Van egy 1 éves kisfiam akivel gyesen vagyok 20 hónapos lesz mikor kistesója születik. Most hogy fogom kapni a gyest? (tudásbázis)
ha van egy egyéves gyereked, akkor valószínű, hogy most mentél el dolgozni
kérdés mennyi nap hiányzik a 365-höz hogy kaphass tgys-t és gyedet
1997. évi LXXXIII. törvény - a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól
Érdemes utána számoltatni, hogy ha Gyed-re mennél, akkor mennyi összeg kaphatnál. Ha megillet és jobban jársz, akkor vissza kell mondanod attól a naptól fogva a nagyobbikra a gyest, mert nem kaphatsz 2 féle juttatást.
Gyes esetén nem muszáj a kicsire igényelned, csak az után, ha a nagyobbikra lejárt. Tehát a nagy 3 éves koráig kapnád rá, és utána igényled meg a kicsire.
Gyesen ? Nem gyeden vagy most ?
Ha a kicsit megszületik csak rá kaphatsz juttatást. THGYAS, GYED, és a kettőjükre családipótlékot.
Azt hogy hogy számolják nem tudom. Mivel elég kevés bejelentett béred nagy összegre ne számíts.
Ezt én mondom laikus, de a TB-t kellene kérdezni ott tudnak pontos felvilágosítást adni :)
További ajánlott fórumok:
- 2009 májusában új élet születik
- Csillag születik
- Csillag születik 2012
- Hunor - Valentin angyalka kistesója
- Keresztfiunknak kistesója született. Milyen értékben illik ezután ajándékozni a két gyereknek?
- A kisfiam egyre többet látom nem mer az illető szemébe nézni akivel beszél, sőt ha belenéz huzgálja a szemét.Segitsetek mitől van ez?