Van itt olyan, aki tudna mesélni, hogy nála hogyan kezdõdött a változókor? (tudásbázis)
A menstruáció elmaradásával kezdődik, de van akinél nem rögtön marad el, csak kimarad, majd ismét megjön, ilyenkor vigyázni kell mert könnyen teherbe lehet esni.
Nekem a hőhullámok hosszú évekig tartottak, hirtelen leizzad az ember, homloka, haja vizes lesz, de ez hamar elmúlik, csak az a baj, hogy napjában többször jelentkezik. Nekem még a vérnyomásommal lett probléma és a pajzsmirigy működésemmel a váltó kor után. Én hormont nem szedtem, mert több valaki nem ajánlotta. A természet rendjét nem lehet megváltoztatni, és ez igaz is.
Rendszertelenné vált neki, aztán 2-3 havonta jött meg, de a gyógyszer ezt is rendbe tette.
Most fél szemet szed, a mútkoriban abba akarta hagyni, de újra megjött a mensije. Szóval kell a hormonpótlás.
Ertem tehát nem az az elsõ jel, hogy a menszesz elmarad, vagy rendszertelenné válik?
Köszönöm a válaszokat, de még jöhetnek a tapasztalatok.:)
Én 46 körül voltam amikor elkezdtem szédülni, szívdobogásérzetem volt, rosszul éreztem magam. Az ideggyógyászaton kaptam rá többféle gyógyszert, pl Xanax de nem használt semmi. Mondta az orvos, hogy ez változókor előtti idegrendszeri tünet.
Ajánlottak gyógynövényes kapszulát ami bevált, teljesen panaszmentes lettem.
Később rendszertelenné vált a mensesem, jöttek a hőhullámok, idegesség, alvászavar. Megint szedtem a kapszulát és elmúlt.
Anyukámnál hőhullámokkal, kedélyingadozással, nagyon ingerült volt, nem tudott uralkodni az érzelmein.
Fokozottan izzadt és elég kellemetlen szaggal járt.
Alvászavarai voltak....
Gyógyszeresen megoldották a panaszait szerencsére.
Melyek azok a tünetek,amelyek legelõször jelentkeznek?
Tudom mindenkinél másképpen kezdõdik, de mégis szeretném hallani, hogy ki hogyan élte, éli meg?
További ajánlott fórumok:
- Klimax, változókor
- Tényleg igaz, hogy minél később szül egy nő, annál jobban kitolódik a változókor?
- 53 éves vagyok, változókorban és fogyni szeretnék
- Ti hogy viselitek a változókori hőhullámokat?
- A Jégkorszak óriásai nevezetű kiállításról tudna nekem valaki mesélni, aki megnézte már?
- Mellműtétre készülök. dr.Traub Alfrédról tudnátok mesélni?