Valaki nyugtasson meg, hogy ez normális!!! :/ (beszélgetés)
"melyik a jó minőségű B-vitamin komplex-készítmény"
Szia! Úgy hívják, hogy hús meg teljesőrlésű kenyér.
Egyébként nem normális, hogy ennyire mozognak a beleid a hasadban. Vagy hasi sérvre tippelnék, vagy annyira gyenge a hasizmod, hogy még az ilyen mozgások is átütnek rajta. Így egy év távlatából már gondolom tökmindegy.
apa= gyemekeim apja * :P
Köszi mindent :)
Írok ezentúl privátot akkor, ha nem baj :$
Nagyon szivesen!:)Fb-on nagyon ritkan vagyok. De ha itt irsz levelet, azt sokkal gyorsabban el tudom olvasni.:)
Az nagyon nem jo ha ennyire megy a hasad, mert kiszaradhatsz, es kimegy az osszes asv.anyag is,meg a letszuksegletu elektrolitok. Teljesen legyengulhetsz.
Igyal legalabb par orankent egy nagy pohar vizet soval,cukorral,mig nem veszi meg apukad a normolitot. Es minden vitamint,asv.anyagot szedj be amid van, magnezium kulonosen fontos lenne. Az jo,ha pont most repat+krumplit csinaltal nekik,neked is azt kellene enned. Krumpliban sok kalium van,az is fontos. Ha van otthon rizs, az is jo lenne ha ennel.
Ok,h.jo,h.lapos a hasad, de vagod,h.ez most pont nem a fogyokura ideje,hanem az a cel,hogy ne epuljon le a szervezeted a virus miatt,szoval mindenkeppen enned kellene! Na. :)
Gyerekeknek is jobbulast kivanok!
A vadsoska tea nagyon f.sza, 2 pohar teljesen megfogja a hasat, es nem csak tuneti kezeles,mert ki is nyirja a korokozot. De hogy elpusztuljon mind, ezert jo par napig utana is inni kell.
Axony, Téged legszívesebben felvennélek face-n, hogy mindig legyél nekem a jó tanácsaiddal :)))
KÖSZÖNÖM!! már oda is adtam a listát apának:)
amúgy pont sárgarépa+krumpli kombó volt a gyerekeim ebédje ma (tőlük kaptam el a vírust), én nem tudtam még enni, az egy falat kenyér amivel próbálkoztam is azonnal kijött:( a jó hír, hogy most végre tök lapos a hasam XD
Most sok a hasmeneses beteg.
Ha tanacsolhatom: igyal rengeteg folyadekot, vegyel patikaban kaphato elektrolit potlo keszitmenyt/gyerekeknek szoktak adni foleg,de felnottnek is tokeletes/,pl:Normolyt.
Gyogytea: vadsoska tea
Ha iszol szinten patikaban kaphato gyermekeknek valo rehidratalo tapszer italt,neve: Hipp Ors-200ml-sargarepa-rizs ital hasmenesre-,ez is segit beallitani a szekletet. De ha fozol sargarepat, es azt eszed meg soval ,es rizst,az is jo. Sok so is kell.
Hasfogo gyogyszerek fertozesnel nem jok,mert megfogjak a hasat, ez altal bent marad a virus, es ott pusztit tovabb.
Legjobb a vadsoska gyogytea, mert az megoli a virust us,es a szekletet is megfogja. Herbaria keszitmeny.
Jobbulast kivanok!
Ja,miutan lezajlott a hasmenes,szedjel probiotikumot, mert szetvagja a virus a gyomrot,vissza kell epiteni a jo bakteriumokat.
Pl.jo probiotikum:protexin balance/ez eleg draga,de rengeteg probiotik.tartalmu. van olcsobb is persze.
pedig ez az 56 elég sok :/ leülök és a hasam 2 hurka lesz meg ilyenek.. bevallom még nem edzettem rá a 2 terhességre, egyelőre elég őket elkapkodni:)
amúgy azért írok megint ide, mert ma kijött rajtam egy rotavírushoz hasonló vírus, úgyhogy most így önkényesen betudom ennek az előjelenként az egészet :D
A magasságodhoz az 56 kg teljesen jó!
