Van olyan akinek refluxos a picije (tudásbázis)
Szegény picike!
Remélem azóta is javulgat. Sok türelmet és kitartást nektek.
Szerintem ez a kinövés is folyamatos. Pl. tavasszal és ősszel a refluxosoknak rosszabbodnak a tüneteik. Talán most, 7 év körül mondhatom azt, hogy kinőtte. De azért figyelem őt és az étrendet is. Jóideje ráhagyom, hogy azt egyen, amit kíván. Aztán figyelem a reakcióit.
Sziasztok!
A reffluxos gyerekeknek a Beba HA/AR tápszert szokták felírni. Nekünk javított a helyzeten, de nem múlt el a panasz teljesen!
A gégeéretlenségre pedig a Vigantol-ból emelt adagot szoktak javasolni 2 csepp/nap.
Nekünk sajnos komoly problémáink vannak, de a refluxra és a gégeéretlenségre ezek jók voltak.
Hát sajnos nálunk is volt ilyen,míg elnem kezdett ülni éjszaka is elég sűrűn fuldoklott(magam mellett altattam és arra ébredtem ,hogy a gyerek a levegő vételért küzd),de azért azt mondanám,hogy nálunk a sugárhányás volt mindennapos,evés után 2 órával emésztetlenül jött vissza minden.Persze volt mikor hányás-fulladás kombinálva jött.
Én sajna orvosi segítség nélkül voltam kényszerű átvészelni ezt az időszakot,megoldásként kézben volt a gyerek.(a gasztroenterológusunk mondta el,hogy ebben a betegségben volt a gyerek ,mikor hozzákerültünk és elmondtam a kisdedkori problémánkat)
Elsősorban magad kell megnyugtatni,hogy-ha baj van legyen a helyén a lélekjelenléted és az előttem szólóval eggyetértve sztem is jó dr. választani,aki foglalkozik is a problémával.
Most 7 éves lesz a leányzónk, alapvetően kinőtte, de zsigerből még odafigyelek az ételek párosítására.
Ja, még valami.
Amikor fuldoklott, a gyerekorvos tanácsára erősen az arcába kellett fújni. Így az egyik inger kioltotta a másikat. És be is vált.
Amúgy a mi első gyerekorvosunk azt mondta, amikor panaszkodtam a fuldoklás-elszürkülés miatt, hogy nyugodjon meg anyuka, gondolkozzon pozitívan.
Le is váltottuk. A második drnénink kijött a gyerekhez hétfőn, megnézte, megbeszéltünk mindent, adott egy rakás beutalót és szombat délre ott volt a kezünkben a diafnózis és a megoldás is. Tündéri, nagymamatípusú drnő.
Igen, pont ilyen volt nálunk is. Speciális tápszert kapott, ami megkötötte a savat (a nevére nem emlékszem már, de szentjánoskenyérfamaggal dúsított por volt, de nehezen kakilt tőle) és a vegyes étrendnél is vigyázni kellett az ételek megválogatásánál. Citrom, paradicsom és egyéb savanykás étel tiltólistás volt.
De:
háztartási keksz, banán, szénsavmentes ásványvíz pl. mind köti a savat.
Ezek szerint nem csak étkezéskor jön elő a fuldoklás? Mit szeretnél még tudni?
Szia!
Az enyém az volt(most 2 éves már),kb 1éves koráig okozott gondot,főleg,hogy a gyerek orvosunk nem törődött vele.Állandóan azt mondta,hogy lezabáltatom a gyereket,azért hány.Mire lennél kiváncsi?
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek refluxos?
- Dietetikust keresek refluxos diéta ügyben
- Asztmatikus bronhitis, van valakinek ilyen betegségben szenvedő picije?
- Mit ehet-ihat, aki refluxos?
- Tejallergiás refluxos babák anyukái beszélessünk!
- Van másnak is tejérzékeny és refluxos csecsemője, aki anyatejet eszik? Hogy vészeli át az ordításokat? Használ valami?