Van valakinek festékhiánya? (tudásbázis)
Van...és sajnálom is nagyon, hogy amikor az első jeleket észrevettem magamon, nem tettem semmit. Nekem 21 évesen kezdődött a probléma, gyorsan terjedt,ma már alig van "ép" bőrfelületem, de mivel alapból világos a bőröm, nem annyira feltűnő, inkább olyan túlvilági megjelenésem van... Kezdetben takargattam, szégyelltem, mert mindenhol megbámultak, de már sikerült valamennyire elfogadni így magam. Nyáron rosszabb, mert fényvédő krém nélkül ki sem léphetek a lakásból.
Vannak olyan területek, ahol visszapigmentálódott a bőröm, de nem egyenletesen. Remélem feltalálnak rá valami hatékony gyógyszert.
Van egy könyvem, a Candidások kézikönyve címmel. Egy amerikai doktornő és egy magyar származású orvos írta. Ők kapcsolatba hozták a candida elszaporodásával a vitiligot. Nem tudom mennyire lehet hinni ennek, elég sok mindent ráfognak a candidára, de ha gondoljátok járjatok utána. :-)
Szintén! Most vettem észre, hogy az arcomon is terjed! Máshol eddig nem zavart. Itt azért kezd! Fene egye meg! Az arcomat mindig is féltettem! :(
Sajnos ez vitiligó.Debrecenben feküdtem a klinikán,gyerekkoromban,ott állapították meg.
Sajnos,tipikus,nyáron leég,piros.De volt 1-2 ami eltűnt,és kezd pigmentálódni.
Nem vagyok kezdő sem pedig tájékozatlan ebben a témában, de a tapasztalatomat írtam le. Hogy a szolarium miket okozhat, természetesen tudom. Én nem járok és a fiam sem, először azóta is, ha napra megy 50 faktorú fényvédőkrémmel keni be magát, aztán mindig kisebbel, de én is, mert elővigyázatosak vagyunk, tőlem ezt tanulta. A betegségnek nagyon "utána néztem " nem csak én , hanem a bőrgyógyász főorvos is és a gyermekorvosunk is szívügyének tekintette. Nem azt akartam jelezni, hogy mit ír a szakirodalom, azt mindenki elolvassa majd magának, hanem azt, hogy nálunk hogy történt. Egyetértek, nézzen mindenki utána, mit lehet tenni. Erről szól ez is most.
Hát ezt cáfolnám. Szerintem ezt egyik bőrgyógyász se keveri össze, annyira jellegzetes helyen vannak és annyira egyértelmű a kiterjedése.
Én nem akarok senkit bántani, de szerintem ennek a "betegségnek" alaposan utána kell nézni és nem szabad pl. szoliztatni a foltokat. Bőrrákot okozhat...
Sok esetben hiszik azt, hogy festékhiány, közben csak egy egyszerűen kezelhető börgomba, ami gyszeres kezeléssel megszüntethető.
kb 4 éves koromtól de nem emlékszem pontosan.18
igen,10 éves koromtól. pár folt a bokámon,könyökömön,lapockatájon.Mára már olyan,mintha újra termelődne a festékanyag némelyik folton.
De soha nem okozott problémát.
Ha ajánlhatok egy oldalt:
[link]
Ez egy olyan oldal, ahol rengeteg információ van erről. Még senkinek sem sikerült meggyógyulni, pedig több százan vagyunk.
Facebookon is megtalálsz minket.
Én 32 vagyok és a kezem valamint az arcom érintett. Arcom sminkelem így nem látszik a kezem pedig barnítókrémezem. Lassan, de a foltok terjednek.
Melageninát próbáltam és a vitix krémet. Csak kis sikereket értem el velük.
Köszönöm, nem fogjuk!!! :)))
Kamasz korba lép, a sok stressz, a megfelelési kényszer, az elvárások-még ha nem is mutatja- megviseli a szervezetet és legyengíthette az inmunrendszerét. Lehet, hogy ilyenkor esélyesebb , hogy előjön. Senkinek nem volt a rokonságunkban sem. Drukkolok nektek, és ne adjátok fel!
