Mi az értelme az életnek? (beszélgetés)
Még elemiben az első 2-3 osztályban mi is vittük a kis üvegben a tintát, mellette a tollat. Valóban volt a padokon kivésve egy-egy tintásüvegnek való mélyedés, hogy borítsuk ki a tintát. De mi voltunk olyan ügyesek, hogy még az is sikerült.
4-5. ??? osztályos voltam, amikor az első töltő tollat kaptam, és jajj, de nagyon büszke voltam rá!
Ha jól emlékszem, akkor még a közönséges "hajó-pallók" voltak a termekben, és valóban gázolajjal kentékbe vastagon. Alaposan magába szívta az olajat, így vizes, sáros cipővel rámenni is elég volt felsöpörni, kicsavart ruhával feltörölni.
A parkettát a mikor lerakják csiszolják és utána eleinte még az u.n. színtelen csónak-lakkal kenték le 2-3 sorral is. No takarításkor azt kellett vixolni, és puha száraz ruhával végig dörzsölni, hogy ragyogjon, mint a ... De ha igazán szép volt, a szőnyeg is úgy csúszott rajta, hogy szinte életveszélyes volt rajta közlekedni.
:)))
Hát igen...
De ha a férfiakat más elfoglaltság miatt keresi, akkor is, négyet egyszerre, egy kicsit nem sok????
Az ajtóról jut eszembe, Németországban láttam egy üzlet ajtaján:
Női kisegítőt felveszünk!
Vagy négy szorgalmas férfit.
Nem szégyen a fizikai munka, csak abba másként lehet elfáradni, mint az irodai munkában.
De szerencsém volt abban, hogy gyerek korunkban a házimunkából bizony ki kellett vennünk a részünket, így nem okozott gondot, hogy súrolok, felmosok, stb. stb.
A rendszerváltás után nekem is volt egy olyan időszakom, amikor nem volt munkám (az állami céget felszámolták), akkor én is az utcát jártam.
Találkoztam egy régi ismerőssel, panaszkodott hogy a vállalkozásukba ilyen-olyan munkára nem találnak embert, mert... mindegy volt nekem, hogy nem kell hozzá végzettség, munka volt, pénz volt, rögtön elvállaltam. Aztán ott már naponta emberek között voltam, tudták a városban milyen végzettségem van, mit tudok a szakmából... szóltak, amikor annak megfelelő felvétel volt egy cégnél... szép lassan araszolgattam kifelé a gödörből.
Ha itthon ülök, mert egy félórás, órás eü. séta elég címszóval, jövök vissza a 4 fal közé, talán sohasem találkozok ezzel a régi ismerőssel.
Mert: véletlenek nincsenek. És amikor az ember kénytelen a 0-ról újraépíteni az életét, akkor totál mindegy milyen munkával kezdi, csak kezdje el. Ugródeszkának jó volt nekem a takarítónői munkakör is. :)
Csak azért gondoltam nézegetni az ajtókat, mert (nálunk) leginkább az üzletek ajtajára, kirakatára teszik ki a hirdetményeket, ha valamilyen munkatársat keresnek.
Persze ha nem munkahelyi problémáid vannak, nem a mi hibánk, ha sikerül kitalálnunk mi is valójában a bajod.
Nyalogathatod még egy db-ig a sebeidet, majd rájössz, hogy az nem vezet sehova. Vagy felállsz a gödör alján és elkezdel kimászni belőle, vagy ott maradsz örökre. Ez a te döntésed, a te választásod lesz!
kébzeld el minden nap kimegyek pont annyit mint szükséges.
az meg mire jó hogy hogy nézni ajtokat egyebeket ?
mitől lesz jó nekem így
ismerös pont elég ami van még sok is
barátra ( gyerekori barát akiben 100% megbizol az vág át a legjobban)meg nincs szükségem az vág a legeslegjoban át nem ajánlom senkinek.
olyan rolvan szó amiből sosem tudok kimászni
ennyit eről a ismerős bart kérdésről
Ez azt jelenti, hogy nem igazán kapálóztál azért, hogy benn maradj a sodrásban, így felakadtál a bedőlt farönkön, vagy akár csak egy gyenge ágon, és most punnyadsz a posványban.
Jusson eszedbe a mese a 2 békáról, amelyek bele estek a tejfölös csuporba: az amelyik elkezdett kapálózni, addig-addig, hogy túró lett a lába alatt a tejfölből és kimászott a csuporból, a másik pedig nem tett semmit, és a végén elmerült.
Tessék minden nap kimenni az utcára, ismerősökkel, ismeretlenekkel beszélni, nézni az üzletajtókra, egyebekre kirakott tace-paokat, olvasni hirdetések, akármit, akárhol megpályázni... a lehetőséget csak így fogod tudni megtalálni, ha bent ücsörögsz, és nekünk panaszkodj, az nem fog hozzád becsöngetni.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Szólánc! Az utolsó szó utolsó betűjével írj egy értelmes szót!
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- Szerinted mi az élet értelme?
- Mi értelme van az életnek?
- Ha az embernek nincs párja, gyereke, családja, akkor mi értelme az életnek? Csak a létfenntartás?