Hogy lehet otthon leszedni a fogkövet? (tudásbázis)
Magánfogorvosom egy lukas fogamat tömte. Mikor végzett, megjegyezte, hogy a fogkövet rajtahagyja, mert ebben a korban már csak kárt okozna a fögkőeltávilítással...
..és barátságosan megmutatta különböző ábrákon, mi is történne..
Marad az évtizedek alatt jól bevált fogmosás.
Én egy időben Corsodyl-lal öblögettem ( nem fogkő leszedés céljából) de azt vettem észre hogy felpuhította a fogkövet és finoman le tudtam kapirgálni.
Persze ez nyilván nem a legjobb módszer, de nekem ez bevált. Bár nekem csak 3-4 fogamon van belül fogkő.
Sziasztok, én is készülök a fogkő eltálítására, most megyek először. Én is azt kérdezném-e hogy ez a művelet fáj-e?
Köszi a válaszokat.
sziasztok!!
Éppen arra akarom elszánni magam hogy fogkőeltávolításra menjek. Azt szeretném kérdezni hogy fáj-e. Kell félnem tőle??? És mit használ hozzá a doki??
Kérlek titeket hogy levélben válaszoljatok
Köszönöm
Mindenkinek egyéni hajlam, hogy milyen ütemben nő a fogköve, akinek gyorsan nő, annak félévente kell leszedetni, akinek lassabban annak ritkábban. A nyál összetételétől függ!
Fogkőleszedéskor nem lehet fogzománcot eltávolitani, arra nem képes a fogkőleszedő eszköz. Valószinűleg nálad a foginy sérült meg és húzódott lejjebb, szabaddá vált a fognyak és ezért lett érzékenyebb.
Nem kell fél évente dokihoz járni, hogy ellenőrizzék a fogkövet, leszedetni sem kell fél évente, hisz ennyi idő alatt nem nő a fogadra.
Aki rendszeresen mos fogat, annak az is lehet, hogy egész életében nem kell leszedni, hisz alig lesz rajta.
Sajnos én is jól "beszívtam", amikor 18 éves voltam, akkor leszedettem. Kérdezte is a doki, hogy komolyan le akarom szedetni, hisz szinte semmi sincs rajta. Persze le lett szedve, de azzal a minimális fogkővel szépen lejött a fogzománc is a fogaim tövéből, szóval csak ártott az egész művelet. Azóta kénytelen vagyok mindig érzékeny fogra való fogkrémet használni, mert mással fáj a fogmosás, ilyen fogkrém nélkül képtelen lennék megenni a savas gyümölcsöket, mint a szilva, graperfuit, alma, stb, sőt, még így is gondom van a csokival. Nincs egy lyukas fogam se, makk egészségesek a fogaim és egy ilyen buta döntés miatt azóta is szenvedek a fogaimmal...
A fogkövet csak a fogorvos tudja eltávolítani speciális eszközzel. Csak ha puha lepedék van a fogaidon, azt tudod otthon súrolgatni, a fogkövet hiába is próbálnád.
A fogkőeltávolítás körzeti fogászati rendelőben ingyenes, magánorvosnál fizetni kell érte.
Ez igy igaz, sQt volt amikor ecetes-citromos szódabikarbónával dörzsöltem :) És volt olyan jó mint a drága csoda porok.
De nem szabad sürün és erQsen idézlek: sikálni :)
Nem ingyenes min.5000,-Ft.
Maszekban, nekem 18.000,-Ft-ért csinálták, de ott aztán mindent bevetettek.
Nagyon fontos, ha fogköved van, tilos fogselymet és fogzuhanyt használni.
A fogkő fogínysorvadást okoz.
Régen, szódabikarbónával súrolták otthon.
Otthon lehet úgymond koptatni a fogkövet, ehhez fogport kell venni. De ez nem elég, ha nagyon sok a fogköve valakinek, ez inkább arra jó, hogy mondjuk heti egyszer alkalmazva megelőzzük a fogkő kialakulását. Egyébként a fogpor neve Dentomin. Drogériákban nagyon olcsón beszerezhető.
Viszont a fokgő eltávolítást én is úgy tudom, hogy ingyenes.
További ajánlott fórumok:
- Házra ráfutott borostyánt hogyan lehet leszedni tartósan?
- Nézted a "Játék határok nélkül"-t? (Ha tudod, hol lehet leszedni az évadokat, légyszi írd meg priviben.)
- Hogyan lehet házilag leszedni a műkörmöt? (3 hetes)
- Meg lehet valahogy oldani, hogy az iwiw-ről ne tudják leszedni a képeimet?
- Mivel lehet leszedni a vasaló talpáról azt a ráragadt "valamit"? Bocsi, nem tudom mi az, de szerintem tudni fogjátok miről van szó.
- Tanácsokat várok! Mivel lehet fehér cipőről leszedni a kék színt, ha a farmernadrág megfogta?