3 éves izgő, mozgó gyermek mellett, hogyan oldjátok vagy oldottatok meg a takarítást? (beszélgetés)
hát mint mindneki írta, takarítás akkor mikor gyerek alszik.
Nálunk lányom elnézi ha összepakolok, de egy pillanatra megyek ki és olyan mint elötte. Szóval nehéz, de ez van. Még csak 1,5éves :D
Magamat este hozom formába
Nekem van közel 3 éves és 1 éves gyerek itthon,próbálok mindent megcsinálni.
Gyerekek eljátszanak,vagy megy a tvben a mese azt nézik.
2.5 eves lesz marciusban a fiam, ma is egyutt pirszivoztunk, teregettunk. A mosogepen o nyomta meg a gombot.
A jatekokat segit osszepakolni.
Furdot vegyszerezni vagy felmosni akkor szoktam, amikor az apukajaval elmennek vhova (nyaron jatszoterre, biciklizni stb) telen jatszanak a nappaliban. Biztos ezekben is segitene, de nem akarom, h elcsusszon a vizes padlon vsgy szivja a domestost.
Ne hidd :)
Ott is feladata van és várja csinálhassa :)
Hozzászokott🤗
Nekem 2 kicsi van,az egyik 3 éves múlt a másik 2 lesz.
Simán viszem a háztartást,mondjuk a nagyobbik már ovis,de a kicsit bevonom amibe lehet...
Kapott kis szivacsot,törölget..
Kidobja a szemetet,segít főzni..együtt pakoljuk be a mosnivalót,ő nyomja meg a gombot stb..
Este férjem játszik velük míg én tusolok,arcpakolok,ilyenek.
Van egy szekrény amit lehet pakolászni..flottul megoldok mindent.
Jah....nem vagyok szuperanya,ez kialakult és ennyi :)
Vond be a munkába.
Lehet kapni kissöprűt, kislapátot. Így háziasságra is neveled, meg érzi, hogy törődsz vele.
A nőiség nem tudom, hogy jön ide. Hát egyszerűbb kiszedni a szemöldököd, mikor alszik, az biztos.
További ajánlott fórumok:
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Ha kettesben élsz a pároddal egy egyszobás albiban, akkor a takarítás, rendfenntartás...
- Ti hogy oldottátok meg mikor született a kistestvér a nagyobbik gyermek felügyeletét?
- Mennyire segít otthon a háztartásban a párod? Takarítás, gyermek nevelés stb?
- Allergiás gyermekek anyukái: oviban hogy oldjátok meg az étkezést?
- Kisgyermekes, eü-ben dolgozó anyukák! Hogyan oldjátok meg gyermeketek "elhelyezését"?