Van egy ősrégi vasalóm, de valami ráégett anno, hogy tudnám leszedni? (tudásbázis)
Ha a maratás szépen egyenletesen marja felületet tehát nem lesz foltos és egyébként nem karcos akkor nem fontos a végső mechanikus pulírozás.
A vasaló felületnek lehetőleg tükrösnek kell lenni,ez az ideális de ha durva karc nincs benne akkor már majdnem jó.
Én a konyhában a rozsdamentes tűzhely és a szagelszívó tísztítására használom.Nagyon vigyázok hogy az egész felület egyenletesen át legyen kenve a maró anyaggal.Így egy teljesen homogén felületet kapok
NE!NE! NE!
Nehogy nekiállj zsilettel,késsel,baltával meg mit tudom én miket ajánlottak itt!
A vasaló felülethez soha nem szabad goromba mechanikus eszközökkel hozzányúlni.
Azt javaslom :talpával felfelé egy stabil karton,vagy müanyag dobozra rögzítsd,úgy,hogy körbelegyen tekerve egy kidobásra szánt ruhával,(pl.férfiing)
Ezt gondosan mert most kémiai művelet következik és nem szabad semminek lefolyni a vasaló oldalára!
Lehet kapni úgynevezett hideg zsíroldót tűzhelytisztításhóz,de lehet hogy nálad is van.
A vasaló szennyezett részére vigyél fel egy réteget,jó ha egy vatta, vagy puha ruhával egyenletesen elkened,mert maró,lugos anyag.GUMIKESZTYŰ viselés fontos!Vigyázni kell ,egy csepp se follyon le az oldalára ,mert megmarja a felületet.
kb 10 percig hagyd hadd dolgozzon most a kémia!
Majd egy nedves ruhával töröld le külső szélektől befeléhaladó mozdulattal.
Szükség szerint meg kell ismételni ,mig a ráégett anyag fel nem oldódik.
Ha az idegen anyag eltünt és vízes ruhával biztosan semlegesitve lett a felület, és fényesre akarod akkor lehet finomm filccel,polírozó pasztával (lehet kapni jó szerszámboltokban ,de a fogkérm is megteszi)egyirányú mozgással előre-hátra ki lehet fényesíteni.
De ha apuci ügyes ,akkor forgó filckoronggal is ki tudja pulírorni.
Próbáld meg pengével levakarni,esetleg felmelegitve,csak meg ne égesd magad!Utána jöhhet
a súrolóanyag,smirglimeg a mi eszedbe jut!
Próbálkozz finom súrolószerrel.Mint pl:a Ciff
De lehet, hogy nagyon kitartónak kell lenned, hogy sikerüljön...drukkolok.Én is szeretek mindenfélét megmenteni.
Szia!
Írtad,hogy régi a vasaló.Akkor azon még nincsenet lyukak mint a gőzölős talpán?
senki nem tud segiteni???
legysziii
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, mikor kell leszedni a sütőpapírt a sütiről úgy, hogy ne ragadjon rá?
- A kisfiam összefirkálta a falat ceruzával és nem tudom leszedni. Valami ötlet?
- Épített körmöt leszedni?
- Nem tudom a vízkövet leszedni a fürdőszoba csempéről és a...
- Hogy lehet otthon leszedni a fogkövet?
- A vasaló aljáról a ráégett dolgot mivel lehet leszedni?