Van arra szakszó, ha megvan a diploma, de nincs nyelvvizsga? (tudásbázis)
Ebben az esetben egy oklevél van a kezedben a végzettségedről.
Ezt kapják azok is, akiknek már életkorukból fakadóan nem elvárt a nyelvvizsga.
A tanúsítvány a megfelelő szakkifejezés erre szerintem.
Abszolutórium:A tantervben előírt vizsgák eredményes letételét és - a nyelvvizsga letételének és szakdolgozat (diplomamunka) elkészítésének kivételével – más tanulmányi követelmények teljesítését, ill. a szakdolgozathoz rendelt kreditpontok kivételével a képzési és kimeneti követelményekben előírt kreditpontok megszerzését igazolja, amely minősítés és értékelés nélkül tanúsítja, hogy a hallgató a tantervben előírt valamennyi tanulmányi és vizsgakövetelméyneknek eleget tett.
Lényegében ha megvan minden félévi vizsgád, akkor ezt a szót lehet használni. Ez NEM foglalja magába azt, hogy beadtad a diploma munkád, megvédted, és a záróvizsgáid is megvannak.
diplomád nyelvvizsgával van
nélküle csupán tanúsítványt adnak, hogy teljesítetted a követelményt
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról, hogy nem kell nyelvvizsga a diplomához?
- Milyen nyelvvizsgát ajánlanátok? (már évek óta nem sikerül, próbáltam jópárat, 3 éve csücsül a diplomám az egyetemen)
- Ki lehet-e nevezni valakit közalkalmazottnak a diplomás bérrel és munkakörbe úgy, hogy nincs nyelvvizsgája a diplomához?
- A főiskolai diplomámhoz még nem kellett anno nyelvvizsga. 40 elmúltam bőven, újra tanulnék, de nem nyelvet... lehet?
- Hány éves korig kell nyelvvizsga diplomához?
- Elévül a diploma nyelvvizsga hiányában 5 évvel az abszolutórium után vagy ezt eltörölték?