Tejallergiás refluxos babák anyukái beszélessünk! (beszélgetés)
Én nagyon örülök, hogy mindezt leírtad, hiszen mi is ilyen gondokkal küzdünk.
Egyébként rákérdeztem a gastroenterológustól erre a szindrómára és ő azt mondta, hogy ha ez lenne, akkor állandóan úgy tartaná a fejét a gyerek, nem csak egy héten 2x, vagy 2 hétben egyszer.
Azért feszíti hátra a fejét, hogy elöl helyet csináljon a kajának, hogy le tudjon csúszni a rendes helyén.
Szóval ennyit tudtam meg...
Sziasztok!
Nagyon köszönöm, hogy írtatok, azóta is figyelgetem a kisfiamat, de semmit nem látok rajta. A bukások mostanában inkább azzal vannak talán kapcsolatban - legalábbis remélem - hogy evés után ő nem marad nyugton és néha kibuggyan belőle nagyon pici kaja, de ez akkoris így volt, amikor még közelről sem látott tejes cuccokat, szóval összefüggést nem látok. Mindenesetre minden nap nem merek neki adni tejtartalmú kaját, inkább minden harmadik, nagyedik napon, még várnunk kell, hogy biztosan ki lehessen jelenteni.
Az orvosokról annyit, hogy a mi körzetink mindenre ezt mondta, nyugodjak meg, majd kinövi, csak amikor a sorozatos hányások miatt nem nő a gyerek súlya, akkor én ezt már nem tudtam elfogadni. Mi magán orvosokhoz vittük, más problémával ugyan, de Budapesten is kikötöttünk, mi győriek vagyunk, de inkább elvittük oda, mert itt ránk se nézett senki. Össze sem számoljuk, mennyit költöttünk dokikra 8 hónap alatt és persze mindent megadnánk a gyereknek, nem is ez a gond, hanem hogy egy beutalóval, vagy kettővel el lehetett volna intézni, mágsem kaptunk többszöri kérésünkre sem. Én is az internetről keresgéltem mindent, de azért ott meg sokszor vannak rémtörténetek is, ezért is gondoltam, hogy megkérdezlek Benneteket, mert sok cikkben olyan horror sztorik vannak, hogy el sem tudtam olvasni őket. És én is vallom, hogy az anyai megérzéseknél nincs jobb, eddig mindig bejött, amit mondtam a dokinak sajnos, hiszen mi látjuk a gyerekünket, nyilván nem szórakozásból hurcolom a gasztroenterológiára és ide-oda.
Kitartást mindenkinek és még egyszer köszönöm a segítséget, remélem, hogy nem lesz semmi baj Danival.
Sajnos ez így van :(
Én is sok mindent a többi szülőtől tudok, a dokik eddig nem sokat segítettek.
A refluxot ki lehet nőni, csak nem mindegy hogy mikor. Itt van Fefe aki már 2 éves lett mire kiderült hogy igazam van és a tej is piszkálja. Hogy a reflux mennyire tette tönkre a nyelőcsövet, azt nem tudjuk, ahhoz altatni kéne amit nem akarunk az Ő helyzetében.
Szóval nem egyszerű itt megoldást találni, az orvosok mindig hülyének nézik az anyukákat.
Harcolnunk kell és csak így tudsz segíteni a gyermekeden.
Ahogy olvasgatlak benneteket rá kell jönnöm, hogy az orvosok egyáltalán nem veszik komolyan ezeket a dolgokat.
Nekem is azt mondták, majd kinövi...de mit nő ki??
Azt sem tudom mi okozza, csak az internet beszélgetésekből, olvasmányokból és a saját fejem után menve áll össze a kép...:-(
Én a Heim Pálba viszem, ott vannak az orvosaink.
Jó a gyermek neurológia, hisz Ő picike oda tartozik.
Külsővel nincs gondunk, azt sikerült jól összehozni :D
Próbáld meg, hogy előbb eteted meg, hátha.
Köszönjük szépen:-)
Én is meglestem ám a Tiédet:-) Nincs oka panaszra az Anyukának, csodálatos baba:-)
Igaz, hogy az éhség okoz egy-két dolgot, na de ilyen rohamot...én inkább arra gondolok, hogy ha kiürül a gyomra jobban marja a sav, ezért van ez.
Amikor rendesen bukik evés után, akkor nincs ilyen tünet.
Viszont 3 óra múlva is előfordul, hogy ilyen vízszerű cuccot hány ki tápszer darabokkal:-(
akkor is lehet még az éhségtől. Gondolj bele, hogy ha nagyon éhes vagy, akkor is olyan mintha a sav marna, pedig egyszerűen csak éhes vagy.
Hogy mit produkálnak a gyerekek, el sem tudod képzelni. Az enyém úgy csinált mintha rohama lenne, pedig "csak" refluxos. persze epis is, de ez nem roham neki.
Hajrá hétfőn, ne hagyd magad. A gasztróra meg már holnap kérhetsz időpontot, erre az évre mér nem is biztos hogy helyet kapsz. Talán ha mondod hogy fogy is a gyerek, akkor esetleg, meg hogy picike akkor lehet kapkodják magukat.
Hova vinnéd dokihoz?
Természetesen éhes, de attól még nem kellene ilyen dolgokat produkálnia.
Volt már olyan is, hogy 2,5 óra múlva etetés után éppen a piacon toltam a babakocsiban és akkor vettem észre, hogy tiszta vörös a kis feje :-(
Gyorsan felkaptam, utána pár pillanat után felsírt..
Ha nem azonnal veszem észre, akkor utána még a kis nyála is kibugyborékol a száján:-( Ezért gondolom, hogy sav lehet az okozója, talán nem is a félrenyelés.