Jézusom, 43 kg-ot el sem tudok képzelni ehhez a magassághoz!
tényleg mindenki megkérdezi az utcán, hogy a testvéreim e :D
köszönöm. rajta leszek, ha már ennyi jó tanácsot kaptam Tőled, hatalmas hülye lennék, ha nem tenném meg ezeket magamért!
:)
Meg jo, h.nem vagy mar 43 kg. Az korosan sovany, ilyen magassaghoz. Mostani sulyod szerintem teljesen jo, meg mindig vekony. Biztos senki nem gondolna, h.van ket gyereked.:)
2.5 liter viz lenne kb.jo neked naponta.
Nagyon szivesen! Ha tudok meg segiteni..,nagyon szivesen..!:)
Pl.jo minosegu b-komplex: Twinlab stress b-complex
Nem olcso, de nagyon jo, es nagyon sokaig eleg.
ja amúgy ezt sem titkolom:P
169cm és 56kg (sajnos..43-ról..:/ )
őszintén köszönöm ezt a sok jó tanácsot :O
még annyit kérdezhetnék, hogy melyik a jó minőségű B-vitamin komplex-készítmény, ha így hívják egyáltalán?:$
és tényleg: KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!
Azert egy vervetel nem mutat meg mindent.pl.szivritmus zavart, bizonyos vese problemat sem.
B komplex-et kellene szedned, azaz az osszes b-vitamin fajtat. De valassz jo minosegut, hogy ne hizz tole. Ha tanacsolhatom este vedd be,mert belassit a b-vitamin. Viszont jot lehet tole aludni.
Napkozbenre pedig 2 szer 500 mg. magnezium kellene,es persze a tobbi vitamin. Mikor radjon ez a kronikus faradsag erzes, igyal meg rovid ido alatt fel liter vizet/asvanyvizet/, majd 1 ora mulva megint fel litert,es utana a nap folyaman a tobbit. Sokszor folyadek hiany okozza a faradsagot. Nem tudom hany cm.magas vagy,hany kg,de min.2-2.5 liter vizet igyal meg naponta. Persze testsuly,es magassag fuggo is,h.mennyire van szuks.van akinek 3 liter is kell. A cucc miatt kalcium potlas is feltetlen kell,500 mg,de nem mindennap,heti 3 szor eleg szedni.
sziasztok.
voltam ma orvosnál, aki azt mondta, hogy ő nem gondolja, hogy komolyabb vizsgálatokra szükség lenne, valószínüleg idegi alapú, szerencsére a sok energiaitaltól nincs semmi bajom, ez a múltkori vérvételből kiderült volna (nem rég, kb 2 hete voltam), ezért ő azt javasolja, hogy szedjek b-vitamint és próbáljak meg lazítani. (ő úgy gondolja, hogy az a lazítás, ha a gyerekeimet rábízom másokra, akikben egyébként nem bízom meg 100%osan:/ ) szóval ennyi... ahogy az övsömöröm, ez is a stressztől van.. annyira meggyőzően mondja, és mivel tőle kapnám a beutalókat és ő nem látja szükségesnek...így ez van:)
köszönök mindent mégegyszer.:)
Attol fugg milyen cucc. Van olyan ami evekig nem urul ki a szervezetbol. Ha azt nezed, hogy egy hosszabb antibiotikum kura 10 evig is kihat a szervezetre, akkor gondolhatod hogy van ez a cuccokkal. A fu eleg gyorsan kiurul, csak a mentalis dolgokra hat sokaig. Sok ev fogyasztas utan nem ritka,h.visszamaradnak maradandoan psziches problemak, szociofobiak.pl.agorafobia, panikbetegseg,stb. A szintetikus cuccok eleg nehezen urulnek, durvan szetvagjak a veset, szivet, fogakat,stb. Sokszor maradnak vissza dolgok belole,pl.alvaszavarok. Hallucinogenek akar a dns-t is meg tudjak valtoztatni, tulajdonkeppen 100% ig sosem urulnek ki.
