Van olyan aki még nem kapott levelet a magánnyugdíjpénztárától? (beszélgetés)
Hol? Az OTP magánnyugdíjpéztár honlapján? Itt:
[link] ?
Ha a bank honlapját nézed, akkor banki infók vannak, de manyup honlapon manyup infók, nem?
Nem egészen így volt :-)
Csodálkozom, hogy mekkora kavarodás van egyébként a fejekben ezügyben.
Ez van odaírva hozzá:
"A Netpartner szolgáltatás segítségével Ön napra pontosan informálódni tud biztosítási szerződéseiről és ügyfélszolgálati akciókat is el tud indítani!"
azért,mert ott nincs semmi
allianz
Azt mindenki tudja, hogy van egy internetes regisztrációja, ahol megnézheti a személyes adatait a pénztárban. Ezt a szerződéskötéskor kapott papírok tartalmazták, amit aláírt.
Tényleg nem értem, miért nem nézték ott meg, akik nem :-)
Ezt most találtam
Kedves Ügyfeleink!
Az OTP Magánnyugdíjpénztár a jogszabályokban előírt határidőnek megfelelően május 31-én lezárta a társadalombiztosítási rendszerbe átlépő tagok egyéni számláit és felkészült ezen vagyon átadására az Államadósság Kezelő Központ részére a június 12-i határidőig. Az átlépő tagok a tagi kifizetések összegéről 2011. július 15-től honlapunkon tájékozódhatnak. Ezen kívül a feldolgozást követő kifizetésekkel egy időben, augusztusban, hivatalos levélben is értesítjük volt tagjainkat egyéni számláik elszámolásáról. A kalkulációk júliusi lezárása után elindulnak a kifizetések, várakozásaink szerint a jogszabályban meghatározott augusztus végi határidőig minden kifizetést teljesítünk.
Itt valami félreértés van. Értesíteniük kell a tagokat, de ezt nem csak levélben tehetik meg. Ugyanolyan értesítésnek minősül, ha az ügyfél saját felhasználói profiljába feltöltik az adatokat.
Nekünk is ott van, levelet nem küldenek róla.
Szia!
Levélben történő értesítés kötelező. Szerintem, aki nem kapott kézhez levelet, az nem a bank hibája. Én már régen kaptam levelet. Abban csak a sima hozam volt kimutatva, ami azóta jócskánt csökkent tudomásom szerint. A visszalépő tagireálhozamom iránt pont pár hete kerestem fel az Otp-t levélben. Ezt kaptam válaszul:
...Ha minden információ a Pénztár rendelkezésére áll, több mint 700 000 (volt) tagunk esetében kell elvégezni a visszalépő tagi kifizetések számítását - ide értve a más pénztárból átlépő tagokat is –, adott esetben akár 13 évre visszamenőleg, havi adatok alapján összesítve. Azonban nem csak a számítások, hanem azok ellenőrzése is időigényes folyamat, melyet szintén el kell végeznie a Pénztárnak, hiszen ezen adatok alapján történik a visszalépő tagi kifizetések visszaigénylése is a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól.
Az eddig leírtakra tekintettel, a visszalépő tagi kifizetések összegéről július 15-ét követően tudunk pontos információt adni.
A hatályos jogszabályok értelmében, a nyugdíjpénztárak a visszalépő tagi kifizetések összegét 2011. július 20-ig igénylik vissza a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Az Alap a magánnyugdíjpénztár visszaigénylésének kézhezvételét követő 2 munkanapon belül kezdeményezi a visszaigényelt összegnek a magánnyugdíjpénztár pénzforgalmi számlájára történő utalását. A magánnyugdíjpénztár a kifizetéseket a tagi nyilatkozatoknak megfelelően, a visszaigényelt összeg jóváírását követően, legkésőbb 2011. augusztus 31-ig végzi el.
A tagi kifizetések összegeiről 2011. július 15-ét követően a honlapunkon és telefonos ügyfélszolgálatunkon tájékozódhatnak volt tagjaink. Ezen kívül, az utalások megkezdésével párhuzamosan minden átlépő volt magánnyugdíj-pénztári tag postai úton hivatalos értesítő levelet kap augusztus 31-ig.
Szíves megértését, és türelmét ezúton köszönjük!
Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésére.
Tisztelettel:
Váriné Julia
Központi Ügyfélkapcsolati Osztály
További ajánlott fórumok:
- Kapott valaki már ilyen levelet??
- Levél a NAV-tól, kapott vki mostanában bármilyen levelet?
- Kapott még vki ilyen levelet iwiw-en?
- Márc. 31-ig kell nyilatkozni a magánnyugdíjpénztár tagoknak a hozamukról vagy a levelet kell megkapniuk addig?
- Kapott már valaki ilyen levelet? Kipróbálta valaki? Tényleg lehet vele üdülni, vagy csak átvágás?
- Van olyan köztetek, aki még nem kapott súlyadóról levelet?