oldottátok meg?
- Ti hogy oldottátok meg mikor született a kistestvér a nagyobbik gyermek felügyeletét?
- Van aki az első perctől kezdve nem tudott szoptatni? Hogy oldottátok meg?
- Hogyan oldottátok meg a szülés idejére a nagyobbik felügyeletét?
- 3 éves izgő, mozgó gyermek mellett, hogyan oldjátok vagy oldottatok meg a takarítást?
- Az éjjel két menyétet láttam a kerítésemen! (A szomszédba tyúkok vannak) Bejöhetnek a lakásunkba, ha nyitott ablaknál alszunk?