Ugyes vagy, hogy elmesz az orvosokhoz, majd ird meg, hogy mi volt.
"Cuccok" alatt azt a pár szemetet értem, ami az energiaitalban van.
Jó érzés, hogy megfogadod a tanácsokat. Gondolom, nem lesz könnyű abbahagyni az energiaitalt, de muszáj.
Köszi, hogy nem lehurrogtok..:)
Egyébként a cuccok (energiaital kivételével) már valószínüleg kiürülhettek a szervezetemből 2 év alatt, nem?
Mióta az első gyermekemmel várandós lettem, mindent abbahagytam és azóta 'csak' a dohányzásra és az energiaitalra szoktam vissza..
Na, de a héten elmegyek háziorvoshoz (igaz mostmár nem érzem a beleimet :D meg anyukám terhesnek lát pl :D mondtam, hogy anya ez a terhességi tesztem eredményével nem támasztható alá :D ) jövő héten fogorvos... haladok :) egyszer csak rendbeszedem magam :) :) :)
Én is köszönöm az őszinteséged.
A vitamint hiába szeded bizonyos fokig, ha nem tudnak felszívódni. A koffein és a vashiány is gátolja például a C-vitamin felszívódását, aminek a hiánya viszont skorbutos ínygyulladást okozhat. Meg energiátlanságot.
Ki kell ürülnie Belőled a cuccoknak, és utána csak fokozatosan fog tudni helyrejönni a szervezeted. Pár napon át álmos leszel, igyekezz a kicsikkel együtt ágyba kerülni és minél többet aludni pár napig.
Valóban kellene egy vérképet nézetni, és a vérnyomást is érdemes lenne megméretned.
Reggeliként, da nasiként is kiváló a zabpehely, picit főzni is lehet, de szárazon is lehet enni. Tejbe, kefirbe vagy másba kevered, amit szerettek, belereszelsz almát vagy darabolsz más gyümölcsöt, lehet tenni hozzá akár még kókuszreszeléket és/vagy mazsolát is. Ez a kicsiknek is, de Neked is kiváló, könnyű, de vitamin-és ásványianyag-löket.
Az viszont nagyon jo, h.oszinte vagy. Igy lehet csak valtoztatni. Kevesen kepesek ra.
A cuccrol nem eleg lemondani "fizikailag", lelekben is el kell szakadni. Biztos nagyon elfaradt a szervezeted a ket ,egymas utani terhessegtol eleve, de azert en nezetnek egy verkepet a helyedben. Ez a hulla faradsag lehet betegseg miatt is. Az inygyulladas sokszor leromlott immunrendszer miatt alakul ki a szajsebeszeti dolgokon kivul. Puszi!:)
Te csaj!
Lehet, hogy egyszerűen csak vashiányos vagy. Amit a sok sz@r, amiket össze ettél-ittál váltotta ki.
Amúgy nem semmi veszélyes életet teremtettél magadnak. Nagyon, nagyon értékeld át az étkezéseidet, mert ki fogsz bukni. Nem kívánom, de baj lesz. A csöppségeknek szükségük van rád.
Köszönöm az összes választ, megtisztelő, hogy foglalkoztok velem :)
Igazatok van az energiaitallal kapcsolatban, és/ de (és és de is :P) két dolgot szeretnék hozzátenni:
1, Rengeteg ez a mennyiségű energiaital, és sosem szabadna senkinek ilyen hülyeséget csinálnia magával, sajnos csak most kezdek rádöbbenni.. ugyanis leírtam igen, de nem fogtam fel, hogy mennyit iszom meg:) Enélkül meg úgy érzem magam, mintha egyfolytában csak egy zombi lennék, semmi energiám, reggel úgy kelek, hogy miközben a lányom fogát mosom reggeli után, végigásítom a beszélgetésünket, és ez egész nap így van.. lehet ez a gyümölcs + víz dolog beválik, de ha mégsem, még mindig jobban járok, mintha tönkreteszem magam :) Nem ez a legdurvább dolog, amit életemben a szívemmel műveltem, és pont arra gondoltam, hogy ez egyfajta 'elvonási tünet' vagyis inkább, hogy emlékszem arra, hogy milyen hatást váltott ki az a 'dolog', és arra vágyom most is..
2, szedek vitaminokat, elég sokat pihenek a hétvégéken, a barátom rengeteget segít, nem értem mitől vagyok egyfolytában álmos... és két dologra gondoltam ma, az egyiket meg is említettétek, és egy másik dologra pedig az utolsó hozzászóló, FDóri hívta fel a figyelmemet.:) szóval a vesedolog. valamiért ilyen hülye érzésem van, hogy láttam egy dr house részben kb :D hogy a srácnak megváltozott az arca, de mindenki hülyének nézte, végül a veséjével volt valami... na ez nálam is ez van.. (ezt nem fejtem tovább, mert már így is kattantnak hisztek mind :) )
A másik, hogy a nőgyógyászom eléggé világosan megmondta, hogy mivel 3 hónap telt el a 2 terhességem között, ezért a szülés utáni 6 hetes kontroll NAGYON FONTOS! ... erre az okos kis fejemmel mit csináltam?.. nem mentem el. -.-
egyébként azóta elmúlt, most új dolog van, az ínyem gyulladt be. (ez valószínüleg a szintél leszartam-kategóriába tartozó félig gyökérkezelt fogam miatt lehet. ne ítéljetek el, nem kaptam a terhesség miatt fájdalomcsillapítót, egy gyulladt gyökeret szedtek ki, amiből spriccelt a vér, azóta nem merek fogorvos közelébe sem menni :$ )
köszi mindenki, aki ezt mind elolvassa és segít nekem. komolyan. basszus szar, de az ismerőseim (barátaim nincsenek, mivel a többi 22-23 éves ismerősöm általában vagy részeg vagy másnapos...) lófaszok ehhez a fórumhoz képest :/ :D
Két picurka mellett meg pláne minek iszol energiaitalt? Úgyis kell mellettük pörögni eleget, utána meg az a jó, ha minél inkább ki tudod pihenni magad.
A stressz, amit a rengeteg energiaital csak fokoz, az epédre is károsan hat, kevésbé tudsz emészteni, ezért gázosodnak a beleid, ezt a mozgást látod.
Aki nagyon sokat idegeskedik, hasonló mozgást tapasztal energiaital nélkül is. Te meg, ha nincs bajod, csinálsz magadnak...az energiaital úgy hat ekkora mennyiségben, mint másnál a súlyos családi probléma vagy hasonló. Soha nem mondta senki, hogy ne idd?
Nalam is volt hasonlo, mikor munkatol tulporgettem magam. Idegesito erzes.
Az energiaital mereg. A vese sem tudja kivalasztani... Ennyi erovel tolhatnal drogot is.
Szetvagja a veset, keringesi rendszert, gyomrot, es mivel minden mindennel osszefugg, meg nagyon sok mas dolgot. Ha mar elmesz dokihoz nezethetnel egy hasi,es sziv uh-t, hogy megtudd karosodott-e vmelyik ennyi energiaitaltol.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet az, hogy valaki normális értékeket képvisel és mégis hosszú ideig egyedülálló?
- Mitől lehet hogy öt hónapos babám be van rekedve? De más baja nincs remek az étvágya nincs láza.... Normális ez? Volt már valakinek ilyen?
- Találkozott már valaki olyan paradicsommal, ami külsőleg normális volt, de amikor felvágta, látta, hogy ki vannak rügyezve a magok?
- Ha valakinek az alsó lábszárában mélyvénás trombózist diagnosztizálnak, akkor az normális, hogy vastagbél-és gyomortükrözést csinálnak?
- Normális hogy agyrázkodás után valaki sokat alszik?
- Tudja valaki, hogy mennyi a normális vércukor érték egy 1 év körüli babánál?