Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Válás vagyon fórum

Válás vagyon (beszélgetés)

1 2 3
jan. 23. 06:35

Nagyon kinosan ugyel arra hogy mostmar hogy van az uj kartyaja a kozos kartyavak velzlenul se fizetne sehol. Neki hatalmas a kp forgalma gondolom azt nyomatja annak nincs nyoma. Illetve tegnap elsoroltam mi miatt kene 50 ezer nekunk.... Azt mkndja jo sok.

Amugy en nwm. Birok igy elni makd hogy a pénzen rugozni kell makd. 50 ezer sok a csaladjara, rezsi, ovis cucc de neki a kp forgalma naponta 100 folott is. Ez köcsög hogy a sajat Gyerekeire nen akar kolteni mar.

Ha elvalnank egy ido utan lehet a kapcsolattartas i szunetelne.... Ezek utan benne van a pakliban

Meg amit elfeljtek hogy bizony ha szetmegyunk en majd szwretnek psit. Amiota vele vagyok nekem nincs párkapcsolatom es szwretnek egy-egy jo szot

jan. 23. 06:26

Szuper!

. De mégiscsak mas a dolog allasa ha mar vab egy ev szamla hiszen minden ami arra jon penz a vallalkozashoz. Korabban jött a lakossagira es nem került bele kozlemenybe semmi. Ha az ev-re megy ilyen az is egyértelmű. Rosszul gondolom?

Mert amugy hop ad szamlat hol nem. Ami az ev-re megy arrol sose ad szamlat. Ha a nav emiatt megnezi teljesen mas lenne a bevetele mert nem adozott ezutan. Ettol mint ev nem kell tartania?

jan. 23. 05:52

A bevétel egy dolog. Ebből levonódik az összes kiadás: bérleti díj, rezsi, anyag, alkalmazott bére meg egy csomó más.

Ami ezek után fennmarad, azzal lehet kalkulálni.

jan. 22. 20:53

Kb 6 hónapja vagyunk kulon.

Neki ez jo.

0/24 vagyok a gyerekekkel.

Ha szetmegyunk viheti két hetente hetvegere. A szülei komolyabb segítséget nem adnak, ahogy eddig sem. Nem hivnak egy ebédre csak karácsonykor mert fáradtság. Alig fűtenek es kosz van.

Ferjnek igy nagyon kenyelmes.luzer vagyok nem is ertem miert mentem hozza.

De ha tetszik neki hogy a gyerekekkel vagyok akkor ne zarolgassa a pénzt. Most érzem ahogy ő is csendben kell maradni. Ebbol még bármi lehet.

jan. 22. 20:31

Oke. De ha van egy ev. kartya a neven es egy közös lakossági.

Akkor minden ami az ev-re megy a vállalkozáshoz kapcsolodo bevétel. Nem nyereség. De bevétel. Tehát nem mondhatja hogy nincs bevetel amikor ott van siman lekerheto. Addig oké nem adokoteles amig a NAV nem vizsgódik. De ha igen akkkr ott van.

A gyerektartas megallapitasahoz nem lenne közel hogy egy ev számlára milyne utalások jonnek neki??

jan. 22. 17:36

Kevered a vállalkozás bevételét, amiből l levonódik az összes felmerült költség, a fizetendő adó és még egy csomó más. Ami fennmarad, az a nyereség.

A gyerektartást nem a bevétel után fogják megállapítani.

A közös lakossági számlának semmi köze nincs a vállalkozáshoz.

64. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 62. - Amaunet)
jan. 22. 16:40

Igazad lehet. Férjem nem biztos pont. Nyilvan nem véletlen hogy két picivel osszepakoltam es a közös hazat mindenestül otthagytam es Anyukamhoz koltoztunk.

Megfontolom. Az idő ugyis eldonti.

Most ha pakol penzt külön számlára se tudok mit tenni. Ha neki igy jobb oke. Hosszútávon az az osszeg elenyeszo es nem fontos. A két Gyerek szamit.

Egyeni vállalkozói számla. Ahogy en gondolom most ezzel picit maga ellen hajtja a malmot.

Ugyanis szerintem mint ev. számla a raerkezo összegek egyértelműen a vállalkozás bevetele kell hogy legyen. Plane hogy van egy közös lakossági számlánk. Igy nem lehet azf mondani azert hogy ennyi haver stb.

Gyerekektartas megállapitasara gondolok. Azt hogy leveszi kp-ban es eldugja ő dolga. Sirba nem viheti

63. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 61. - Amaunet)
jan. 22. 15:37
Az apai nagyszülők semmilyen szinten nincsenek jelen az elerunkben. Mosz hogy igy vagyunk a ferjemmel jittek at es toltottek itt 2,5 orat. Ami nagyin szokatlan volt. Ok soha nem adtak egy tál etelt a gyerekeknek nem babaztak nem vigyaztak rajuk. Nekik ez nyug es bihtosan nem kell
jan. 22. 11:19

Én meghoznám a döntést, és magam adnám be a válókeresetet addig, míg a gyerekek kicsik. Tinikorban mélyebb nyomot hagy már ez bennük. Ha az érdekükben akarsz cselekedni, akkor elválsz, mert a férjed nem fog változni.

