Vályogfalhoz mi kell? (beszélgetés)
Tényleg nagyon köszy, és azt hittem hogy már én idegellek :D
Igen, jól látod, sajnos vagy nem sajnos eléggé távol áll tőlem ez a lakás felújítás, az a probléma hogy a szuper szakember őrült drága és nem tudom megfizetni mint ahogy más is mondta hogy:
,, a jó szakemberre nincs pénz max kokányolásra,,
De az a baj a kokányolással hogy ha nem jól sikerűl meg csinálni akkor nagyobb lesz a baj......
Főzzni szoktam itthon ezt-azt, de elég nehezen tanultam meg, remélem érted
Köszy tényleg még 1x a sok-sok segítséget :)
Kívánom neked és mindenkinek a legjobbakat :)
Írjatok és üdv: Hamyka :)
Én írtam azt is, hogy baltával. Az gyorsabb mint késsel. A szecskavágó, az egy szerkezet. Kézzel vagy villanymotorral kell hajtani és az etetőjébe dugdosni amit le akarsz szecskázni. Olyat nem igen tudsz kölcsönkérni, legfeljebb megkérni olyat akinek van, hogy csináljon neked töreket. Ha kevés kell, jó a baltás megoldás is.
Nálatok én nem tudhatom hol lehet beszerezni szalmát. Itt néha árulják.
köszyke az eddig segítségeteiket :D
hallottam olyat is hogy:
szalmát jó apróra összevágni akár sima késsel és így kész is a törek :D
vagy ez hülyeség? bár ezt ti is ajánlotátok csak szecska vágó késsel, én még életemben nem láttam szecska vágo kést :D azt se tom hogy kitől lehetne szerezzni :D
van bánya homok asszem :D
de nem merek hozzányúlni :O
és kicsit még kijebb megy, kicsit még nagyobb lett a réés, kőműves azt mondta megne próbáljam magam javítani.....
gondnokomnak sikerült kérnie időpontot a polgármesterhez, ő legalábbis ezt mondta :D
beszéltem azzal az emberkével aki árul tejet ( bár azt mondta már nem igazán árul tejet)
és mondtam neki ha lesz törekje szóljon, azt mondta hogy szól :)
tehát:
kíjavítás: vályog+ törek (vályogot beáztassuk vízbe és összekeverjük törekkel ugye??)
aztán malter aztán meszelés??
A cementes,meszes, homokos malter után meszelés?
vagy elöször meszelés aztán malter??
Csináltak már földből is vályogot.:))
Én egyébként láttam itt a városon kívül régen mikor csinálták. Van egy gyepes, terület ahol elég közel van a felszínhez az agyagréteg. Ahonnan kitermelték az agyagot, abban a gödörben felfakadt a víz, úgyhogy még külön vízre sem volt szükség.
További ajánlott fórumok:
- ~~~dupla szólánc~~~ két szót kell írni, az ELSŐT az utolsó befejező betűjével a MÁSODIKAT az első utolsójával
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- 666666 hatbetűs - egy betűt kell változtatni, a helyük marad :)
- Ha egy szóval kellene jellemezni az életed ebben a pillanatban......
- Angol szólánc: az előző szó utolsó 2.vagy 3.betűjével kell a következő szónak kezdődnie
- Nem tudom felrakni a látogató számlálót az adatlapomra! Le tudná írni nekem valaki, hogy kell?