Vállalom a felelősséget az életemért (beszélgetős fórum)
Nagyon igaz, egyetértek! :)
Az életemeért egyedül én vagyok felelős.
Minden, ami történik velem, belőlem indul ki...
Na látod, mégegy variáció! :)
Pontosan. Ez most a fejlődés időszaka. Ki kell használni. Hatalmas segítséget kapunk mindenhonnan. Sajnos pazarlóan bánunk az idővel. Azt hiszik sokan hogy minden mindegy...
Ezt a témát én a PET-ben olvastam, ez a gyereknevelés "aranykönyve".
Te-üzenet helyett én-üzenet.
Tulajdonképp tényleg mindegy az út, a tréning neve, meg a könyvcím, mert ha tényleg LÁT és HALL az ember, akkor rájön: minden ugyanarról szól, csak kicsit másképp van megfogalmazva, más képeket használ, de a lényeg ugyanaz: a szeretet.
Ehhez pedig elfogadás kell és önismeret, önszeretet...
Ugyanazon a hegyen baktatunk, ki-ki a maga választotta ösvényen. :-)
Én egy önismereti-tréningen találkoztam az ÉN-NYELV fogalmával.
Az ÉN-NYELV vállalja önmagáért a felelősséget, önmagába néz, önmagában keresi a megoldásokat.
A probléma ott van, hogy a társadalom a TE-NYELVET használja.
Pl: "Te vagy az oka annak hogy...!"
"Te...Te...Te..."
A TE-NYELV folyton a másikra hárítja a felelősséget, a másikról beszél, a másikat hibáztatja, a másikat okolja mindenért.
A cél az lenne hogy az egyén leszokjon a TE-NYELV használatáról, és átváltson ÉN-NYELVRE.
Az ÉN-NYELV vállalja önmagát, a hibáit, az erényeit, mindenét.
Ezzel kikerül az egoista játszmákból és öntudatos, felelősségteljes, lelkileg egészséges emberré válik.
Hozzá kell tegyem hogy korántsem egyszerű normális emberré válni, rengeteg kihívással, áldozattal jár.
Nos, rengeteg-rengeteg gyakorlat és út létezik most már ezeknek a problémáknak a megoldására.
Nekem is van egy utam, de ez nem azt jelenti hogy nem vagyok nyitott más megoldásokra.
Sőt! Én pont olyan vagyok hogy mindenre nyitott vagyok.
bizony ám
meg önmunka (Byron Katie, Oravecz Andi)
:-)))))
Na meg katarzis, néha nem is kicsi (bár a katarzis mindig nagy...)
"A felelősség szeretete az jelenti, hogy szeretjük önmagunkat, az igazi énünket, és ezért visszavesszük a hibás projekcióinkat."
/Kurt Tepperwein/
Sziasztok!
Csak egy kicsit olvastalak vissza titeket. A felelősségvállalást én olyan szinten gondolom, és igyekszem élni, ahogy a ho'oponopono mondja. Azaz teljesen. És van remény, mert tényleg egyre többen jutunk el erre a belátásra.
Örülök, hogy itt vagytok!
:-)
A tudatalattiból szivárog valami, ilyenkor tény hogy felgyorsulnak a lelki történések.
Melódikus hangulat...
Bármi megtörténhet...
Egyet se búsulj.Semmi sem történik ok nélkül.Még egy áldozat sem.Én úgy gondolom ,hogy bármennyire érthetetlen a mai világ,valamiért erre kell haladnia...de ha egy ember feltesz egy ilyen kijelentést,hogy felelősséget vállal az életéért ,akkor van remény ,hogy változzon a világ.
:))
Ítélheti ellenségként,és kérdés nélkül ..."cselekedhetne",nem igaz?:))
Mi a különbség?:))
További ajánlott fórumok:
- Fogbaleset - kinek a felelőssége szerintetek?
- Kisgyermekes anyák másképp - belépés csak saját felelősségre
- Leányanya, avagy a felelősségtelen anya?
- Kinek a felelőssége ez ilyen helyzetben? Részletek lent.
- 16 éves lány titokban tetováltatott. Felelősségre vonható a tetováló ha nem volt szülői bele egyezés?
- Ha valakinek a macskája védett madarat öl le, a gazdi felelősségre vonható?