Van köztetek olyan, aki szervezett baba-mama börzét? (tudásbázis)
Bocsi, nem volt netem.
Piacon árulni a saját kinőtt, megunt ruháidat - tehát nem kereskedni - 600.000 Ft-ig adómentes. Csak a helypénzt kell megfizetned. Még számlát sem kell adnod róla. Érdemes viszont füzetet vezetni, hogy melyik nap mennyit árultál. Mert ellenőrök járhatnak, és ha éppen nem első esetben ellenőriznek bizonyíthasd, hogy nincs nagy forgalmad.
Börze rendezéséhez vállalkozói kell. Legjobb egy rendezvényszervezői. És a vállalkozással járó dolgokat kell fizetned utána. Ekkor szedhetsz asztalpénzt és belépőt.
Megoldás lehet, ha meg tudod oldani - én így csinálom, mert nem ebből élek, csak a feles ruháktól akarok szabadulni -, hogy ingyen csinálod az egészet, külön bevétel nélkül. Persze ehhez kell egy partner, aki adja a helyet.
A környékünkön nagy divat kerti turit rendezni. Meghirdeti egy közösségi oldalon vagy e-mailben az ismerősei körében, hogy melyik nap kipakol és szabad a vásár.
Remélem tudtam segíteni.
Szia!! Nálunk itt Pest megyében, a piacon szoktunk havi egyszer árulni. Miután (még ha pént is kapsz érte) ez nem valószínű, hogy kereskedelmi mennyiség, így nem kell hozzá (szerintem) semmi. Szedd össze a környékne a kismamákat, de ha biztosra akarsz menni, menj be a helyi önkormányzathoz, és kérdezz rá!! :)
Sok sikert!!!
További ajánlott fórumok:
- KISMAMÁK, ANYUKÁK! - Baba-Mama Klub
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?
- TE mit vársz egy baba-mama börzétől? Árultál már ilyenen?
- A III.kerületben szeretnénk csatlakozni egy baba-mama klubhoz.Van köztetek valaki aki tud egy jó helyet, jó társasággal?