Igen, hétfőn megyek a gyerekorvoshoz és ha nem hajlandó beutalót adni, talán ráborítom az asztalt, mert már 2 hónapja ezért járkálok, kezd elegem lenni az egészből.
nem lehet, hogy éhes? Evés után 3 órával az lehet éhes is.
A dokinak meg mond meg ha Ő nem gasztrós akkor adjon szépen egy beutalót, ez a dolga.
Én nem értem, hogy miért olyan nehéz egy beutalót megírni. Én is állandóan harcoltam a körzetivel, aztán mondtam neki hogy ha nem ért hozzá akkor nem szóljon bele, csak írja meg a papírt.
Sajnos az ágy megemelésen már túl vagyunk.
Még azt sem tudom, hogy etetés után 3 órával félrenyel-e, vagy tényleg a sav okozza, hogy a kis nyaka megmerevedik és elvörösödik. látszólag nem vesz levegőt, amikor felemelem, akkor pár pillanat múlva el kezd sírni.
Nem szoptatok, sajnos egyáltalán nem volt tejem, mindig tápszert kapott. Először HUMANA HA-t, most pedig MILUMIL AR OPTIMA tápszert a sok bukás miatt.
Voltunk már gyomor és fej ultrahangon, fejlődésneurológiai vizsgálaton, de semmi..
Persze gastroenterológushoz nem küldtek el, pedig talán itt lenne a megoldás.
Most ezen munkálkodom, hogy kapjak beutalót.
Első körben próbáld ki, hogy megemeled neki az ágyát a fejvégnél, nekünk ez bevált.
Van, hogy büfi is okozhat görcsöt, az tud rendesen csikarni.
Persze beszélj a dokival, hogy problémák vannak, lehet nem sav, csak egy kis érzékenység hisz nagyon picike még. Még igazából ilyenkor minden piszkálhatja őket, lehet elég egy allergén tápszer vagy csak egy csere. Nem tudom, hogy szoptatsz-e még, de az is lehet hogy vagy sokat eszik vagy keveset.
Most még sok minden lehet, nem biztos hogy ez sav ám.
Szóval ez savas görcs....:-(
3 hónapos lesz a kislányom 20-án.
Ezidő alatt kb 9x fordult ilyen elő:-(
valami olyasmin. nekünk a régi orvosunk azt mondta hogy epis roham, más orvos is azonnal leszedálta volna, de az eeg kimutatta hogy ez nem roham neki, ekkor jött hogy reflux és baromira marja a sav szegényt.
Nem néztem utána, de mennyi idős a kicsi?
Szia!
Milyen a savas görcs? Szerintem az én kislányom is refluxos, nálunk evés után 3 órával a kislány mintha nem venne levegőt, megfeszül teljesen és elvörösödik a kis feje.
Ilyenkor felkapom és helyre is jön szerencsére.
Ezt nevezik savas görcsnek?
Nem vagyok még túl jártas a témában:-(
Szia!
Nálunk azonnal jelentkezett a savas görcs, szinte azonnal jelentkezett a tünet.
Sziasztok!
Azt mondják az allergiás reakció 72 órán belül jön ki. Nálunk általában másnapra jön ki neki.
A kisfiamnak is az egyik tápszertől nagyon fájt a hasa, de már nem emlékszem melyiktől.
Sziasztok!
Mivel úgy látom, Ti gyakorlotabbak vagytok a témában, szeretnék egy kis segítséget kérni.
Kisfiam most 8,5 hónapos, a kezdetektől sokat bukó baba volt, de mivel az első hónapokban 1-másfél kilót hízott havonta, a gyerekorvosunk nem látott okot aggodalomra. Nyáron kezdődtek a problémáink, amikor már nem bukásról volt szó, hanem hányt, pedig semmiféle tejterméket nem kapott, még olyat sem, amiben tejpor lett volna, erre mindig figyeltem. Gasztroenterológián is jártunk, ahol refluxra gyanakodtak, illetve megemlítették a tejallergiát, mint lehetséges kiváltó okot. Sajnos ekkor a súlygyarapodás is megállt, de aztán újra megindult szerencsére. A gyerekorvos Milumil Pepti PLus 2-es tápszert írt fel, ezt kellett minden gabonapépbe belekevernünk.
Mára ott tartunk, hogy néha-néha bukik, bár hozzáteszem, nagyon aktív baba, meg sem áll egy percre sem, így az orvosok szerint ettől is lehetnek ezek...két és fél hete kap babajoghurtot és tejpépet, egyszer egy nap, mivel az orvos azt mondta, próbáljuk meg elkezdeni a terhelést, eddig soha nem evett ilyeneket. Semmiféle tünetet nem tapasztalunk nála eddig (a bukások száma se több, se kevesebb nem lett), se ekcéma, se véres széklet, nagyon szereti a babakekszet is, szívesen eszi ezeket. Az orvos szerint még kellene várnunk 2-3 hetet, hogy biztosan kijelenthessük, vagy kinőtte, vagy nem is ettől volt a sok hányás, bukás.
Nálatok a tejallergiára jellemző tünetek mikor jelentkeztek? Azonnal, vagy valóban több hét múlva? Nincs tapasztalatom ebben, és nagyon reménykedem, hogy továbbra is kaphat tejtermékeket. Köszönöm előre is!
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam most lesz 7 hónapos 26-án, tejallergiás. Tudnátok nekem receptekben segíteni?
- Gyerekem tejallergiás születése óta, azt mondta a doki, adjak neki szója vagy rizstejet, hol lehet ilyet venni?
- Laktózmentes tej tejallergia esetén is biztonsággal adható, vagy csak tejcukor érzékenységnél?
- Tejcukor-érzékenység vagy tejallergia?
- Mit lehet enni-inni felnöttkori tejallergásoknak?
- Receptek tejallergiás gyerekeknek