Van köztetek olyan aki a földhivatalnál dolgozik vagy volt már ilyen ügye? (beszélgetős fórum)
Végül is ködbe megy, vagy füstbe?! Akárcsak a terv...?!
Szerintem is beszéljetek a hivatallal, hogy lehet-e valamit tenni.
Eleg zavaros :(
a kodber az kotber :D
ááá nem akarok visszafizetni,mert nem jogos a követelés,de majd kiderül mit fizetnek vissza!
Ja és azt mondják,hogy annyiért vegyél amennyiért eladtad vagy fizess,de letétbe a vétel ár egy résza és a feltétele,hogy visszautalják az,hogy tulajdonos legyél egy másik ingatlanba,szerinted ki az az eladó aki tulajdonosnak ír a tulajdon lapon amíg nem fizeted ki?Róka fogta csuka......
az....
azt mondták,ha egy nap van hátra, akkor is be kell tenni letétbe vagy visszafizetni!
a felfüggesztés ideje nem számít bele a lejáratba és így hosszabbodik a véglezárás!
Most adjuk el a házunkat!
A tulajdoni lapon nem lett feltűntetve, hogy a szocpol melyik hányadra került, így attól félek, hogy az egész eladást nézik, de a negyed része a tesómé lett!
Amikor a szocpolt felvettük 2003-ban, akkor még csak 1/2 arányba voltam tulajdonos, ami a tulajdoni lapon úgy lett feltűntetve, hogy a szocpol bejegyzésre került, de nem írták oda melyik részre vagy lehet, hogy a név szerint egyértelmű? Most amikor eladtuk örököltem még ¼-et, de az akkor még nem az enyém volt! Már megküldte a kincstár, hogy el lett indítva a törlés, letétbe tettük a felvett pénzt, amit a másik házra terhelnek majd! A mostani állapot szerint, ha a ¾-ed részt nézzük nem annyiért vettünk házat, de ők azt írták, hogy ha kevesebbért veszek, akkor részarányosan levonnak pénzt, de mit néznek?
Attól félek, hogy kicsúszok az időből és a vevők nem tudnak rákerülni a tulajdoni lapra és ködbért kell fizetnem!
Mennyi idő, amíg ezt a földhivatal törli?
Járt már valaki így vagy tud valaki segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Dolgozik köztetek valaki napi 12 órát a hét 5 napján?
- Van köztetek olyan aki villamosmérnökként dolgozik? Volna egy kérdésem
- Van köztetek olyan akinek családtagja, ismerőse külföldön dolgozik?
- Van köztetek fogászati asszisztens, aki ebben a szakmában dolgozik mi a véleménye, szereti-e csinálni?
- Gyógynövény szaküzletet nyitnék, mik a feltételek ehhez?Van köztetek olyan akinek ilyen üzlete van, vagy ilyenben dolgozik?
- Dolgozik valaki Földhivatalban? Hogyan lehet termőföldet belterületté nyílváníttatni és mennyibe kerül?