Neked sem tesz jót ez a csiki-csuki, ez a bizonytalanság. Kiszámíthatóságra, érzelmi biztoságra kell törekedni.

61. Amaunet (válaszként erre: 59. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 22. 10:39

Mert (gondolom az a terv) majd az apai nagyszülők fognak vigyázni a gyermekekre.

Hasonlóan hozzád, ő is haza költözik a szüleihez és majd az gondjaikra bízza a gyerekeket míg ő dolgozik.

Azt kerüld el, hogy a lakásban fotózzák a gyerekeket, mert bármi vélt vagy valós problémát felhasználhatnak ellened, ha válásra kerül a sor. Mai világban divatos hangfelvételekkel is falhoz állítani másokat.

Igen, keress fel egy válóperekkel foglalkozó ügyvédet! Ő sokat látott, és fel tud készíteni téged arra az esetre, ha nem jönne össze a törekvésed a házasságod helyrehozatalában.

60. libikóka (válaszként erre: 59. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 22. 10:35
Nem értelek,na.Tényleg ezt akarod?Mármint a nem válni?
jan. 22. 09:44

Huha. Lassan ugy erzem kell az ugyved.

De amig ferj mond mindenfelet nem akarom egyszerűen felvenni a fonalat. Inkább a Gyerekekre szanom az idot ea energiat. Inkabb javitani probalom.

Amigy elkezdte mondogatni: hogy amikor velem vannak csak csipszet es nyalokat esznek semmi taplalot. Es ezt egy nap 10*. Holott ez nem igaz! O is tudja en is tudom. Es o agfodik emaitt. Aztan erre megjegyeztem hogy azert bulizni el rudaz mennyire annyira aggodsz. Erre aki erti a viccet az erti.

Most ez is minek? Minek kell lehuzni a masikat?

Meg hogy sosincsenk rendesen feloltoztetve, allnak paucs nelkul a hideg kovon es csipszet esznek. O ebben a par oraban keves ehhez. De eddig egyutt eltunk! A poen ha joban vagyubk o is belatja hogy lehet meset neznie a.lazas 4,5 eves gyereknek.

Most ezek a beszolasok minek? Mire keszulhet?

Itt voltak anyosomek. Na anyoaom az a tipikus ninden hajjal megkent forgassuk ki a masijat mindenbol tipus. Rudom o buzdiotta a ferjemet is a valasra. Nem shereti ferj az anyjat de megis hallgat ra

Erre aposom amikor ktt col nagy latvanyosan odaadott egy level gyogyahert anyukamnak, hogy jajj ez leesett es nemhogy a gyerekek megtalaljak.

Olyan erzesem van mintha gyűjtenek ellenem az infokat.

De nem ertem minek? Amikor a heri valtast tuti nen akarja a ferjem. Ha at is jon koran megy, mert dolga van faradt. Uvye ha Gyerekek vele lennenek ilyen nincs azokon a heteken. Pl ma se jon mert aokat dolgozik. Ja. Kb 17 oraig. Utana faradt

jan. 22. 09:25
Tuti nagyot fogok koppanni. Tudok hogy igyis ugyis en fogom jobbn megszivni. Oersze mikir ott leszek meg jobban fog ez fajni.
jan. 22. 09:24
Munja utan nezten mindentol fuggetlebul. Varoma. Amunkaltatom visszajelzeeset
56. liliom10 (válaszként erre: 52. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 22. 08:39
Akiről én hallottam, az a férj lakott a családi házban azután is, hogy a felesége már a szüleinél lakott. A férj lakásfelújításra vett fel hitelt úgy, hogy a barátnője/szeretője aláhamisította a feleség nevét a papírokon. Ez csak évek múlva derült ki. Itt a férj fizette a hitelt. Nem mostanában történt, valószínű más szabályok vannak, de ha ő már válni akar, beszélgess el vele. Ha nem éltek együtt továbbra sem, jobb lenne elválni.
jan. 22. 08:30

Nincs 25 %/gyerek.

Fix összegben állapítják meg a tartásdíjat, max. meghatározzák, hogy évente az infláció mértékével emelkedik.

Ha a férjednek van pl. havi 1 millió forint jövedelme, akkor ne számíts arra, hogy a 2 gyerekre te megkapod ennek a felét.

Nagyot fogsz koppanni.

jan. 22. 08:28

Ő már külön számlán éli az életét.

A vállalkozásának a bevételei is eddig a családi számlátokra ment?

jan. 22. 08:27

Milyen hitelt? Még egy háztartási gép hitelre történő vásárlásához is százféle igazolást kérnek.