Én is gondoltam valami hasonlót. Nem konkrétan a szolit, hanem azokat a vitaminos kapszulákat, amiket a barnulás előtt használnak az emberek, ami serkenti a pigment termelődését. Lehet, hogy tényleg nagyon óvatosan kipróbáljuk a szolit. A régebbi típusút. Köszi az ötletet, hátha bejön. Jó lenne, mert 14 évesen ez roppantul visszavetheti az önbizalmát. Bár, most azt mondja, nem érdekli. Sok lánynak is van a korosztályából....úgy tűnik, ez is népbetegség. :(
És még valami: nem ezekre a mostani 3-5 perces szolikra gondolok... ami 5 percnél már pecsenyére süt.
Tudom, hogy így van, tudom, ha napra mentünk én is kentem vastagon a foltjait... Igen, nagyon óvatosan kezdtük mi is, először csak a kis lábait(fekvő szoli volt). Most az előbb ment el a barátnőjével, és mondtam neki ezt a témát, Azt mondja, hogy emlékszik a bőrgyógyászra, aki fintorogva nézett rá, meg sem fogta, csak rávágta, hogy nem lehet gyógyítani... Hallod!!! 7 éves volt és ilyen sz.r emléke maradt... Aztán rávágta, hogy szoli, de óvatosan:)
én évekig jártam egy súlyosan vitiligós fiúval, aki ha 5 percet kint volt nyáron (az árnyékban!) vérvörösre megégtek a fehér foltjai, szóval szerintem csak óvatosan azzal a szoláriummal.
Hogy magában a szolarium, vagy a sok vitaminnal együtt? azt nem tudom, csak emlékszem még sírtam is örömömben, mikor felfedeztem a barna kis szigeteket a fehér foltok közepén. Azt mondták sosem fog visszabarnulni.
Most 22 éves, nincs fehér folt. Azóta sem volt szolariumban...Most én nem mondom, hogy ez mindenkinek bejön, de nekünk bejött.
néhány percig volt alatta, ez olyan soli volt, ahol 10 max 20 perc volt javasolt.
Egy kicsit alatta volt... néhányszor elmentünk és megjelentek a fehér foltok közepén a barna foltok. Aztán szép lassan visszabarnult.
Azt mondták, nem mehet a napra... vizimanó volt. Nem akart rövidnadrágot húzni.
Aztán a köv . évben télen szépen elvittem magammal a solariumba,
Mindenki azt mondta, hogy nem gyógyitható... kentük valami krémmel, amerikából hozattunk vmi csodaszert, amit higitva innia kellett... ezerrel etettem vele a vitaminokat...
Még a kézujján is volt... Nagyon el voltam keseredve. Kentük 50 faktorú-akkor az volt a legerősebb - naptejjel, de bizony nem volt jobb sehogysem.
A gyermekorvosunk bújta a külfödi szakirodalmat, hátha kitalálnak rá valamit.
Mi is így voltunk már sok éve , a kisfiam az első osztályt járta ki, amikor ugye megjött a jóidő először előjött az alsó lábszárán, aztán a nyakán elöl... aztán a tarkóján, aztán a hátán végig. Édes istenem, úgy nézett ki, mintha lenyúzta volna. Sosem felejtem el, a balatonon voltunk egy szállodában és két vén nőszemély úgy nézett az én eleven kis manómra, mintha leprás lenne.
Nem mondtak semmi jót. Kaptunk krémet, de semmit nem ér. Mondták, hogy van fényterápia, de csak tőlünk 100 km-re és minden nap kéne menni! Nos, ez gyakorlatilag megoldhatatlan. Aztán aki csinálta, annak sem segített. Akinek van mindenki azt mondja, nincs rá gyógyír.
Viszont frankón terjed!! :(
Mit mondtak nektek? kaptatok vmit rá?
rian, neked mikortól van? hány éves vagy?
Kisfiadnak mikor jött elő?
Hány éves vagy? mikortól van?
További ajánlott fórumok: