Van köztetek orvos (belgyógyász, háziorvos), aki felnőttkori bárányhimlő oltással kapcsolatban tud segíteni? (tudásbázis kérdés)
Én sem vagyok orvos, de orvos ismerőseim nagyon ajánlották ezt a védőoltást.
Nagyobb a kockázat, ha elkapod felnőttként a bárányhimlőt, mintha beadatnád az oltást.
A bárányhimlő felnőtt korban nagyon veszélyes lehet, súlyos szövődménnyel /pl. agyhártyagyulladás: ami tartós rokkantsághoz vezet stb./ és halállal végződő esetek sajnos minden évben előfordulnak. Én a jelen állapotodban is a védőoltást választanám.
Szegénykém! :-(
Hát ezért félek én is..
Nem tudom, jelen állapotomban melyik a kevésbé kockázatos.
Ő azt javasolta, hogy kérdezzem meg a háziorvosomat. :-)
De a kedves régi doktornénim már nem dolgozik, aki van helyette, azzal egyszer találkoztam kb. két percet..
Gondoltam próba cseresznye, hátha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban. :-)
az orvosodnak csak egy telefonjába kerülne és felnőtt kórházban, klinikán, vannak immun-szakrendelések, vagy ott,
vagy pedig bármelyik gyermek klinikán talál védőoltás szakrendelést, ott biztosan segítenek :)
Nem voltam még bárányhimlős. A fiam ovis csoportjában most többen is azok. A fiam be van oltva (igaz még csak egy oltást kapott, mert akkor még azt mondták, elég egy a védettséghez).
Hat hete volt hasplasztikám, ami szépen gyógyul, kivétel egy részen lett egy seb rajtam (képeim között látható), ez három hetes, a kezelő orvosom szerint szépen gyógyul. Ha ez nem lenne, az orvosom szerint beadathatnám az oltást, de gyógyuló seb mellett nincs tapasztalata, mi a teendő.
Mi a nagyobb kockázat? Ha most elkapom egy ilyen műtét után, gyógyuló seb mellett, felnőttként, vagy ha beadatom az oltást?
Előre is köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- MMR és bárányhimlő elleni oltás felnőttkorban