Neked jelenleg, ha jól értelmezem nincs jövedelmet, csak amit a gyerekek után kapsz, illetve a férjed ad.

Én a helyedben inkább sürgősen munka után néznék, hogy ne legyek teljesen kiszolgáltatva anyagilag a férjemnek.

jan. 21. 19:08

De ennyi erővel ő is foshat hogy én mit csinálok.... Ugyanúgy vehetek fel hitelt, vehetek házat stb.

Rosszul gondolom? Két hülye egy pár

51. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 50. - Liliom10)
jan. 21. 18:18

Köszönöm. Ilyesmikre voltam kíváncsi.

Nem arra hogy hülye vagyok mert azt magamtól is tudom

50. liliom10 (válaszként erre: 49. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 21. 16:36

Úgy tudom, ha a férjed hitelt vesz föl, aztán nem fizeti, majd behajtják rajtad vagy rajtatok, hiszen mint feleség a felét Neked kell fizetni. De ha ő nem akar vagy nem tud fizetni, fizetheted Te az egészet vissza.

Ha nem jól tudom, majd itt mások leírják, hogy megy ez, ha nem váltatok el.

Menj ügyvédhez !

jan. 21. 16:16
Most láttam fel szemmel hogy írt ügyfélnek hogy megerkezett az utalás. Persze a közös számlán nyoma nincs. Sőt most fizetett kártyával annak sincs nyima
48. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 47. - Timycat)
jan. 21. 16:03

Külön számlára megy a bevétele ez már biztos. Semmi mozgás a közös számlán de mondja hogy jól megy a üzlet folyamatosan jönnek az utalások.

Erre én nem kérdezek rá "hogy mégis hova drágam mert én nem látom?" hiszen egyértelmű. Mondta is hogy nyitott új számlát.

Azert a közösből meg minden év eleji több százezres kiadást kifizetett.

Mire számítsak?

47. timycat (válaszként erre: 46. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 21. 15:23

Külföldi munkavégzés totál más tészta. Ott nem azzal cuccolnak szét a felek, hogy megszakítsák az élet- és vagyonközösséget.

Tényleg menj ügyvédhez, mert amit leírsz az nem néz ki jól rád nézve. Gyakorlatilag ő már külön puttonyba pakol és nincs jogalapod megkérdőjelezni, hogy milyen számlára dolgozik, mert már nincs közöd hozzá. Az hogy mikor pakoltatok szét egy dátum, onnantól különvagyon van. Ez tök könnyen bizonyítható. Egymás közötti elszámolásban. Viszont kifelé nem, tehát ha ő valahol h.lyeséget csinál azért te is felelsz hisz a házastársa vagy. Azt harmadik félnek nem kell tudni, hogy meddig tart a közös és honnan indul a különvagyon. Kifelé bizonyítani sokkal nehezebb, sőt akár ellenérdekű is lehet egy ilyen ügyben a férj és feleség. A gyakorlat az hogy harmadik fél felé a házastársak közösen felelnek, aztán egymás között játsszák le az elszámolást ahogy tudják.

Egy válás akkor jó ha a felek egyetértésben, közösen mennek ügyvédhez, sőt vannak mediátor ügyvédek. Sokkal olcsóbb és fájdalommentesebb. Azért egy válás nem a halál, lehet normális kapcsolatot tartani gyerekkel/exszel válás után is, nyilván intelligencia kell hozzá.

46. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 45. - Timycat)
jan. 21. 14:35

Miért ülök fordítva?

Az egészet kifejtened bővebben?

Sokan élnek nem együtt egyéb okok, pl külfoldi munkavegzes.

Tényleg tájékozatlan vagyok azért kérdezem

jan. 21. 14:12

Onnantól hogy különköltöztetek vesztes helyzetben vagy. Fordítva ülsz a lovon.

Megszakadt az élet- és vagyonközösség. Menj ügyvédhez!

Válni lehet vagyonmegosztás nélkül is. A házasság egy szerződés, tetszik vagy sem. Iszonyú felelőtlenség úgy házassági kötelékben lenni valakivel, hogy már semmi ráhatásod nincs a tetteire.

44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 40. - Levarosbukta)
jan. 21. 13:40

Igen ez kizarhato. Alkalmazott, bérleti díj, adók stb.

Nem mondhatja hogy semmi ha egy csomó mindent fizetnie kell.

43. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 39. - Levarosbukta)
jan. 21. 13:39
Igen de ha leveszi Kp mindenki azt mond amit akar
42. Borian (válaszként erre: 41. - Levarosbukta)
jan. 21. 13:12

a bevétel nem profit

elköltségeli, eredménytartalékba rakja stb. stb.

41. levarosbukta (válaszként erre: 21. - Borian)
jan. 21. 13:04
Nem tud.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook