Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Van köztetek orvos (belgyógyász, háziorvos), aki felnőttkori bárányhimlő oltással kapcsolatban tud segíteni? fórum

Van köztetek orvos (belgyógyász, háziorvos), aki felnőttkori bárányhimlő oltással kapcsolatban tud segíteni? (tudásbázis)

10. Rege78 (válaszként erre: 9. - Tündér74)
2010. ápr. 15. 08:46
Igen, én is arra hajlok, akárhogy gondolkodom, még mindig kisebbnek tűnik az a kockázat, persze laikusként.. :-P
2010. ápr. 15. 08:43

Én sem vagyok orvos, de orvos ismerőseim nagyon ajánlották ezt a védőoltást.

Nagyobb a kockázat, ha elkapod felnőttként a bárányhimlőt, mintha beadatnád az oltást.

A bárányhimlő felnőtt korban nagyon veszélyes lehet, súlyos szövődménnyel /pl. agyhártyagyulladás: ami tartós rokkantsághoz vezet stb./ és halállal végződő esetek sajnos minden évben előfordulnak. Én a jelen állapotodban is a védőoltást választanám.

8. Rege78 (válaszként erre: 6. - 61698013d8)
2010. ápr. 15. 08:27

Szegénykém! :-(

Hát ezért félek én is..

Nem tudom, jelen állapotomban melyik a kevésbé kockázatos.

7. Rege78 (válaszként erre: 5. - Katinkaboszi)
2010. ápr. 15. 08:21

Ő azt javasolta, hogy kérdezzem meg a háziorvosomat. :-)

De a kedves régi doktornénim már nem dolgozik, aki van helyette, azzal egyszer találkoztam kb. két percet..

Gondoltam próba cseresznye, hátha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban. :-)

2010. ápr. 15. 08:20
Nekem saját tapasztalatom, a gyermekeimet beoltattam, igaz csak egy oltást kaptak, azóta már új az álláspont és kettő szükséges. Szóval a nagyobb az oltás ellenére elkapta, de viszonylag hamar túl lett rajta. a kisebb nem kapta meg. Viszont én elkaptam és olyan beteg voltam, hogy azt hittem kipurcanok. sok volt rajtam és fájt, viszketett és nagyon csúnya volt. Megnyaltam a kisebb fagyiját, ha már lúd, legyen kövér, akkor legyünk rajta túl véglegesen, de ekkor sem kapta el. őt védte az oltás. Ha a területi Ánszt-t felhívod, akkor ott tudnak felvilágosítást adni arról, mikor adható be.
5. Katinkaboszi (válaszként erre: 4. - Rege78)
2010. ápr. 15. 08:13

az orvosodnak csak egy telefonjába kerülne és felnőtt kórházban, klinikán, vannak immun-szakrendelések, vagy ott,

vagy pedig bármelyik gyermek klinikán talál védőoltás szakrendelést, ott biztosan segítenek :)

2010. ápr. 15. 08:07

Nem voltam még bárányhimlős. A fiam ovis csoportjában most többen is azok. A fiam be van oltva (igaz még csak egy oltást kapott, mert akkor még azt mondták, elég egy a védettséghez).

Hat hete volt hasplasztikám, ami szépen gyógyul, kivétel egy részen lett egy seb rajtam (képeim között látható), ez három hetes, a kezelő orvosom szerint szépen gyógyul. Ha ez nem lenne, az orvosom szerint beadathatnám az oltást, de gyógyuló seb mellett nincs tapasztalata, mi a teendő.

Mi a nagyobb kockázat? Ha most elkapom egy ilyen műtét után, gyógyuló seb mellett, felnőttként, vagy ha beadatom az oltást?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. ápr. 15. 08:06
engem is erdekelne, most akarom beoltatni magam....
2010. ápr. 15. 08:05
kérdezném mi a gond, mert bár egyik sem vagyok a felsoroltak közül, de a fiam felnőttkorban kapott bárányhimlő ellen védőoltást.
2010. ápr. 15. 08:01
Van köztetek orvos (belgyógyász, háziorvos), aki felnőttkori bárányhimlő oltással kapcsolatban tud segíteni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook