Változókorban hogyan változnak a hormonszintek? (tudásbázis kérdés)
Az ösztrogén nem csak a kellemetlen tünetekre hat, de a Remifemin nem.
"ennek a növényi hatóanyagnak nincs ösztrogénhormon-szerű hatása az emlőszövetre, mint ahogy az emlőrák-sejtek szaporodását sem fokozza. Előnyösen használható az enyhébb panaszokat okozó változókori tünetek kezelésében, mivel hormonmentes, ezért a kezelőorvos javaslata alapján számos olyan esetben is alkalmazható, amikor a hormonkezelés ellenjavallt. Az iCR-extraktumot kizárólag a Remifemin és a Remifemin Plus növényi gyógyszerek tartalmazzák."
Mindenesetre ha nem is teljesen, és ha nem is tartósan, nekem segített.
Annyira nem mentem utána a dolgoknak, mert a tüneteim nem voltak erősek. Mivel ez egy természetes folyamat, és mert nem szenvedtem nagyon, nem is foglalkoztam tovább a dologgal.
Viszont sokan komolyan megszenvedik, és akik ösztrogént kapnak, hálásak érte. Ezt valóban az orvos javaslata alapján kell eldönteni.
Félreérted, mert eszem ágában sem volt senkit sem sértegetni.Elnézésedet kérem , ha úgy tűnt. Ismerem a Remifemint, gyógyhatású készítmény és ösztrogént szintet növeli, amit én nem szeretnék.
Én is utána tudok nézni az interneten dolgoknak, de hiába, mert nem találtam pl. olyat, hogy a változókorban , mi az ösztrogén és progeszteron helyes aránya.
Ne haragudj, ez a fanyalgás nem csak azért esik rosszul, mert egy általam tisztelt, általad pedig nem ismert orvost ironikusan leszólsz, hanem mert ezáltal engem is olyan valakivé degradálsz, aki bármit bekapkod, amit egy fehér köpenyes javasolt neki.
Mivel tudom, hogy fehér köpenyt a boltostól a hentesig, a kórházban a beteghordótól az igazható főorvosig sok mindenki visel, én bizony utánanézek, ha olyasmiről hallok, amit addig nem ismertem.
A Remifemin eléggé ismert, jó hatású készítmény. De ha már nem hallottál róla eddig, és feltételezhetően van interneted, simán utána is nézhetsz.
Nem, mert nem kértem meg rá.
Meg, azt hiszem, ez akkor nem is volt divat.
Ez milyen tünetekben lényegül meg?
Megnézetném szívesen a hormonszintemet, de nem is tudom, melyiket...
Én már túl vagyok rajta.
Az orvos a remifemnint javasolta, és ha visszamentem volna hozzá a rendelési ideje alatt, talán ösztrogént is felírt volna, de én nem mentem.
A remifemin jó volt, de csak egy dobozzal szedtem be, nem volt pénzünk többre, és nem voltak vészes tüneteim.
További ajánlott fórumok:
- Klimax, változókor
- A dolgok változnak, az anyós is változhat
- Tényleg igaz, hogy minél később szül egy nő, annál jobban kitolódik a változókor?
- 53 éves vagyok, változókorban és fogyni szeretnék
- Hogyan éled meg, hogy beléptél a változókorba?
- Van itt olyan, aki tudna mesélni, hogy nála hogyan kezdõdött a változókor?